Bloggen

Lever i ett vacuum

Av
den
6 juli 2010

Trots mina täta flyttar vänjer jag mig inte vid hur det känns när man är redo att dra upp sina bopålar och åter flytta till ett nytt ställe.
Trots att det dröjer länge än har jag liksom mentalt redan påbörjat flytten och lever därför som i ett slags vacuum, både mentalt och fysiskt.
Jag väntar på att nya hyresvärden ska höra av sig då han ska påbörja renoveringen, då ska vi åka dit för att välja lite färger till väggarna och då får jag chansen att ta lite bilder inomhus så jag kan börja planera inredningen. Det låter amibitiöst men så är det inte, något nytt möblemang har vi inte att tillgå, ändå kommer ju storlek och placering av rummen att kräva vissa förändringar jämfört med möbleringen här i lägenheten.
Jag minns knappt hur köket, huset hjärta, såg ut, mer än att det var rymligt och hade fönster åt två håll.
Men skåputrymmen, skafferi, diskbänkens placering osv. har jag inget minne av…
Tack och lov har den värsta hettan försvunnit, dagarna med 30 graders värme är inget jag ens vill minnas.
Fast jag tog ett bad, sommarens första.

Näckrosorna blommade i dammen..

Näcken spelade…hihi, inte riktigt men nästan, det var synnerligen trevligt med lite musikunderhållning på stranden!

..och finnkäringen simmade

När vi kom till dammen var vi helt solokvist där och släppte bägge jyckarna som blev alldeles förtjusta!
Efter fem minuter hade två andra sällskap anlänt, men ingen var hundrädd så hundarna fick fortsätta vara lösa. Vi trodde Loppan skulle ta sig en skogstur på egen hand som hon brukar, men värmen var nog för svår för henne så hon lämnade inte stranden utan föredrog att gå ut i vattnet tills magen blev blöt medan Blinka har blivit en badkruka av värsta sort, knappt hon doppar tassarna så hon kan dricka!
Igår drattade hon däremot i spadet när Hasse var ute och rastade dem, hon skulle väl ner till vattenbrynet för att dricka men kanade i spat och kom inte upp!
Hasse fick rycka in o ta tag i halsbandet och hjälpa upp henne på torra land varefter hon sprang omkring i cirklar som en galning för att bli torr så fort som möjligt…

Det är inte bara jag som är dålig på att uppdatera bloggen nu, många har semester, är ute på resande fot eller väljer bort datorn av andra skäl.
Själv sitter jag helst på balkongen med en bok under näsan och dagdrömmer om “efter flytten” för själva flytten bävar vi för, både maken och jag
Ha en fin fortsättning på sommarveckan, nästa vecka kommer Hasses flickor på besök några dagar, ska bli trevligt att umgås för det var längesen

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Nilla

  6 juli 2010

  Jag vet precis hur det är. Det är ju drygt tre månader sen jag var i mitt nya hus. Och nu är det bara drygt en vecka kvar. På torsdag i nästa vecka flyttar vi. Kanske, kanske att det kan bli någon dag tidigare. Det står kartonger över allt. Hundarna börjar bli lite fundersamma och oroliga. Och jag är trött. Borde packa mer, i stället för att sitta här. Men jag blev så glad när jag såg att du har uppdaterat. För det är verkligen dött på bloggen nu. Men det är ju inte så konstigt med tanke på att det är semestermånad. Ha det gott på balkongen med din bok och dina drömmar 😉
  Kram

 2. Svara

  elisabeth

  6 juli 2010

  inte sticka under stol med, förstår att det är mycket känslor och jobbigt sig med er flytt, och inte heller blir vissa saker lättare med åren. Med många flyttar i bagaget så är det ju bara ni som vet själv just precis som det känns för er….. med dom orden skickar jag er en kram och håll ut så ordnar det alltid upp sig – allt brukar göra det….. det är lite otrurligt att denna hemska värme också nu dyker upp i samband med planering av flytt.. Du skriver så igenkännande och träffande och man skulle inte kunna få till det alls mot dig, denna gång att dagarna med 30 gr inget man ej vill minnas, och att det ibland kan kännas att man är ambitiös med något i beskrivningen fast man inte alls tycker man är det. I denna värme får mycket liksom vara och sen måste krafter laddas till nästa värme, just nu har jag regndroppar i luften men inget faller och ingen SOL – jag är såååååå lycklig så.
  kram elisabeth

 3. Svara

  Malin

  6 juli 2010

  Idag har jag levt mitt liv mest ute i solen på altanen, vi har haft en ljuvlig sommardag 😛
  Vad roligt att ni får vara med och påverka renoveringen av huset, jag förstår att du längtar! 😛

  Jag håller tummarna att dina kantareller snart får sig lite regn så de inte torkar bort helt. Här har vi inga kantareller så här får solen hellre torka bort alla mygg!

  Nej nu tror jag att jag går tillbaks till hammocken o fortsätter läsa.

  Semesterkramar fr Malin

 4. Svara

  hönsakadorran

  6 juli 2010

  Jag som älskar sommaren kan också tycka att 30 grader är lite väl mycket. Skönt att man kan doppa sig i havet ibland, men inte är det ofta. Jag tycker inte om att flytta, tycker mest att det bara är jobb. Har inte flytta många gånger, 4 gånger på 47 år. Där jag bor nu vill helst jag bo tills de får bära ut mig med fötterna före. Kram i sommarvärmen.

 5. Svara

  Christina

  6 juli 2010

  30 graders hetta är inget förmig heller,men det var väldigt skönt att hoppa i sjön 😉
  Vi har en hund somär tokig i vatten och det är Bea.Sen så har vi Ceasar som inte kan simma(helt sant)han får panik varje gång och Ari fick agera livräddare åt han en gång.Inte det lättaste med tanke på att han är en Benner sennen/Leonberger.Jack,han är också lite tetig när det gäller vatten.

 6. Svara

  Sigge Svamphund

  6 juli 2010

  Finns väl inget underbarare än att simma om man är hund.
  Jag kanske skulle komma och ge dina brudar några badlektioner.
  Hälsovådligt regn behövs i mängder båda för alla miljoner med kantarellvalpar och annan savmp.
  Så viktigast av allt mina spagropar!!!!!!

 7. Svara

  Astrid

  6 juli 2010

  Nä jag har som ingen lust alls att blogga nu, vete katten vad som hänt vill bara var ute
  Kan det vara sommaren som lockar
  Jag förstår att du börjat flytta rent mentalt det skulle jag också göra
  Vi flyttade mycket en period men här har vi bort i smart 35 år
  Vi har 200 m till pensionärshemmet och ännu närmare till kyrkogården så det blir nog nästa flytt
  Fast man vet aldrig

 8. Svara

  BrittMarie

  6 juli 2010

  Så modigt av dig att bada!! Bildbevis har vi också. Själv skulle jag bli oerhört förvånad om jag skulle hoppa i. Men man vet aldrig 😳 … (som föregående talare sa om något annat)
  Kram

 9. Svara

  Ragnvi

  7 juli 2010

  Morning i gamla Pörtet! Jag trodde ni höll på att flytta som bäst…men ni ska alltså få renoverat först läser jag, härligt!
  Fnissade åt ditt inlägg med badtipset! Men det stämmer lite tycker jag, doppar jag inte skallen blir jag inte lika avsvalkad!
  Jag jobbar även nästa vecka men sen har jag fyra veckors ledighet…
  Kramen!
  Ragnvi

 10. Svara

  Anki N

  7 juli 2010

  Hon simmade en sommar………..
  Vilken lyx med sång o musik till badet. Finns de något mer rofyllt en ett trevligt gitarrkling. Hundar är roliga o olika i vatten. Vår lilltjej går ca 15 minuter (minst) i kanten o känner på vattnet. Sen när hon väl kommit i, då dyker hon o försvinner hela hon, upp o ner som värsta dykaren. Kan hon välja på sandstrand o berg, ja då är de berg naturligtvis. De andra två tvekar inte en sekund, tre rediga vattendjur har vi.

  Förstår ni bävar för flytten. De e jobbigt att flytta men desstå roliga när man kommit in o iordning. Undrar just hur långt flytten går….

  Nu ska jag vara lite nyttig. Ha en sköööööööön vecka.
  Kramiz Anki N

 11. Svara

  Helen

  7 juli 2010

  Åhh vad härligt det såg ut o bada 🙂 ja det e skönt, att svalka sig 😎

  Lite jobbigt o flytta när det är sååå varmt, men det går säkert bra.
  Lycka Till

  Helen

 12. Svara

  Kicki

  7 juli 2010

  Hade vi haft lite bättre med tid så skulle vi tittat in när vi passerade Grängesberg i måndags em.
  Jag har inte dunstat bort, men det hade nästan varit möjligt för det var ootrooligt varmt på utställningen i Borås. Skönt att vara hemma igen, men jag drar mig för att sitta vid datorn uppe på kontoret. Det är bara FÖR varmt. Nu sitter jag med laptopen nera, lite svalare, men jag orkar inte blogga här, har heller ingen tillgång till mina foton på den här datorn.
  Kramen

 13. Svara

  annette

  7 juli 2010

  Härligt med bad, har badat flera ggr senaste veckan, men jag har nogsamt sett till att inga bildbevis finns;)
  Musikunderhållning så där på stranden påminner om ungdomsåren då vi åkte ut till olika sjöar om kvällarna, alltid någon som hade gitarr med sig.
  Förstår känslan av vaccum, och det är ju nästan ingen meing att städa eller gör ngt annat i dessa skeden brukar jag tänka!!

  Hoppas Ni får komma in snart och inspektera så Du kan börja planera ordentligt!

  Ha det fortsatt bra!

  Kram

 14. Svara

  Doris/doje

  7 juli 2010

  Hoppas att det går undan med renoveringen så att ni kan flytta snart och så härligt att ni kan skaffa katt igen, förstår att ni längtar !
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 15. Svara

  Ninni

  9 juli 2010

  Du gör rätt i att njuta av de sköna dagarna på balkongen. Är det varmt ska man inte göra mer än nödvändigt.
  Tänk, nästa sommar får du njuta i en trädgård. 😉 Vad härligt! Då behöver ni knappast husvagnen för då har ni ju naturen precis utanför.
  Att ni gruvar er för själva flytten förstår jag mycket väl. Vi får nog också ta tag i en flytt i augusti. Linn kommer nog att flytta hem till Alfta (men hon vill hellre till Bollnäs men det är svårt att snabbt få en lägenhet där) då hon antagligen inte ska fortsätta på högskolan. Men först ska vi på semester ca 1 vecka. Styr norrut. Sen får vi ta itu med flyttar och allt som hör till.
  Ha det gött och njut av sommarn och böckernas värld.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 72
 • 235
 • 1 654 717
 • 5 125
 • 66 106
Sök här