Bloggen

Kurragömma i pörtet

Av
den
14 december 2009

Kurragömmaleken har blivit populär i pörtet!
Lillfisen Blinka är jätteduktig på att knapra i sig medicinen, men, salvan som ska läggas på såret tre gånger om dagen är inte kul!
Är man en liten papillon får man lätt plats under bäddsoffan och sängen, mellan stolsbenen under köksbordet, under databordet bland sladdarna, ja nästan var som helst!
Tre gånger om dagen leker vi denna lek, hon gömmer sig och Hasse och jag letar…
När vi väl lyckats kleta på smörjan på såret springer hon runt som en galning, antagligen svider det .
Hon försöker hoppa upp i sängen och gnida av sig salvan mot överkastet….
Därför får hon nu komma ut så snart vi smort såret.
Då får hon annat att tänka på och får kuta omkring tills svedan lägger sig.
Jag tycker såret ser förfärligt ut fortfarande, Hasse säger att det ser mycket bättre ut….
Allt är relativt, men det viktigaste är att det inte varar eller luktar illa och det gör det inte!
Nu har det dock börjat klia i såret, det är ju ett sundhetstecken, men inte så bra eftersom hon kommer åt såret med baktassen, kliar och slickar sedan tassen.
Vi ska nog visa henne för Torkel innan veckan är slut, så vi slipper obehagliga överraskningar när vi när vi är på semester!

Här hemma har vi lite nyordning för att undvika eventuella kommande konflikter.
Matskålarna som tidigare stod innanför köksdörren är flyttade till var sin sida av köket, så långt från varandra det är möjligt.
Ingen ska behöva passera den andras mat på väg ut ur köket!

Vi har också tagit bort alla tuggisar som är värda att bevaka!
Loppan har en tendens att aldrig äta sina gobitar med en gång och hon går omkring och bär på dem, lägger dem i soffor och sängar och om inte Blinka är uppmärksam kan hon få på pälsen om hon kommer för nära!

Ja så är nya reglerna i pörtet, och vad jag läst av alla kommentarer på tidigare inlägg så kan det mycket väl behövas olika åtgärder för att undvika missämja.

Fördelen med årstiden är att till och med jag är vaken då solen vaknar!

Tillsammans med frost i träden blir det otroligt vackra vyer!

Som ni ser på bilderna är dom tagna från balkongen vilket bevisar hur lite jag var ute i helgen…..nämligen ingenting!
Fy Paula, men det var ju så mycket skidåkning på teve!
Idag har i alla fall ordningen återställts och jag har plumsat i bassängen!

TAGS

11 december 2009

17 december 2009

22 kommentarer
 1. Svara

  Malin

  14 december 2009

  Jag tänker på er kurragömmalek o ler lite!!! Kanske hon borde ha en tratt så hon inte kliar sönder såret? Minns när mitt operationssår började läka o klia, jag höll sannerligen på att bli TOKIG! Jag hade som tur var klådstillande medicin.

  Vilka vackra vyer du bjuder på. Själv är jag just nu uppe i Kiruna, här är det verkligen vintrigt, hoppas hinna ta ngn bild i morgon, men det är väldigt mörkt här oxå..

 2. Svara

  Christina

  14 december 2009

  Härliga bilder 😛
  Ajajaj….det där såret såg inte roligt ut.Själv så tycker jag det är jätteotäckt när våra hanar här hemma ibland rykt ihop,men de har alltid klarat sig oskadda.
  Jo förrästen,en gång blev jag biten i handen av misstag och det var när jag skulle gå i mellan och sära på dom.Vem det var som råkade bita mig vet jag inte men jag lärde mig en sak:stoppa aldrig händerna i mellan en schäfer och benner sennen för att försöka sära på dom.

 3. Svara

  Gunvor

  14 december 2009

  Hoppas lilla Blinkas sår läker ihop snart. Jättejobbigt när det kliar och man inte får klia sej. Hon kanske skulle ha en tratt. astrid hade det när hennes exem var besvärligt. Fast hon blir galen av tratten så Helena tog bort den och passade henne så mycket det gick.
  Jag har varit i Hedemora och dansat i gårkväll. Det var superkul eftersom det varit danstorka en längre tid. Och bra gick det. Hostade ingenting på hela kvällen, bara sen vi kom hem från dansen. Vi sov över på Stadshotellet. Gammalt och anrikt.
  Nu är vi hemma igen. Ska försöka komma igång med lite julstök nu när jag orkar mera.
  Hoppas det går bra med vovvarna och sämjan. Kramkram!

 4. Svara

  Kicki

  14 december 2009

  Vad besvärligt, men naturligt, att Blinka river sig i såret när det börjar att läka. En tratt blir nog svårt att ha med tanke på var såret sitter. Ursäkta att jag skrattar, men jag kan se framför mig hur ni jagar liten Blinka under möblerna. Eftersom ni går ut med henne efter salvan, så vänd på steken. Gå ut först och sätt på salvan då. För ut vill hon väl gå?
  Gudomligt vacker utsikt från lägenheten, eller är det bara fotografens skicklighet ❓
  Kramen

 5. Svara

  Monica

  14 december 2009

  Gott att höra att Blinka troligen är på bättringsvägen. Sån där kurragömma-lek tre ggr/dag kan nog bli en påfrestning för matte & husse tänker jag.

  Sandra har åkt till en kompis med lilla Nova i dag och där finns en stor “rottis” – bara att hoppas de kan hålla sams annars blir det inte mycket kvar av den lilla mopsen 🙁

 6. Svara

  åsa

  15 december 2009

  Ja, det är nog lika bra att hålla isär matskålar och favoritsaker…
  Grannens schäferhund (Sessan) hon har en förmåga att gömma allting, det brukar vara både det ena och det andra i bådde soffa och säng (mellan dynor och madrasser) när de varit här på besök och nästa gång de kommer så skyndar hon sig att kolla om sakerna ligger där hon lagt dem…
  Förstr att du/ni inte var ute mer än nödvändigt i helgen, maken skulle ha suttit som klistrad vid tv:n han också om han kunnat..
  Nu är du väl nöjd Paula, när det kommit/kommer snö!
  Ute är det ju jättefint just nu och här så snöar det för fullt..
  Ha dé!/Kram

 7. Svara

  Anki N

  15 december 2009

  God morning eller förmiddag kanske. Så du har fuskat till dig bilder via balkongen…men du, dom var himla granna. Eftersom jag inte är speciellet sugen på skidor eller TV-soffa så har jag varit ute så det räcker åt dig oxå i helgen. Bra va?! Nu har vi minus 6,8 grader här, snön ligger kvar o solen tittar fram ibland. En redigt härlig vinterdag. Men!!!!!!!! Har inte ni fått någon snö alls. Har vädergudarna vänt på Sverige kanske. De biter hur som gott i kinderna nu när man är ute.
  Gott jycken piggar på sig o läker….fast de tar väl en stund.
  Kramiz o goe tisdag.
  Anki N

 8. Svara

  marma

  15 december 2009

  Hujedamej, vad synd om lilla Blinka. Loppan kan gott gå där och skämmas några dagar. Men hon kanske är lika förvånad hon. Det kanske inte var så illa ment. Bäst i alla fall att hålla isär matskålarna.
  Pussa älsklingarna!

  Kramar/marma

 9. Svara

  Nilla

  15 december 2009

  Så skönt att hon är på bättringsvägen. Det är jag med, alltså det kliar, kliar och kliar. På måndag ska jag ta stygnen, då har jag haft dom i 14 dagar. Dom har väl vuxit fast då 🙂
  Så otroligt vackra foton. Du är ärlig du som talar om att du fotat från balkongen hihi Jag som trodde du varit ute på en vandring i den vackra naturen 😉
  Kram

 10. Svara

  Astrid

  15 december 2009

  Så vackra bilder du tar.
  Inte kul alls när det blev så där
  Känslan av att det kan hända igen måste vara jobbig
  Vår första hund och dotterns hund brukade skrika rejält åt varandra
  Vi gjorde fel att säga till gamlingen när hon fostrade valpen, dom var ovänner hela livet
  Vilket liv men det blev inget mer

 11. Svara

  Mia

  15 december 2009

  Men gud vilka härliga bilder!!!
  Vad gör väl det, om man inte varit ute på hela helgen, när orsaken är skidåkning… 😉
  Hoppas det går bra med Blinka nu då…lillvoffen…

 12. Svara

  Ingegerd

  15 december 2009

  😉 Hej och tack för kommentarerna! Det där med att hunden kliar sig på sår är svårt. Jag skulle kunna tänka mig ngn sorts tunn tröja gjord av ngt gammalt trikåplagg. Har provat det vid bukoperation på hund. Det funkade bra. Jo, visst blir jag bra till jul och jag har konstaterat att jag kommer att köpa mer färdiglagat denna jul. Orken räcker inte till, men det går lika bra ändå. Och husse har blivit bättre så hundarna har fått komma ut. Nu har vi också en sjukling, Sophie får medicin och dietmat, verkar funka redan! Nu har jag skottat lite snö, men det kommer mer och mer här. Ska ta fram pulkan så jag kan ställa matkassarna på den från affären.
  Ha det gott!

 13. Svara

  BrittMarie

  15 december 2009

  Så härligt med sol mot gnistrande snö. Fint att ha utsikt över träd och natur från sin balkong. Till och med vi har fått lite snö. Det var fint att promenera hem från jobbet när snön sakta dalade ned, och man kan kika in i alla fina adventsfönster. Nån sol såg jag inte. Det är mörkt när man går i väg och mörkt när man kommer hem. Det blir lite ljusare nu i alla fall.
  Kram

 14. Svara

  Synne

  16 december 2009

  Men lilla Blinka då…
  Hoppas det läker ihop bra. Undrar vad Loppan tänkte egentligen…
  Tror hon känner sig lite skamsen nu hon stackarn.
  Tar ni med dom den 20?
  Hoppas det.

  Ser fram emot en fika ska du veta.

  Här snöar det. Jo, det är sant. Massor av ren vit snö har landat på backen. Det är vitt ute….
  Enda smolket i glädjebägaren är väl att utegranen är på lyset…
  Han tippar över åt vänster varje dag…
  Toppen dras mot barskåpet till ser jag…
  Är det en fyllegran jag fått?

  Jag ska snart upp i säng. Har jobbat i natt så nu börjar ögonen att bli tunga igen.

  Ha en fin onsdag nu och ge lilla Blinka en hälsning från mig och jyckarna här….
  Kramen nabokärringen.

 15. Svara

  Gunvor

  16 december 2009

  Hej hej i vinterland. Vi har också fått snö så det räcker för tillfället. Gubben har redan tröttnat på skottning. Jobbigt för hans rygg. Men jag myser!
  Dansen gick ju bra, sen kommer krämporna i fatt. Men va gör det, man måste roa sej lite. Vi träffade faktiskt på några bekanta som vi dansar med på andra ställen också. Bl.a. ett par från Lima som är överallt o dansar. Jättekul!

  Du undrade om lilla Wilma. Hon har många blandningar och hon kommer från Dalarna. Laha hapso, chitzu, bichon och pudel. Det du! Dom har pratat med några som har samma raser och det sägs vara en lugn o fin blandning. Hon är ju såå söt. Ska bli så kul med en vovve igen. Dom har ju haft Golden förut och nu ville dom ha en lite mindre ras. Hoppas det kommer gå bra.
  Ha en njutningsfylld dag i pörtet!Kram.

 16. Svara

  annette

  16 december 2009

  Hua mej så otäcka saker det har hänt medans jag varit borta, stackars lilla blinka, egentligen lite synd om Loppan oxå, hon menade säkert inte så illa som det blev.
  Här var det ett rejält väderomslag nu under veckan, snö och kallt som sjutton, fryser nästan ihjäl efter att ha varit i värmen i en vecka.
  När åker Ni på Er julresa ?

  Ha det så gott nu i snön!

  KRAMAR!

  annette

 17. Svara

  annette

  16 december 2009

  Ps. Så fint Du gjort på Bloggen!

  Kram //annette

 18. Svara

  Ragnvi

  16 december 2009

  Hej på er alla i Pörtet! Så fint du gjort i bloggen!
  Hujedamig sånt bestyr ni fått! Hoppas Blinka inte behöver ha en sån där tratt! Nog klokt att göra lite nytt med matskålarna!
  Fniss…toapapperet är ibland lite väl strävt du! Men som tur är så är det som kommer ut inte särskilt frätande nu, var värre när jag åt penicillinen!
  Kramen!
  Ragnvi

  PS. Hoppas maken kom hem ordentligt!

 19. Svara

  Caroline

  16 december 2009

  Tjusiga morgonbilder, även balkongbilder kan vara snygga!
  Hoppas Blinka blir bra snart, och att det fungerar med ändringarna i köket.

  Caroline

 20. Svara

  britten

  17 december 2009

  Hej min vän..härligt att läsa om de små tassarna…..moffi har också såna procedurer för sig när han springer och styr nosen…kul med kulla gömma leken……och skönt att hör att såret läker i alla fall….det är nog klokt med lite regler kan jag tänka mig nu—-ha det allra bäst och du vilka som vanligt härliga bilder…..

 21. Svara

  elisabeth

  17 december 2009

  superhärliga vinterbilder !
  kurragömma är väl en kul lek för hundarna. Den leken gillar min katt oxkså, han har alltid varit otroligt barnslig. Om man stänger in han i ett kökskåp på nedersta hyllan och stänger dörrn, och frågar var är Morris flera gånger och slamrar i de andra skåpdörrarna, han kan sitta där länge sen puffar han upp dörrn och låter sig säga : här är jag…. ha ha – grabbarna brukar ha tålamod med leken – inte jag 🙂

 22. Svara

  Ninni

  1 januari 2010

  Huvva vad otäckt med hundarna. Men det verkar ju ändå ha gått rätt bra. Men nya regler är nog inte så dumt så det inte händer igen.
  Själv försöker jag få kattungarna rumsrena. Lilltrollet (den grå honan) är helsäker och lärde sig direkt att gå på lådan. Snoozen (min kattunge) är hyfsat säker men velar lite runt lådan innan han bestämmer sig för att göra behoven i lådan ändå. Men lille Maffe han är totalt hopplös. Han gör allt för att slippa göra sina behov på lådan. Bäst gillar han visst att kissa på matbrickorna! Där matskålarna står. Nu står ju sandlådan i närheten just för att alla tre ville göra sina behov i närheten av maten men så snart han lär sig kissa i lådan har jag tänkt börja flytta lådan längre från deras mat en bit i taget. Men jag blir nästan galen på att försöka få Maffe på lådan. Han tar sig iväg och leker en sväng och så rätt vad det är så har han kissat på nån av tidningarna som ligger på var sida om lådan.
  Vilka underbara bilder du har tagit (att du gjort det från balkongen spelar väl ingen roll – de är underbara)
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 192
 • 364
 • 1 627 629
 • 5 072
 • 65 414
Sök här