Bloggen

Lika mycket spam som hallon!

Av
den
4 augusti 2006

Idag har jag fullkomligt blivit översvämmad av spam i min kommentarsfunktion!
Visst har det förekommit förut, men detta slår alla rekord…va trött man blir. Får sitta och moderera och radera varteviga ett, ja visserligen kan jag bunta ihop o ta dom med en gång, men visst är det irriterande!

Förutom spam så översvämmas jag just nu av


HALLON

Jösses va mycket vildhallon vi har runtikring….och det är mitt favoritbär, så jag plockar allt vad jag hinner!
Dom är ju godast färska, och jag gör gärna en kräm på finskt vis för att bevara vitaminer och arom:

Jag vispar ihop 5 dl kallt vatten och ca 2 msk potatismjöl. Värmer upp under omrörning till det bubblar o blir tjockt. Då tar jag bort kastrullen från värmen, häller i ca 3msk socker och 5 dl hallon. Hallonen mosar jag lite med sleven. Sen ökar jag på mängden hallon tills jag tycker att konsistensen är bra, ställer in i kylen för att svalna och äter med mjölk. Genom att inte värma upp bären så bibehåller dom alla nyttigheter!
Det ska nog bli en skvätt

Snaps på skogshallon också!
Receptet är lånat från boken “Hirkum pirkum och andra brännvinskryddningar”

Fyll en enliters flaska med vildhallon. Täck med brännvin. Efter en månad kan du börja snutta.
Hallonen får vara kvar i flaskan.
Efter ett år tog vi den sista snutten. Då var brännvinet som allra godast!
En god ”ej-till-maten-snaps!”
Före maten kanske?

Väntar just nu på att min älskling ska komma hem efter en hel vecka….
Nu ska vi bara mysa hela helgen….veden väntar förstås på kapning, men vädergudarna lovar visst +28 grader och då blir det nog rent ogörligt!
Imorgon fyller gubben år, då blir vi äntligen jämngamla igen (tsss), det är vi ca 3 månader per år!
Vi tänkte fira bemärkelsedagen med ett att äta kräftor imorgon kväll.
Någon present är icke inhandlad, lite svårt att hitta något lämpligt här i byn…
Kanske kan vi hitta något nere i Göteborg nästa vecka…eller ännu hellre, kanske en middag på en go fiskekrog?

På tal om kräftor så har jag under “matnyttigt” lagt in recept på en “kräftsoppa med kantareller” som låter mumsig. Den har jag lånat ur boken “Järnspisar hackekorv & tabberas. Mat, smak och tradition i Astrid Lindgrens värld” skriven av Göran Lager.
Ett recept på “Omelett med karljohan” slank visst också med…

Nu blir det ett helguppehåll med både bloggerier och läsning, senaste kvällarna har jag fått tampas med tiotals nattfjärilar som irrar sig in i sovrummet när man tänder sänglampan. Men faktum är att kvällarna blir mörkare och snart får vi börja “kura skymning” igen.
Ha en underbar helg!

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Anne-Lie

  4 augusti 2006

  Obs, dettta är inget spam, det är bara lilla jag…aw.
  Ha det så mysigt i helgen… /aw

 2. Svara

  anki

  4 augusti 2006

  😕 Jo jag märkte oxå nu när jag var ute att: DET ÄR MYCKET MÖRKARE NU OM KVÄLLARNA, ALLTSÅ TIDIGARE. Vi går mot hösten…. 😀

  Önskar Dig en trevlig helg, glöm inte uppvakta gubben din!!! :mrgreen:

  Anki niger fint och vinkar med hela handen!!

 3. Svara

  Pialill

  4 augusti 2006

  Hallon är bra trevligare än spam. 👿 Var ett tag sen nu som jag fick en massa junk i bloggen.

  Go´helg nu, och grattis till guben. 😛
  Kraam! 😉

 4. Svara

  Tina

  5 augusti 2006

  Såg oxå det att här är massor av vildhallon men tyvärr är där minst lika många bin som surrar runt så de får nog sitta kvar på busken. Älskar oxå hallon
  Ha en trevlig helg
  Kram
  p.s det är ingen som har lösenordet det är bara för mig själv d.s

 5. Svara

  "Ninni"

  5 augusti 2006

  Oj vad du hinner skriva mycket innan jag får ändan ur vagnen att gå och hälsa på!
  Vad kul att du gillar musiken på min sida! Då får den vara kvar ett tag till. Det lär väl inte hända så mycket mer där heller mer än att de ändrat utseendena på spacen. Jag är inte upplagd för att skriva något just nu. Mår inte så bra p.g.a. kärleksstrul. Och sånt har jag ingen lust att skriva om.
  Har du fått nån ordning på din mage??? Lät inget roligt att må så där illa så du inte vill äta något.
  Kräftsoppa med kantareller är något för min kompis i skaraborgstrakten det! Ska skicka henne en länk till receptet. Själv tål jag ju inte kräftor… 🙁
  Hoppas du får en mysig helg med din älskling!
  Kram!

 6. Svara

  saija

  5 augusti 2006

  Hallojsan! Nu har jag lagt in plugins för att stoppa dina spam, hoppas att det funkar! Du kan redigera och kolla vilka som stoppats genom att logga in…

  Nu är det tomt här hemma, efter Elmer-gubben.. 😥
  Men samtidigt känns det bra! Ändå… 😆

  Kramiz!

 7. Svara

  Pia

  6 augusti 2006

  Vilda skogsbär ojsan vad häligt.. finns en del här oxså runtom.. man skulle kanske ut med hinken på vädring.
  En vecka utan guuuuuuuben.. ja det är klart det känns i lillfingret. Jag tycker att det skulle va lite skönt för omväxlings skull.. Mys pys ni på. 😛
  Spam i bloggen.. det har jag aldrig haft, men snubbe ser jag har varit i min gamla blogg med samma kommentar 4 ggr.. Kanske spam??
  Kram 😆

 8. Svara

  Nilla

  6 augusti 2006

  Hej!

  Ja nu är allt som vanligt igen. Jobb och sånt. Men vi har haft en fantastisk semester på Österlen. Solat, badat i havet, ätit god mat och läst böcker. Nu ser jag fram emot att läsa om dina dagar, recept, boktips och fina bilder. Jag är också snart jämngammal med min gubbe, men bara i en vecka. 🙂
  Kram Nilla

 9. Svara

  Anna

  7 augusti 2006

  Hoho.
  Jag plagierar ditt krämrecept…. Hoppas att ungarna de små ska gilla det!
  Hoppas att helgen har varit bra. Det har min.
  Kram i värmen
  Anna

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 226
 • 770
 • 1 610 894
 • 5 044
 • 65 073
Sök här