Bloggen

trassel,,

Av
den
15 januari 2017

Nej, inte hände det något särskilt dramatiskt fredagen den trettonde…

Men allt förlöpte inte helt friktionsfritt ändå.
Vi skulle ta en skön sparktur ner på byn för att sköta några ärenden.

Precis innan vi var framme vid Harmonys lokal så såg jag att jag hade ett trassligt nystan i handen istället för rullkopplet..
Kopplet hade helt enkelt fått nog…och det gick inte att dra in linan som istället låg flera meter lång på backen.
Så kunde man ju inte ta sig fram, Blinka blev nästan hysterisk när hon kände kopplet vid fötterna, så hon stannade upp och vägrade gå längre..

Osch tänkte jag, nu ska jag vara lite smart, vi åker ner till Älgsjön och tar skoterleden hem för då kan Blinka gå okopplad!

Det var ju ingen tokig idé, förutom att jag inte begripit att nästan inga skotrar hunnit åka upp leden!
Medarna sjönk direkt ner i snön, liksom förstås också tanten själv…

Det blev att träna överkroppen denna dag, jag fick i stort sett bära den förbenade sparken genom skogen och ända hem!

Men vad gjorde väl det, bråttom hade jag rakt inte, jag fick stanna och sträcka på armarna emellanåt

..och träna inkallning på en höglöpande Blinka som hade betydligt högre fart i spåret än jag!

Igår var musklerna stela och det var skönt att ta ett inomhuspass på loppis, idag är det 15 kalla nu på morgonen, men vad gör väl det när det är skidåkning på teve hela långa dagen!

Hittade förresten en ny skyddsutrustning för dagar när halkan blir för svår, med principen “man tager vad man haver”

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  15 januari 2017

  Fyttiattan att du fick jobba så med sparken, men fina bilder fick du som vanligt till.

  Men roligast var ju slutbilden med killen med kuddarna. Bra ide! :thumbsup:
  Kram/Kicki

 2. Svara

  Ninni

  15 januari 2017

  Härliga vinterbilder! 🙂 Lite otur hade du väl ändå när det var fredag den 13:de men inget dramatiskt iaf.
  Jag hade heller inget ont av den dan. Hade ett par syriska vänner här i flera vändor då en av dom fått en lägenhet mitt i Alfta. En ny(!) lägenhet. Jag försökte hjälpa till att fixa internet till honom men efter ett sms från dom (till honom) så ville de att han skulle kontakta dom. Jag satt i telefonkö i en timme och fem minuter för att sedan få höra att de inte hittade hans adress. Ringde vaktmästarn på stället och han skulle ha in med nån kod där först men var då tvungen ha en tv på plats och han skulle ju snart göra kväller. Blev inget av med att göra tidig kväller för honom för killarna hade skjutsat dit en tv så han fick så lov att fixa koden innan han gick hem.
  Senare på kvällen var jag dit och fick se den fina lägenheten. WOW! Ett rum och kök och sovalkov. Alla vitvaror var nya och lägenheten är utrustad med både tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Det var en pizzeria i den där lokalen förr och nu har det gjorts om till två lägenheter.
  Hans tv var större och nyare än våran (vi har 42”) och den hade han köpt på Erikshjälpen, när han praktiserade där tidigare, för 815:-!!!
  Nu får han till med att skaffa sig möbler och husgeråd. C fixade en säng från sin arbetsplats då de bytt ut några sängar där så killen har iaf något att sova på. 🙂 Killen lyste som en sol när han visade runt i sin nya lägenhet. Hyran? Nästan 5000:-!!!
  Min feber håller i sig men ska åka med C ner på byn för att handla lite idag så jag får se lite av omvärlden. Sen blir det skidåkning på tv resten av tiden.
  Ha en skön dag!
  Kram.

 3. Svara

  Mia

  15 januari 2017

  Jisses så vackra bilder!! Sicket trassel det blev då men skönt åtminstone för Blinka att få springa lös sen, även om sparkturen inte blev som du ville :mrgreen:
  Trasslar det gör jag också, en granne kom med ett par byxor som sonen hade spräckt…inte bara sömmarna hade gått upp utan tyget hade också gått sönder och naturligtvis vid gylfen! Det blir till att grunna på hur jag ska laga det men det får väl lösa sig på nåt vis 🙄
  Kram på’re :love: :love:

 4. Svara

  AK alias herr Nillssons Fru

  15 januari 2017

  Kors vad snö ni har – här kom en drös med hårda vindar men de försvann ganska fort igen, ligger kvar här o där. Fina bilder, snö är vackert o terängen den ligger i 🙂 Lilla Blinka hon tar sig fram. Tror hon trasslade till kopplet för att få springa lite fritt, hundar är ju smarta – eller hur.
  Men matte fick slita med sparken, förstår den blev tyngre o tyngre o nästan vägde hundra kilo när ni kom hem.
  Nu blev jag sugen på att skriva i min blogg igen, de blir jag alltid när jag är här. Spinner massa planer men de brukar stanna där 🙁 nu ska jag snart på 6 års kalas. Fyller i veckan men firas idag.

  Kramiz

 5. Svara

  Rantamor på näthinnan

  15 januari 2017

  Du har riktigt redig vinter hos dig, och bästa färdmedlet är ju sparken…
  men kanske inte i skoterspår som inte frysit ihopa ännu, förstår att du fick träningsvärk….
  Bara att skaffa ett nytt koppel till vovven nu.

  Ha det gott i vinterträdgården din….

 6. Svara

  "LillaSyster"

  15 januari 2017

  Fina vinterbilder, här är det ingen snö för tillfället. Vilken tur att du hade alternativ väg att gå hem från byn även om det blev ett tufft träningspass för dig. Här är bara minus 5 men katterna har hållit sig inne mest hela dagen. De ska vara så nära så nära, så lite har de nog allt saknat mig då vi varit iväg på låååång semester till sol och värme. Ha en fin kväll! Kram

 7. Svara

  Nette Cecilia

  15 januari 2017

  😉 Men oj så fina bilder du fick på köpet ,ja ibland kan det trassla till sig .Så mycket snö hos dig här är det nästan bara frost på vissa ställen ,kramen Nette

 8. Svara

  Yvonne Käll

  15 januari 2017

  Herregud vad mycket snö du har i dina nejder. Här i Örebro är det snöfritt. Synd för det är ju så vackert med den vita snön och så tar du så fantastiskt fina bilder!

 9. Svara

  Pernilla

  16 januari 2017

  Men så fina bilder du fick!
  Skyddsutrustning behövs nu i halkan. Jag har beställt riktiga Icebug. De har dubbar som åker in när man går på hårt underlag. Suveräna och jag längtar verkligen tills de kommer. Förstår inte varför jag väntat så länge med att beställa?
  /P

 10. Svara

  Mias Mix

  17 januari 2017

  Haha underbar skyddsutrustning! Låter lite jobbigt att pulsa genom snön men du fick till fantastisk fina bilder!

 11. Svara

  Anki

  18 januari 2017

  Vilka härliga vinterbilder! Och vilken fantastisk skyddsutrustning vid halt underlag 🙂
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 254
 • 388
 • 1 575 249
 • 4 983
 • 64 165
Sök här