Bloggen

Lättad matte o husse o plånbok…

Av
den
30 augusti 2006

Natten var inte så skoj.
Larissa hade nog ont och låg och gnydde.
Inte gick hon ut för att kvällspinka heller.
På morgonen såg vi att blodet trängt igenom bandaget…bara en sak att göra!
Hasse fick en idé om att ringa veterinär i Malung istället, och det visade sig att denne skulle vara i Vansbro på eftermiddagen! Jippii, bara 5,5 mil!


Larissa är inte glad!


Såhär såg bandaget ut…


En sömnspruta var det första Larissa fick, men som vanligt vägrar hon ge sig! Det krävdes också två smärtlindringssprutor i tassen. Såret var stort och “gammalt” så veterinären var tvungen att först skrapa o greja till såret så att det blev som nytt


Nu låg damen still och nu sys det ett antal stygn…


Färdigsytt! Inte så vackert men rent och helt!

Enligt veterinären var såret redan infekterat och skulle inte annars heller ha läkt av sig själv, på grund av att det var djupt och låg ovanpå tassen som hunden böjer vid varje steg!
Så vi är glada som den att vi åkte iväg trots att plånboken också blev lättare…
Nu väntar 10 dagars antibiotikakur och om två veckor ska vi ta bort stygnen själva.

Livet är ganska så omväxlande för en veterinär på landet!
Igår hade han blivit inkallad till en fastighet som genomsöktes av polis. Dom fann där en ensam och övergiven pitbullterrier som var mycket aggressiv. Veterinären fick alltså rycka in och söva hunden som nu är placerad på ett hundpensionat
Idag hade han kastrerat 6 kalvar, vaccinerat hästar och varit hos det lokala slakteriet för att stämpla kött, dvs. godkänna köttet för försäljning i butiken.
Nämnde jag att han kommer från Egypten…
Slutet gott allting gott för denna gång!
Tack för alla visade sympatier!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Tette Merio

  30 augusti 2006

  Lilla Larissagumman då! 🙁
  Skönt att hon är tillfixad nu hur som helst och läkningsprocessen kan starta!
  Vet ni vad hon kan ha fått såret ifrån? 🙄

  Det där med att kämpa emot sömnsprutan … usch, Milly (schäfern alltså) var likadan och det även när hon sen skulle avlivas.
  FY FAN vad vidrigt det var!!
  Veterinären påstod att det tog dubbelt så lång tid för henne att “ge upp” än för andra hundar i hennes storlek som hon avlivat.

  VIDRIGT, eftersom det fick mig att känna att hon ville verkligen, verkligen inte dö – hon hade så jävla mycket livslust. “Bara” kroppen som var slut, hjärnan var hur pigg och livsglad som helst. Buuuääää … måste nog lipa lite nu. 😥

  Och jag som lovade mig själv den gången att ALDRIG mer skaffa hund och utsätta mig för något så vidrigt som att behöva avliva en älskad vän igen … Ja, det löftet höll jag ju ett helt halvår … 😯

  KAN ju tydligen inte leva utan hund, men bävar fan redan för den dagen jag måste ta bort även Tilly – även om hon bara är året ännu och det förhoppningsvis är långt kvar dit.
  Som tur är tänker jag inte på det så ofta, men nu när jag kom att tänka på det här med sömnmedlet så ploppade såklart de minnena/tankarna upp igen. 😥

  Huga ja … livet är hårt ibland.

  Pussar!/Lillsyrran, den yngsta av dem.

 2. Svara

  Anne-Lie

  30 augusti 2006

  Såret såg illa ut… men tur att det ordnade sig för lilla bäbin… Så nu blir det tratt ett tag framöver?…
  Nu måste jag gå å krypa ner i soffan, ska se “Söderläge”, dom skulle tydligen fixa nån gård i Kiruna… spännade vad dom kan hitta på för nåt där upp i lappmarkerna…
  awe

 3. Svara

  Monica

  30 augusti 2006

  Men oj då….stackars liten. Det där såg inte alls kul ut – undra vad hon gjort?!

  Tur ni åkte in till malung och fick hjälp. Man gör ju vad som helst för att hjälpa sjuka ungar & djur – de är så försvarslösa på något sätt.

  Nu menar jag inte att man inte vill hjälpa andra, men…..äch, du vet vad jag menar 🙂

  Kram

 4. Svara

  "Ninni"

  30 augusti 2006

  Måste ju bara titta in för att se hur det gått för Larissa idag. Ser att det blev veterinären som fixade det till sist. Oskäligt vad dyrt det är med veterinär. Men det är klart… vore det inte för sjukvårdsförsäkringen som vi alla har så skulle det bli lika dyrt för oss att gå till doktorn också… om man inte har försäkringar som täcker då förstås… och vilken “fattig” sjukpensionär har det???
  Vore inte dumt med tandläkarförsäkringar heller… *halkar friskt omkring på nåt bananskal*
  Natti!

 5. Svara

  Saija

  31 augusti 2006

  Ge Issa en stor puss från oss!!!
  Vart gjorde hon illa sig då? Nån aning?

  Jag är ledig idag… har en massa att ta igen…

  Puzz

 6. Svara

  mariannE

  31 augusti 2006

  Oj!
  Det där såg verkligen otäckt ut. Stackars Larissa så ont det måste ha gjort att trampa omkring på detta. Reagerade på att denne vetrinär sagt att såret var ‘gammalt’ … Tror sjuttsingen det när den förste vetrinären inte ville ta emot och sagt att det läker sej självt etc … Det hann ju gå några dagar där menar jag … Men sicken tur att hon fick behandling och omvårdnad nu då!
  Kram/
  M

 7. Svara

  Pia

  31 augusti 2006

  Nä vad otäcka bilder. Inte alls konstigt att Larissa har ont. Fy fasiken.. tänk om man själv råkat ut för något sådant. Hoppas han kryar på sej snabbt.
  Kram på 😆 🙂 sej

 8. Svara

  Pia (Pimli)

  31 augusti 2006

  Ajajaj! Stackars Larissa! SÅÅ sjuka de blir när de skadar sig.

  Men, vad intressant med en veterinär från Egypten. Nu blir jag nyfiken. Utbildade han sig där, vet du det? Eller har han blivit veterinär här? Tycker alltid det är intressant att veta hur det kommer sig att människor hamnat där de är.

  Önskar dig en skön helg, trots värme och skadad hund :mrgreen:

  /Kramar

 9. Svara

  Pialill

  31 augusti 2006

  Stackars lilla gumman. Vad skönt att ni fick hjälp. Hoppas Larissa återhämtar sig snabbt nu från det onda.
  Att det kostar ja. När Kickisen var riktigt sjuk för några år sen..så sålde vi min bil för att få råd med veterinärkostnaderna. Det blev operation och 1 veckas “sjukhusvistelse” för henne..och det blev dyyrt! Även om hon är försäkrad så kostade det en hel del. Så nog skrapar man ihop pengar för att hjälpa sina “ungar”.
  Kramar till dig och Larissa från mig. 😉

 10. Svara

  Tina

  31 augusti 2006

  Vilken tur att ni fick tag på en veterinär så pass nära det där kunde gått illa annars så inte allt för trevligt ut!!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 455
 • 369
 • 1 608 683
 • 5 041
 • 65 037
Sök här