Bloggen

Lagom slappa dagar..

Av
den
14 maj 2017

Äntligen blommar vitsipporna här på kullen, mitt bland hygget. Ännu inte i stora mattor, men får vi en enda solig dag så slår de alla ut!

Ibland får jag nästan lust att ropa till hundarna att ta det försiktigt så de inte trampar på blommorna 😆 men så kan man ju inte göra…och nog räcker det till med blomsterfägring ändå!

Jag gjorde ett fynd mitt i gamla hästhagen, en rabarberplanta har överlevt!

Vem ska nu bli herre på kullen?

Pojkarna tog sig en vänskaplig brottningsmatch som slutade oavgjort..

Katterna följde med på promenad, det blir allt vanligare ju varmare vädret blir.

Astrid är betydligt större än lilla Daniel :mrgreen:

På hemvägen kan jag ändå konstatera att det börjar grönska liiite i träden, lärkträdet är det man lägger mest märke till.

Fy så jobbigt att gå på långpromenad, Torsten har gått minst 800 meter så nu får det bli en liten rast, blir man trött så blir man oavsett om man råkar vara mitt på vägen!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  14 maj 2017

  Jag blir så avundsjuk på era promenader men jag njuter av att få följa med här på min sida av skärmen, kram på er :love: :love:

 2. Svara

  Ninni

  14 maj 2017

  Vilka härliga promenader du har med dina djur. Jag minns när jag bodde i Alfta förra gången med mina barn och våra tre katter… då hade jag också promenadsällskap. De katterna följde med mig, alla tre, när jag skulle gå någonstans. En utav dem tyckte dessutom om att åka i cykelkorgen eller på sparken!
  Härligt med vitsippor! Några såna har vi inte i närheten här men vi har ju våra blåsippor så jag får väl vara nöjd med det.
  Idag var jag iväg på musikcafé på Godtemplargården här i Alfta. Åhörarnas medelålder var hög så jag drog ner genomsnittsåldern rätt bra där. 😉 Spelmännen och spelkvinnorna var också övervägande pensionärer men det var hög kvalité på musiken och trevliga timmar där. Jag hade virkningen med och satt där och myste, stampa takten, nynnade med och virkade. Sambon han föredrog att stanna hemma och sova… Tror nog att jag fick mest energi av all musik än vad han fick av att sova. 😀
  Kramen.

 3. Svara

  Gunnel

  15 maj 2017

  Vilken kul bild på katten och den lilla hunden bredvid varandra. Ha det bra.

 4. Svara

  Synnøve Kjerstad

  15 maj 2017

  Härliga bilder på alla djuren. Förstår det är så skönt nu när våren gjort sitt intåg. Även om vi har det ganska kyligt här.

  du kan flytta på rabarbern Paula så du får den närmare dig. Annars äter nog hästar/får upp den i hagen.
  Ha en fin måndag nu, jag ska iväg till jobbet strax.
  Kram från nabolandet.

 5. Svara

  Kicki

  15 maj 2017

  Vad mysigt det är att katterna följer med på promenaden. Dom tycks ju även gilla hundar som normalt inte hör till flocken.
  Härligt nu när det grönskar, men sol och värme lyser fortfarande med sin frånvaro.

  Då kan du snart plocka rabarber till en paj. Det är väl inga hästar i hagen längre.
  Kram/Kicki

 6. Svara

  Astrid

  15 maj 2017

  Men ni har ju mycket grönt
  gubben har försökt kasta ut snö från drivan på baksidan så det ska smälta
  Det var -5 inatt

 7. Svara

  leila66

  15 maj 2017

  Här har vitsipporna blommat länge och nu vill jag ha sommar 😀 Som vanligt bjuder du på fina djurbilder. Såna blir jag glad av. När jag ser hur bra djuren har det 🙂 Kram till dig

 8. Svara

  "LillaSyster"

  15 maj 2017

  Fina Torsten! Han är som syrrans katt följer med då de går på promenad. Elvis och Busan försöker ibland att följa med, men då vänder jag och går hem och låser in dem….. för jag vill inte ha dem över gamla E4;an Elvis har testat det en morgon och blev lite påkörd men klarade sig med ett klobrott. Att jag vet det beror på att föraren vände och jag hade turen/oturen att precis vara på väg till jobbet då han säger att ha kört på en röd katt – om jag vet vems den kunde vara? (fanns ju två alternativ Elvis eller Charlie som bor längre ner på gatan)Ja, ja det gick ju bra. Den där vägen har tagit två för mig . Nä, nu ska jag ta kväll. Fina vitsippor har du och snart kan du göra dig rabarberkräm! Kram

 9. Svara

  Yvonne Käll

  16 maj 2017

  “Lagom slappa dagar”. Härligt avkopplande rubrik och matchande bilder har du fått till också. Jag riktigt känner mig slappna av när jag ser och läser.
  Vitsippor är så vackra där de står i naturen men inte lika fina inomhus tycker jag eftersom de har en tendens att genast sloka. Rabarber! Ja nu blir det väl en sån snart i ditt kök. Visst är det gott åtminstone så här i början liksom äppelkaka är gott när man först gör de på hösten.
  När vi åkte hem från Värmlandsbesök igår såg vi verkligen hur mycket allt nu börjat grönska. Björkarna fullt utslagna och ljusgröna här. Härligt.
  Ha en bra fortsättning på veckan min vän i “pörtet”. Kram, kram

 10. Svara

  Anki

  18 maj 2017

  Härliga bilder! Lagom avslappat minsann 🙂
  Även detta ett missat inlägg – blir så ledsen, för du är en av dem jag absolut inte vill tappa bort!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 288
 • 499
 • 1 640 979
 • 5 101
 • 65 744
Sök här