Matrecept och kökstips

Köttfärssallad

Av
den
3 juni 2013

Undrar om jag börjar bli en matbloggare 😆

Det är ju så att man vill ha lite lättare mat på sommaren, och då får man användning av sin fantasi!
Jag som brukade koka mig en “veckosoppa” försöker nu hitta ersättare till dem under den varma årstiden.

Hade ett paket med kycklingfärs drällandes i kylen.
Funderade på vad jag kunde göra med den, någon lättare sommarmat var jag sugen på.
Det bidde en färsröra som jag åt som en sallad!
Om du gillar asiatiska smaker tycker jag du ska prova!

Jag fräste 3 hackade vitlöksklyftor och 500 g kycklingfärs tills köttet var helt genomstekt. Sedan lade jag köttet i en bunke. Därefter blandade jag ihop saften av 1 citron med 1msk råsocker, kryddade med 2msk fisksås, 1tsk torkade chiliflakes, 1tsk malen koriander, en nypa malet citrongräs på burk och 1 msk färskriven ingefära. Kryddblandningen hällde jag över färsen och sen rörde jag om ordentligt. Smakade av med lite soja för sälta och färg.
Jag bottnade tallriken med färska spenatblad, vilken salladssort man använder är valfritt. Ovanpå salladen la jag på av köttfärsröran, och sedan toppade jag med lite grönsaker, stekta champinjoner, sockerärtor, hyvlad squasch och tomater.

farssallad1

Jag slapp kolhydraterna och fick i mig magert protein, och framför allt, det var riktigt gott!

TAGS
8 kommentarer
  1. Svara

    Mia

    3 juni 2013

    Fräscht, gott och somrigt! Efter flytten idag gick jag till ICA och köpte av deras salladsbuffé, en salig blandning :mrgreen: Men gott var det, fast det allt är ju gott när man är hungrig!!!!! 😉
    Kram goaste Paula!

  2. Svara

    Kicki

    3 juni 2013

    Åh jäklar, vilken fantasi. Skulle aldrig komma på att ha så många olika ingredienser i en maträtt.
    Jag föredrar det enkla och det snabba 😉
    För mig blev det en kebabpizza idag på väg till Borlänge (jag vet, inte så nyttigt precis).
    Kramen

  3. Svara

    Ninni

    3 juni 2013

    Vad du är påhittig! Bra för oss andra som inte har samma fantasi. 🙂
    Kram.

  4. Svara

    Agneta

    3 juni 2013

    Låter och ser gott ut!
    Ja, nu hoppas vi att ert blåbärsris inte drabbas av järnnätterna. Vårt nya ris, det knallgröna har ju inte hunnit blomma i år så vi lär inte få blåbär förrän nästa år. Jag tycker det är mysigt att plocka blåbär även om det tar tid, men lingon är ju snabbare och mindre kladdiga.
    Jag tror ljungen kommer tillbaka, vi har ju ljung på bergen här och den torkar ihjäl med jämna mellanrum men den sår sig själv tror jag.
    Agneta kram

  5. Svara

    engelsson

    4 juni 2013

    Jag tycker appselut att du ska bli matbloggare..det där lät hur gott som helst ju.. Måste prova det en dag snart..min dotter avskyr nöt och skinkfärs enbart kyckling funkar här hemma just nu..och jag håller med henne..den nöt eller fläskfärs man köper är oftast vidrigt hemsk..luktar konstigt och smakar ingenting. Ha en fin tisdag..halit

  6. Svara

    Raija

    4 juni 2013

    Ser gott ut 🙂 och ja, de kanske inte vore så dumt med en matblogg också.

    Jag gjorde något liknande med tacokrydda för ett tag sen och det blev riktigt gott.

  7. Svara

    Lena Lif

    4 juni 2013

    Så fint du lagar till och serverar maten till dig själv, som på finkrogen. Jag brukar sällan lägga upp så trevligt när jag äter ensam. Ibland blir det tom vita bönor i tomatsås, kalla, direkt ur burken….

    Kram och tack för inspirationen!

  8. Svara

    annette

    4 juni 2013

    Oh, jösses så inspirerande och gott det ser ut, skall jag nog efterapa någon dag i helgen!!!

    Kramen

Svara Agneta / Avbryt svaret

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 324
  • 618
  • 1 607 783
  • 5 039
  • 64 989
Sök här