Bloggen

Ligger lite efter..

Av
den
13 januari 2017

Idag skulle jag förstås blogga om fredagen den 13, den stora otursdagen, OCH fullmåne till råga på allt!
Men, jag har ju inte avklarat gårdagen då vi huxflux åkte iväg till slaktaren i Dala-Järna för att handla lite godsaker till både folk och fä!

Ska jag bjuda ut till picknick kanske? Det här bordet på gräsmattan är min snömätare vintertid, och nog tycker jag ögonmåttet visar på ca 30 cm

“Granen står så grön och grann i skogen…” heter det i visan, tack o lov att man lämnat några ståtliga furor att vila ögonen på!

Här under kan man ta sig en uppfriskande dusch, om man tar av sig mössan vill säga…

Trafikstockning på Älgsjökullen! Förutom dessa två passerade också postbilen och en granne vid samma tidpunkt…

Kanske inte det lämpligaste stället för Blinka att ligga och spela död ute på vägen?

Men nog är det väl vackert på min kulle??

Plötsligt slutade teven att fungera….”ingen signal” står det på skärmen, hur kan det komma sig tro?
Vilken tur att exet erbjöd sig att ta stegen och klättra upp och borsta av parabolhuvudet…och vips så funkade bilden igen!

Det är så glatt på gården så man kunde spelat curling, bara stenen som fattas!

Titta så vackert mina domherrar och -fruar lyser upp träden!

Ja det var gårdagen det, då får fredagen den trettonde bli en cliffhanger….klarade jag mig från olyckor och elände hela dagen lång????…stay tune!

TAGS

11 januari 2017

15 januari 2017

8 kommentarer
 1. Svara

  Skyttlat

  14 januari 2017

  Så fina bilder! Du kan verkligen få snön att bli något positivt.
  Här har kommit 2cm och folk kör av vägen. Det var slirigt när det kom, men nu har det frusit på. Var nyss ute med hunden och det är jätteskönt väder.
  Väntar med spänning på fortsättningen!
  Ha det gott och kram! 🙂

 2. Svara

  Skyttlat

  14 januari 2017

  Så fina bilder! Du kan verkligen få snön att bli något positivt.
  Här har kommit 2cm och folk kör av vägen. Det var slirigt när det kom, men nu har det frusit på. Var nyss ute med hunden och det är jätteskönt väder.
  Väntar med spänning på fortsättningen!
  Ha det gott och kram! 🙂

 3. Svara

  Hillevi

  14 januari 2017

  Förskräckligt vackra bilder! Med betoning på förskräckligt… ! 😉
  Men jisses vad snö ni har! Här har det smält undan till bara ett litet lager som nu frusit på och är stenhårt och väldigt “glatt”. Vill gå i ide med hundar, höns och katter :zzz: men nån måste ju fylla mat till fåglarna…

 4. Svara

  Anki

  14 januari 2017

  Såå vackert med snö på bild! Jag är glad att jag slipper eländet här – min rygg pallar inte för så mycket skottande nu för tiden…
  Trafikstockningen liknar den vi kan ha här på vår väg ibland… en bil och en traktor … 🙂
  Kul om du hänger på “Veckans Rubriker” – det braiga är att man inte behöver vara så noga med vilken dag man skriver eller lägger ut inlägget – man kan t.o.m. slå ihop flera teman till ett enda inlägg om man vill.
  nu ser jag fram mot upplösningen – Klarade du fredagen utan mankemang … eller?
  Kram

 5. Svara

  Mia

  14 januari 2017

  Jaaaa, visst är det vackert!! Gnistrande snö och strålande sol bjuder jag på idag…dessutom en hund som förmodligen valpar inom närmaste dygnet…. kram :love: :love:

 6. Svara

  Ninni

  14 januari 2017

  WOW vilka underbart fina bilder!!! Och vad med snö du fått! Käre värld. Här har vi fått nöja oss med ca 5 cm. Ja det kom nog lite mer egentligen men den sjönk ihop så kvar är bara ungefär marktäckande 5 cm. Men jag är glad för det jag. 🙂 Tacksam att vi inte fått mer då jag själv inte orkar skotta nån snö. Sambon var ut och skottade innan han gick till jobbet då vi hade fått vår snödämp och det var skönt att slippa. Nu har jag dragits med denna feber i 3 veckor och just nu står det rätt stilla. Ligger 1º över normaltempen i stort sett hela tiden med något litet övertramp ibland framåt kvällen. Jag får ringa återbud till droppet på måndag för jag bör ju vara feberfri ett par dagar innnan. Energinivån är låg så inomhus händer ingenting. Julen är kvar och snabeldraken slipper motion också. Hoppas febern ger sig snart. Kan ju glädjas åt att då jag får tillbaka lite energi så kommer det vara tacksamt att städa. 🙂
  Ha en skön helg!
  Kramen.

 7. Svara

  Skyttlat

  14 januari 2017

  Ser att förra kommentaren blivit dubbel? Jag är ju lite tjatig ibland. :mrgreen:
  Märkligt att Du inte kom in på hundbloggen? Antar att Du klickat rätt, men jag måste ju fråga ändå? Du klickade väl inte där det står Min hundblogg? Det är i så fall rubriken på menyn.
  Nej, det blev ingen åska, det var ju bara vad jag läste skulle bli, men här är lagomt kallt och sol och skönt. Men man vet ju aldrig med det här konstiga vädret numera?
  Jaså Blinka är snart 10 hon också? Dom börjar bli till åren? Men vi får hoppas att dom har några år kvar och får vara friska?
  Förstår att det är svårt att åka spark med henne om hon ska stanna och nosa? Hade aldrig gått med Klicker, för han stannar varannan meter och speciellt nu när det är löptikar här. Han är hopplös! :love:
  Ha det så gott och kram på Er alla! 🙂

 8. Svara

  BrittMarie

  14 januari 2017

  Ja Paula troligen kommer vi från stenåldern, både jag och du 😯 . Nog känner jag igen detta räknandet på räknemaskiner. Räkna har väl aldrig varit min melodi, men mina föräldrar höll på och smattrade i deklarationstider och räknade ut summorna på långa pappersremsor. Många andra saker har förändrats sedan vi började jobba på 70-talet. En rolig sak är ju de digitala kamerorna. Nu kan jag få se dina fantastiska snöbilder. Vad mycket snö ni har!! Så härligt att ha naturen inpå sig. Domherrarna, som fyller ett helt träd är jättefina att se på!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 38
 • 172
 • 1 654 285
 • 5 125
 • 66 098
Sök här