Köttfärssallad
Undrar om jag börjar bli en matbloggare 😆
Det är ju så att man vill ha lite lättare mat på sommaren, och då får man användning av sin fantasi!
Jag som brukade koka mig en ”veckosoppa” försöker nu hitta ersättare till dem under den varma årstiden.
Hade ett paket med kycklingfärs drällandes i kylen.
Funderade på vad jag kunde göra med den, någon lättare sommarmat var jag sugen på.
Det bidde en färsröra som jag åt som en sallad!
Om du gillar asiatiska smaker tycker jag du ska prova!
Jag fräste 3 hackade vitlöksklyftor och 500 g kycklingfärs tills köttet var helt genomstekt. Sedan lade jag köttet i en bunke. Därefter blandade jag ihop saften av 1 citron med 1msk råsocker, kryddade med 2msk fisksås, 1tsk torkade chiliflakes, 1tsk malen koriander, en nypa malet citrongräs på burk och 1 msk färskriven ingefära. Kryddblandningen hällde jag över färsen och sen rörde jag om ordentligt. Smakade av med lite soja för sälta och färg.
Jag bottnade tallriken med färska spenatblad, vilken salladssort man använder är valfritt. Ovanpå salladen la jag på av köttfärsröran, och sedan toppade jag med lite grönsaker, stekta champinjoner, sockerärtor, hyvlad squasch och tomater.
Jag slapp kolhydraterna och fick i mig magert protein, och framför allt, det var riktigt gott!
Mia
Fräscht, gott och somrigt! Efter flytten idag gick jag till ICA och köpte av deras salladsbuffé, en salig blandning Men gott var det, fast det allt är ju gott när man är hungrig!!!!! 😉
Kram goaste Paula!
Kicki
Åh jäklar, vilken fantasi. Skulle aldrig komma på att ha så många olika ingredienser i en maträtt.
Jag föredrar det enkla och det snabba 😉
För mig blev det en kebabpizza idag på väg till Borlänge (jag vet, inte så nyttigt precis).
Kramen
Ninni
Vad du är påhittig! Bra för oss andra som inte har samma fantasi. 🙂
Kram.
Agneta
Låter och ser gott ut!
Ja, nu hoppas vi att ert blåbärsris inte drabbas av järnnätterna. Vårt nya ris, det knallgröna har ju inte hunnit blomma i år så vi lär inte få blåbär förrän nästa år. Jag tycker det är mysigt att plocka blåbär även om det tar tid, men lingon är ju snabbare och mindre kladdiga.
Jag tror ljungen kommer tillbaka, vi har ju ljung på bergen här och den torkar ihjäl med jämna mellanrum men den sår sig själv tror jag.
Agneta kram
engelsson
Jag tycker appselut att du ska bli matbloggare..det där lät hur gott som helst ju.. Måste prova det en dag snart..min dotter avskyr nöt och skinkfärs enbart kyckling funkar här hemma just nu..och jag håller med henne..den nöt eller fläskfärs man köper är oftast vidrigt hemsk..luktar konstigt och smakar ingenting. Ha en fin tisdag..halit
Raija
Ser gott ut 🙂 och ja, de kanske inte vore så dumt med en matblogg också.
Jag gjorde något liknande med tacokrydda för ett tag sen och det blev riktigt gott.
Lena Lif
Så fint du lagar till och serverar maten till dig själv, som på finkrogen. Jag brukar sällan lägga upp så trevligt när jag äter ensam. Ibland blir det tom vita bönor i tomatsås, kalla, direkt ur burken….
Kram och tack för inspirationen!
annette
Oh, jösses så inspirerande och gott det ser ut, skall jag nog efterapa någon dag i helgen!!!
Kramen