Bloggen

Valpbilder!

Av
den
31 augusti 2006

Nu har dottern lagt ut sina valpisfoton till allmän beskådan, lösenord krävs ej!
Klicka här!
I övrigt kan jag konstatera att den sista sommardagen enligt almanackan har bjudit på strålande sol från en knallblå himmel!
En del av våra svalor har skaffat sig en andra kull med ungar!
Måste bero på den varma fina sommaren, det kvittrar dygnet runt och när jag går upp på vinden hör jag dem ännu tydligare genom väggen där dom bor!
Läste idag att svalorna ska flytta söderut i september, dom övervintrar ända borta i Sydafrika och flyger både nattetid och dagtid. Till våren kommer dom tillbaks till samma häckningsplatser, dom är såå välkomna!


Om getingen står det att läsa följande:
” Getingboets ödestimme nalkas i september. Det blir katastrofstämning i det förut så välorganiserade samhället. Larver släpas ut ur boet o ges som föda åt andra larver. Arbetare börjar lägga ägg, boet angrips av parasiter och fluglarver. Samhället dör ut och boet slutar sina dagar som en grå ruin. De unga befruktade honorna överlever på ett skyddat ställe och tidigt på våren börjar honan bygga ett nytt bo av pappersmassa som hon själv framställt av tuggat trä och saliv”.
Det var väl tröstande ord för alla som haft upplevt en synnerligen jobbig getingsommar!

TAGS
7 kommentarer
 1. Svara

  Nilla

  31 augusti 2006

  Det var ett tag sen jag var här ser jag. Har hänt en del. Stackars Larissa 🙁 Hoppas att hon är bättre nu. Har kikat på valpbilder hos Saia, så fina 🙂 Skönt att läsa att getingarnas ödestimme nalkas. Har ju blivit getingstungen i sommar, jag som alla andra. Ont gjorde det. Apropå ont! Hur har du det med tandvärken nu då?
  Kram Nilla

 2. Svara

  Anne-Lie

  1 september 2006

  Du är som en levande uppslagsbok… Här har svalorna också fått två kullar. Dom bor i alla våra uthus utan dörrar vilket innebär nerskitna bilar, allt jag ställt ut i en boda [utan dörr] är nedskitet…. När man går in där de bor, kommer dom flygande i full fart så man får ducka. För ett tag sen så anföll de, så man fick gå med en kvast i luften, så de skulle anfalla hösta punkten… Nu har de samlats i stora flockar å tänkte väl flytta för i år, men det är ju så varmt så dom kanske ändrat planerna…hihi…
  Från aw, me träningsvärk…

 3. Svara

  Laila

  1 september 2006

  Åh, vad jobbigt när de goa husdjuren blir sjuka. Ska läsa lite mer om det sedan när jag har skrivit här ..
  Men tack gode gud för dessa ord, Paula!
  Vi har haft ett helsike med massa getingar överallt och tro nu inte att bekämpningsfirman hittade ett endaste bo! Näeee då, men så snart man öppnar dörren så flyger ett halvt fotbollslag in. Ja.. om nu getingar spelar fotboll förstås och ju mer jag tänker på det, desto mera övertygad är jag om att jag aldrig har hört talas om att det finns en serie för geting-fotboll… *asg*
  Kram Laila

 4. Svara

  Catja

  1 september 2006

  Här är inte alls mkt getingar. Har nog sett en i år tror jag. Funderar på om de rent torkade ihopa under sommaren. Skönt att slippa dem i varje fall.
  ….
  Stackars Larissa. Skönt att hon kommit under vård. Vet precis hur det är med att de sista slantarna läggs på djuren.
  ….
  Catja ska på ölfest i kväll. i dag blir det en del kolhydrater men vad göra? Fem olika sorters öl ska man ha med per man och detta ska sättas på ett bord så får man ta vad man vill av det. Ska man sedan ha mer att dricka får man ha det med sig för sig själv. rätt smart va? Skoj ska det bli. Det ska bli olika korv och patéer till ölen och nu är det så svårt att spara kalorier innan festen. Försöker tänka förnuftigt och inte bara äta sallad innan för då så går det åt skogen. Då är man för hungrig och smäller väl i sig hälften av korvarna själv kan jag tro. 🙂 Har ätit en rejäl frukost och ska göra mig en grönsakssoppa i eftermiddag innan det bär av.
  …..
  Vill önska dig en trevlig helg i norr!
  Kramar från Skåne

 5. Svara

  Bia

  1 september 2006

  Ja inte är väl getingar mina älsklingsinsekter men det känns hoppfullt ändå att honorna övervintrar och kommer igen till våren! Försvinner de så är det väl en massa andra djur som inte klarar sig heller… 😕
  Skönt att Larissas tass är fixad, det är smärtsamt att se sin fyrbenta älskling ha ont!

  Ha en underbar helg, Paula!
  Kram/Bia

 6. Svara

  Pia

  1 september 2006

  😯 Usch ja dessa getingar.. de är så otrevliga så. Snurrar runt huvudet på en så man blir knäckt av mindre.
  Fina valpfoton hos din syrra.
  Man kommer inte in ännu på min blogg, då “bloggchefen” renoverar där, men hoppas på snar insläpp. Nu ska jag kolla bodagarna här i min stad.. så ha en fin helg där uppe.
  Kram 😛

 7. Svara

  Pia

  1 september 2006

  :mrgreen: Så ska det va 🙄

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 507
 • 574
 • 1 610 417
 • 5 044
 • 65 064
Sök här