Latmasken har slagit till

Många dagar med sträng kyla har gjort att utevistelserna har dragits ner till ett minimum.
Varken Blinka, katterna eller jag har trivts när kvicksilvret legat på stadiga -20
Resultatet av att jag inte rört på mig som jag brukar är ett ryggont som inte är av denna världen!
Latmasken har verkligen satt sig i ryggen, minsta lilla felrörelse så hugger smärtan till.

1227h

Idag var det äntligen lite mildare väder och det var skönt att kunna ta sparken på en tur ner till affären och biblan.

1227e

Titta så oskyldiga katterna ser ut, som två porslinskatter uppradade på skåpet, men jag kan intyga att dom frestat på det lilla tålamod jag äger senaste dagarna. Uttråkade även dom har de klängt och hoppat och jagat varandra runt i min lilla lya.

1227k

Det kalla vädret har i alla fall gett fantastiska färgexplosioner på himlen, de gånger man råkat vara utomhus precis den stunden då solen kliver ner bakom träden.
Med facit i handen är jag nöjd med beslutet att stanna hemma i jul, att vänta på diverse olika transportmedel som bussar och tåg och byten hit och dit i den stränga kylan med hund och bagage hade inte varit skoj.

1227m

Istället har mina fågelvänner fått njuta av mina omsorger och deras tacksamhet har varit stor. Till jul fick de ett tillskott av nötter och skinksvål, ju kallare desto mer energi går ju åt till att hålla värmen.

Läste idag om årets “nyord” vilket alltid är lika skoj, i år måste jag dessvärre ta hjälp med förklaringar till de flesta orden.
Känner du till -cisperson, gurlesk, gäri, kippavandring, rasifierad, mellanförksap, nerväxt, normcore, trodd, eller krislåda?
Det gör i alla fall inte mitt stavningsprogram som rödmarkerar vartenda ord :-D

0

11 Comments:

 1. Uttråkade katter här också men till slut går dom i alla fall ut. Men när Sigger kommer och väcker mej vid femsnåret får jag inte ut honom som jag brukar så det blir inget somna om inte… hoppas han inte kommer vara så här morgonpigg hela vintern. :)

 2. Känner igen mig där, ryggont av för mkt stillasittande! Ni har verkligen väldigt kyligt, hoppas ni får behagligare temperature snart så ni kommer ut och rör på er, jag menar då Blinka och Du! Länge sedan jag såg Astrid på bild, så vackra de är båda två – och olika – inte bara till utseendet utan även till personligheten har jag förstått.
  Roligt att det inns fåglar att se på, här är det dåligt med det. Koltrastar, sparvar och skator. Har inte kommit igång med matningen än, den inköpta fröautomaten godkändes inte av maken, så vi för skaffa ny.

 3. Haha, jag skrattar åt katterna! Har vi två likadana här, eller!!! Fast våra är så gamla att dom har inte riktigt det där lekiga i sig längre, men i alla fall. Fåglarna är ju helt underbart fina, tänk att du har så många domherrar! Jag skulle ju gärna vilja ha både snön och kylan, jag. Men det är OK här också, det är rimfrostigt och minus 1 grad, så det går åt rätt håll!
  Agneta kram

 4. Hejsan!
  Det var ett tag sen, men vi har ju kontakt på Fb!
  Nu har jag iaf uppdaterat bloggen! Det har ju hänt en del saker hos mig.
  Här har Du som vanligt fiina bilder! Jag blir riktigt avundsjuk på snön, men inte kylan då förstås.
  Men vad kallt Du har inne? Är det dåligt isolerat hus? Ännu värre är det ju när man sitter still också. Så mycket stillasittande har det ju inte blivit hos mig, nu när jag har hållt på med flytten.
  Är det Dalarna som fått nya ord? :-D Dom där fattade jag inte ett smack av. Ordet Trodde, trodde jag var gammalt?
  Nu måste jag lyfta rumpan och gå ut med hårbollarna!
  Ha det så gott och kram! :)

 5. Kära nån, så kallt ni har det. Vi tycker det är kallt här också, men nu har vi blivit så vansinnigt förkylda att vi har laga förfall att vara inne. Synd, när det är så vackert ute. Du får vara rädd om dig och din rygg.
  Kram

 6. Hoppas att du snabbt blir bättre i ryggen Paula.
  Så jobbigt med smärta.

  Så fina de är, katterna.
  Mina sju, är ju innekattor, så de är alltid lugna,
  nä, nu skojar jag, men i det stora hela, så är de faktiskt det :wink:

  Nu ska jag ut en sväng med vovvarna, igen.
  Såå frusen härhemma, så jag undrar
  om det inte är skönare…utomhus nästan…!?

  Kramen Eva

 7. :zzz: Här är det tröttheten som slagit till ,knappt man orkar skriva ,fina kallbilder ,kramen Nette :yawn:

 8. Lite , lite snö på taken har vi här nere och några minusgrader faktiskt, så luften känns lite krispig till omväxling, regn och fukt och blåst är mer vanligt.
  Oj va fina dina domherrar är, ser inte dom så ofta i stadsmiljö..

 9. Men “trodd”, är det nytt? Hm, men “krisklåda” låter lite kul. Är det att få klåda av att vilja få en kris, eller att ha haft för många kriser?
  /P

 10. Torsten och Astrid så fina där på kortet! Hoppas att alla lugnat ner sig nu efter sparkturen! Antar att du fyllt på med böcker ifall kylan kommer tillbaka. Kram

 11. Så fint de sitter där, dina katter. Och visst har de tråkigt nu när det varit kallt ute och de bara vill vara inne. Min Wille Vilsen bråkar med alla katterna, för att han inte har något att göra.

  De nya nyorden läste jag också om och en del hade jag aldrig hört och det var bra att få förklaring på. En del är väldigt konstiga.

  Gott Nytt År önskar jag dig.

Kommentera