Kung Bore, vart tog du vägen?

Andra adventhelgen började lovande

Jag beundrar granntjejernas rosiga kinder och glada snögubbe!

Men säg den glädje som varar, redan natt till söndagen började snön töa bort
Tur att jag hann föreviga den jättestora snögubben med de längsta smalaste armar jag skådat!

Nu blev det för sorgligt att skåda, snögubben håller på att smälta bort inuti sin gula reflexväst

Det verkar inte bättre än att vi får nöja oss med gubbar i plast

De står i alla fall garanterat kvar till jul oavsett väderlek!

Så himla trista blir promenaderna nu, dimman ligger tät, det blir inte ljust på hela dagen och nu ligger ingen snö kvar som piggar upp…

Köbildning vid entrén, ingen social distans här inte!

Otålig Torsten diskuterar med Daniel om matte på flit låter dem stå ute och frysa häcken av sig…

Själv tänker matte inte frysa, i alla fall inte om fötterna, det blev en julklapp till mig själv,jag har inte tålamod att trä på mig tofflor när jag kommer in från promenaderna, därför trampar jag ner hälarna…nu bidde det tofflor utan häl, bara att kliva i tossorna och fötterna håller sig varma och sköna på mina dragiga golv.

Vad står på din agenda denna vecka, såhär ett par veckor innan jul?
Städa och feja, baka och handla julklappar?
Jag gör inga julförberedelser, julklapparna till tre små barnbarnsbarnstjejer inhandlas förmodligen på nätet, mat kan jag inte förbereda då jag inte vet om jag är ensam hemma i jul.
Städningen görs i allra sista stund annars får jag ju bara göra om det och tråkigare sysselsättning finns inte!

5

33 Comments:

 1. Kajsa von Friesen

  Ja trist grått och blött. Ägnar mig åt julklapp till mina barn, hemmarullad senap som på min omslagsbild. Ont i rumpan får man,

  • Har du hunnit sticka något till lilla tösen ännu? Du är väl en hejare på handarbete till skillnad från mig…

 2. Jag har fixat julkort som vi envisas med att skicka. Annars blir det npg inte så mycket med julförberedelser. Vi har trappat ner på allt. Julklappar har vi inte haft på många år. Lite mat ska lagas men det bli i julveckan och så ska jag baka saffransskorpor och pepparkakor. Ja det var vl det hela. Jobbar som vanligt även om många patienter uteblir eller avbokar. Förståligt men trist. Jag är glad att det varit varmt för årstiden för då kan jag fortsätt att cykla till och från jobbet och slipper tunnelbanan.
  Kramar från Enskede.

  • Jag förstår att du uppskattar att kunna cykla! Och i städer är det aldrig så mörkt som här i skogen! Dessutom är det knappast asfalterade vägar mer än några runt centrum så det finns ingenstans att gå på promenad nu i vätan heller. Bah. Jag skickar också fysiska julkort, idag åkte de som ska resa över till Finland iväg. Kram från pörtet

 3. Tänkte just på snögubbar. Men grått, mörkt och trist väder så jag får ta fram mina egna gubbar. Dina kompisar vill in och min vill bara sitta ute och spana. Inget speciellt på gång denna vecka. Längtar efter lite sol så man blir piggare. Jag brukar inte fira jul eftersom det är bara Minton och han bryr sej inte.
  Kram Anki o Minton

  • Jag firar inte heller jul, normalt sett, detta år är ju speciellt med de nya familjemedlemmarna. Men de får vänta, det går bra det också. Tidigare år har jag helst smitit min väg under jul, har åkt till norra Värmland och till Lycksele, himla mysigt. Men det var längesedan nu.

 4. Mirjam Halvarsson

  Stackars lille gubbe, gå ner i vikt så där hastigt är inte bra!! :(
  Är det med Torsten och Daniel, likadant som med Artemis, rena rama hundvädret??? Lilla fröken älskar inte det här, nu har det regnat i två dagar och nu börjar det bli kris med sparkandet, det är ishalka och snart barmark igen! Jag måste ändå ha den som stöd än så länge men nu börjar den hellre glida sidledes än framåt. Nåja,vi får hoppas att vintern återkommer både till dig och mig, kram fina du <3

  • Jag börjar befara att det blir en likadan skitvinter som ifjol. Två veckor framåt ser jag på prognosen, temperaturen konstant mellan 0- +2, inte sol en enda dag. Man ska inte klaga, men men…Kram till Artemis och till hennes fina matte

 5. Så trist att snön försvann för visst lyste den upp. Kul med granntjejernas snögubbar och den med de extra långa armarna log jag gott åt.
  Bra att du köpt dig varma och sköna tofflor för att vara kall om fötterna vill man ju undvika. Jag har ett par “fårskinnstossor” men jag brukar dra på dem. Mne ibland så är hälen nertrampad.
  Jag är ingen julig person så några direkta bestyr är det inte. Vad gäller klappar är det till döttrarna och det är klart och sedan har de hjälpt mig med barnbarnens klappar. De vill inte ha mig i köpcentra. och jag vill inte vara där.
  Bakning avstår vi från. Förutom maken som bakar matbröd.
  Vad gäller mat så är inte julmaten min favorit. Men maken har stekt köttbullar och ska göra Jansson. Skinka har vi beställt och sedan blir det lite skaldjur och lax. Inget pretentiöst.
  Kram och trevlig kväll.

  • Det låter jättebra allting, jag tror jag ska beställa KP Kamratposten till Vanessa som i vår fyller 9 år! Tänk, den tidningen har funnits i 125 år tror jag det var! Småtjejerna får nog deras mammor välja julklapp till o jag bidrar med slantarna. Jag har trillat lite köttbullar, o längtar efter mina inkokta grisfötter, hihi. Hela affären pratar om den när jag kommer in där…ler
   Säfsen planerar att öppna den 19:e men än så länge har det inte varit minusgrader så de kunnat tillverka snö så det räcker i backarna. Så vi får väl se, inga minusgrader utlovade de närmaste två veckorna heller. Skitvintrar, inte oväntat men ack så trist för oss som gillar vinter.
   Kram från pörtet

 6. Jag gillar att fixa jul. Bakar, förbereder mat, pyntar o pysslar. Barnen vill mest ha pengar men några paket har jag fixat till dam, beställt på nätet.
  Jag brås på mamma när det gäller jul. Och vår son tar nog över stafettpinnen. Han är noga m jultraditionerna.

  • Hej, vad roligt att ni håller på traditionerna. vi hade aldrig några i min lilla familj. Därför längtade min dotter hela sin barndom efter en stor familj, något hon verkligen har fått nu med tre barn och lika många barnbarn! Och det kan ju bli mååånga fler, ler…
   Pengar var ju det tråkigaste att ge till julklapp men absolut det mest praktiska. Barnbarnen fick sin peng och ilade iväg på mellandagsrean o fyndade! Hur bra som helst, men trist utan några paket under granen…
   Må gott, hoppas familjen hållit sig frisk! Kram

 7. Här blir det inga julförberedelser Den tiden är förbi Det var när barnen var små Pynt Bak julmat i massor Och förresten kan jag inte sätta upp något julpynt eller tomtar då min lilla kattunge hoppar överallt Befinner sig för det mesta mellan golvet & taket Allt är ju så kul när man är liten Och matte blir ju förståss inte glad

  • Haha, jag har flera vänner som har kattungar o de får vackert avstå från julgran i år! Minns ett år då en vän fäste fast julgranen i taket!
   Hoppas vi får lite vita flingor och lite god mat. Jag tillbringar julen bara med djuren, familjen kan/får jag inte träffa under omständigheterna. Kram från mig

 8. Hahaha! Är du säker på att vi bor i samma land?! Javisst ja, det är ju avlångt. Dt vi hade gemensamt idag var nog det gråa, för snö vid fem grader händer inte ens i huvudstaden;-(

  Men det var faktiskt himla kul att se en snögubbe eller två. För det saknar jag. Snögubbarna alltså, inte snön – hahaha:-)

  Andra bilden med Torsten och Daniel är en höjdare – hahaha:-)

  Grattis till de nya tofflorna! De ser så himla sköna och varma ut. Jag har också sådana som man “glider in i”. Har alltid haft faktiskt. Är ju lat;-)

 9. Tråkigt med snögubben, nere hos mig har det inte fallit en flinga än. Men Säfsen måste ju ha snö i alla fall. Dom varmare såg varmare ut också.

 10. Fina bilder av den bortsmältande snögubben och av Torsten och Daniel som diskuterar sin matte, för självklart är det dig de diskuterar. :) Här är det också grått och vått, mörkt osv. Får gärna vara det ett tag för min del, för just nu känner jag inte för att vara ute i någon snösväng men lite längre fram mot jul så..ja, tack!
  De nya tofflorna ser så sköna ut, skulle nog behöva köpa mig ett par jag också men jag undviker affärerna just nu. Fullt av folk och trängsel trots alla restriktioner som råder. Jag drar ett par yllesockor på mig tillsvidare.
  Jag städar efter jul, röjer bara det allra nödvändigaste innan. Så har jag gjort i flera år redan, för mörkret hjälper till att gömma det jag inte vill se och när ljuset kommer så ser jag vad som verkligen behöver städas. Bra går det också, en julduk på bordet och mängder av ljus och lite hyacintdoft på det så är det hur juligt som helst. Vi firar för oss själva i år, ingen är på kommande, sonen jobbar och far hem till sin familj så snart jobbet är klart och dottern är hemma med sönerna när fadern i det huset förmodligen jobbar borta han också. Så här sitter vi på var sitt håll och håller kontakt digitalt. Snart skriver vi ett nytt år med förhoppning om att trycket lättar, att vaccinet sätts in och att covid-19 sakta sakta försvinner från vår jord eller att vi lär oss att leva med eländet på ett bra sätt.
  Oj, nu fick jag visst fart på fingrarna.
  Ha en fin dag med dina pälsklingar!

  • Karin, jag handlar allt på nätet utom mat. Jag har inte varit i stan på månader. Än så länge ingen rusning i butiken för att hämta paket, så det är lugnt, o utlämningen är precis vid entren. Jag har redan anammat din princip med julstädningen och idag bara gått runt med sopborste…imorgon tar jag fram dammsugaren, då flyr alla djur, haha
   Det blir digitalt här också, ska be dottern koppla upp oss så vi kan se varandra online. Nu finns det hopp om vaccin, bara att stå ut lite till, känner mig rastlös utan mina långpromenader men vädret lockar verkligen inte…
   Natti från pörtet

 11. Här hade ingen kunnat göra nån snögubbe, för så mycket snö kom det inte och nu är det helt barmark.
  Här görs inga julförberedelser att tala om. Några juldukar har kommit på, men jag är osäker på om det kommer fram några tomtar, nån gran blir det i alla fall inte.
  Städningen blir bara den vanliga med dammsugning och golvtorkning.
  Kram

 12. Ja men öppna då….. de är ju bara för härliga. Lika bråttom ut som in….iallafall är det så här. Här är det mesta av julstöket över…..jag städar inte mer bara för att det är jul….Klapparna till trollungarna är klara sedan länge och mat har vi beställt – bara att hämta ut till två personer. (Det känns inte lönt att stå och laga när vi får fira helt själva) Nu mot jobbet. Ha en bra tisdag och några snögubbar har jag inte sett till i år=)

  • Nej det är ju inte lönt att ställa till med julbord hemma. Men, jag har ingen färdig julmat som jag kan beställa, jultallriken hos bagarn åt jag redan för ett par veckor sedan. Lite småplock blir det men bara det jag gillar, grisfötter, jansson, skinka och lax.

 13. Trist att snön töar bort, här kommer den inte alls (vilket passar mig) ;-)

  Här är det lugnt och skönt, julen kom fram till första advent och alla grejer står på sina platser. Några julklappar blir inte inhandlade så den stressen slipper vi helt och hållet. Julefrid råder :-)

  Ha det gott!

 14. Men fy vad trist när de fina snögubbarna smälter ner så snart efter att de tillverkats. Trist, grått och blött verkar det vara på många platser men jag lever på hoppet om en vit jul. Det ser ut att finnas en del förutsättningar för att det blir så.
  Vad söta de är, Daniel och Torsten, där de står och ser ut att prata med varandra :D
  Här är det redan pyntat och klart och jag planerar för att äta lite julmat för mig själv. Än är det inte helt bestämt att jag ska vara ensam men det troliga är att jag får äta min mat ensam. Det är inte så tragiskt som det låter. Jag kan roa mig själv och se fram mot nästa jul :D Inga julklappar ska inhandlas och städningen blir inte särskilt krävande eller omfattande. Jag ska ha en lugn, rofylld och skön jul oavsett om jag får sällskap eller ej :D
  Kram

  • Jag skall följa ditt exempel,äta gott, läsa,gå promenader, jag är ju ingen julmänniska så det är inga problem. Men när man varit ensam så länge nu då är det lite tuffare tycker jag. Dottern försökte trösta mig idag och skrev: Vi ska ha en sjutusan till påsk! Jaja, vi får väl se om man hunnit få sin spruta till dess…
   Kramen

 15. Snögubbar är det Ingen hit att vara detta år. Snacka om dagsländor… Fast på vintern.
  Fina bilder som vanligt.
  Har köpt massor av julklappar. Får ransonera ut dem under hela året. Vi kommer ju att träffa äldsta dottern med familj, det gör vi varje tisdag minst. Få se hur det blir med lilla malmöfamiljen… om alla är friska så räknar vi fortfarande att vi firar jul med dem i slutet på julhelgen och att de sommarväder nyår. Men just nu vet man inget…man får ta dag för dag. Kram!

 16. Tur det finns snögubbar i plast som lyser upp!
  JAg blir alltid stressad inför julen , fast det har blivit bättre med åren, och nu är ju barnen stora. Har beslutat oss för att köpa färdig julmat via Ulriksdals värdshus, jag vakar ju av på julaftons morgon, så då vill jag ha det lite bekvämt! BLir inte heller nåt stort firande med släkten i år, utan bara med våra killar, flickvän och en kusin, faktiskt riktigt skönt. Julklappar har jag inte handlat ännu, så där är jag väl lite stressad, men så mycket ska inte köpas! Inte har jag pyntat speciellt heller, ingen gran blir det med en kattunge i huset!
  Å just nu hoppar jag på ett ben efter cykelolyckan i morse, så inte mycket blir gjort!
  Ha det gott, Kram

 17. Trist för barnen och för dig som gillar snön – men förstås värst för snögubben! Jag har min plåtsnögubbe … får väl ställa fram honom … och hoppas att det blir som vanligt – minimalt med snö alltså!
  Tofflorna ser varma och sköna ut!
  Härliga bilder på Torsten och Daniel!
  Kram

 18. Här är grå Östersjödimma. Gör inte så mycke då kan man kura inne med tända ljus, mysigt. Minns barndomsvita vintrar med massa snö. Vi bodde med brant kulle vid sidan om huset. Vi barn rullade jätteklot och byyggde ett snöfort i två våningar. Grabbarna hälde på vatten så det blev stenhårt när det frös, smälte inte förän vid midsommar. Roligt hade vi. Åkte på stora masonitskivor i backen oj vad det gick. Skidor hur mycket som helst varje dag.
  Jag ska göra morots och kålrotslåda. Blev så glad när jag hittade dina recept. Mor gjorde alltid det och de var så gott. Ha de’ gött. ?

  • Hoppas lådorna ska smaka! Nu är jag ensam i jul så jag gör inte mycket till lådor, men kanske blir det ändå favoriten kålrotslåda. Du har inte funderat på leverlådan, den är jättegod om man gillar lever.
   Vilka fina vinterminnen du har från barndomen. Jag bodde mina första år i Helsingfors men där hade vi en lång pulkabacke där stans alla ungar åkte. Och faktiskt så åkte vi skidor och skridskor mitt i storstan i plugget. Härliga minnen! Ha det fint du också

 19. Här är grå Östersjödimma. Gör inte så mycke då kan man kura inne med tända ljus, mysigt. Minns barndomsvita vintrar med massa snö. Vi bodde med brant kulle vid sidan om huset. Vi barn rullade jätteklot och byyggde ett snöfort i två våningar. Grabbarna hälde på vatten så det blev stenhårt när det frös, smälte inte förän vid midsommar. Roligt hade vi. Åkte på stora masonitskivor i backen oj vad det gick. Skidor hur mycket som helst varje dag.
  Jag ska göra morots och kålrotslåda. Blev så glad när jag hittade dina recept. Mor gjorde alltid det och de var så gott. Ha de’ gött. ?

Kommentera