Bloggen

Lite självdisciplin skadar inte..

Av
den
10 december 2020

Tack söta rara för alla uppmuntrande kommentarer!
Det är bara att vända blad i almanackan och se varje dag som ny och redo att levas…

I tidningens dagliga horoskop läser jag följande:
“Njut av trevligt umgänge, passa på att vidga dina vyer”

Ingen dum idé alls!
Bestämmer mig för en långpromenad oavsett väder, förutom om det regnar småspik, men det gjorde det tack o lov inte!
Och sällskap fick jag också, väninnan följde med på en rejäl byrunda.

Fotomotiven duggar inte tätt precis så här års. Den här julgransvarianten var lite skoj för på långt håll såg den ut som en “riktig” gran men vid närmare påseende är det bara är en stålkonstruktion med små lampor i…Kan man kalla detta att vidga sina vyer, när man har skådat en julgran av ny årsmodell?

Hittade dock även en “riktig” gran, fast årsmodell äldre, några barr hade den inte längre, men vad gör väl det, lite lysande lampor på skrället så ser den ändå bra ut i mörkret!

Det var en nöjd och trött Daniel som direkt efter hemkomst lade sig tillrätta och snabbt fick sällskap av Astrid, så myysigt!

Lite så här är det ju att vara kattägare..

Torsten påstår att han bara värmer kudden på min kontorsstol…

..men när jag sjasar ner honom sätter han sig ganska demonstrativt på stolskarmen med ryggen åt mig! Ganska tydligt vad han tyckte…

Sedan väljer han att lägga sig högst upp på ryggstödet för att bliga på mig…

..ända tills jag lyfter på rumpan nästa gång, då är han blixtsnabbt där igen!

Hur kan jag hålla på och klaga när jag har gratis underhållning hela dagarna…

Nu blir det kvällsläsning för hela slanten, bara jag hittar någon sittplats som inte är upptagen…

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  10 december 2020

  Den där artificiella julgranen gillar jag skarpt, annorlunda, precis som den vi har här i Täby. Udda storgillas alltid;-)
  Ja, dina pälsklingar levererar åtminstone daglig bloggfoder – bara en ån sak.
  Läser mycket mindre under vintern än vad jag gör under sommaren. Hälften av läsnöjet är ju att ligga i solstolen på balkongen i solen och läsa. Ja, med noll soltimmar i nollåttaland är det aningen svårt, även om infravärmaren Conny håller värmen uppe…

  • Svara

   Paula

   12 december 2020

   Ja, det stämmer, när man inte har något att blogga om kan man alltid fota fyrfotingarna! Jag ligger ju aldrig i en solstol så jag läser nog mera nu än på sommaren. Fyra böcker samtidigt, känner mig något schizofren…

 2. Svara

  Susjos

  10 december 2020

  I mörkret är allt ljus vackert ;-D
  Skrattade gott åt bilden med vart katten ligger, och så den som öppnar kattmaten, haha!
  Ja, en katt gör som den vill, helt klart! Fina bilder på dina fyrbenta!
  Vår Molly blir bara busigare och busigare känns det som, men däremellan så sover hon sött. Nu har jag bokat tid för kastrering, känns alltid lite jobbigt, men det är ju för hennes bästa, och ska hon vara ute vid stugan nästa sommar så bör hon ju vara kastrerad enligt den nya lagen.
  Tänk att jag som gillar att läsa böcker har nu kommit in i en period där inte en bok blivit läst! Har ju flera som ligger på mitt nattduksbord och väntar! Läser bäst på sommarsemestern, helt klart!
  Ha det gott!
  Kram

  • Svara

   Paula

   12 december 2020

   Det är klart att Molly ska kastreras om ni inte vill ha en kull! Min Astrid fick ju en smygkull då jag inte ens visste att hon väntade…två småttingar, för sju år sedan, bägge bor ju kvar här i byn, känns så bra *Sen blev det kastrering, pronto!

 3. Svara

  Minton

  11 december 2020

  Gillar stålgranen som lyser så fint. Daniel gör som Minton när vi kommer hem. Rullar ihop sej någon stans och sover. Bilden på katternas sovplatser är härlig. Så snällt av Torsten att värma stolen åt dej.
  Jag läser väldigt mycket just nu för det finns inte mycket att göra.
  Kram Anki o Minton

  • Svara

   Paula

   12 december 2020

   Ja nu är det härligt att vara en bokläsare. Har väninnor som inte vet vad de ska göra av sina dagar. Tv:n står på men inget intressant dyker upp, men att ta fram en bok är inte något som passar alla.

 4. Svara

  Anki

  11 december 2020

  Katter är bara så härliga och bra att ha till allt – stolvärmare, knävärmare, ryggvärmare, hjärtevärmare. Att de sen ser oss mest bara som sina betjänter, det får vi stå ut med 🙂
  Skönt med en promenad och även den fulaste gran blir fin med lite ljus 🙂 mysiga bilder!
  Kram

  • Svara

   Paula

   12 december 2020

   Det är onekligen roligt med kontrasterna mellan hund o katt. Katter som ratar viss mat, hundar som ber vackert, ja skillnaderna är många. Och sen ligger de alla i samma hög när kvällen nalkas. Underbart!

 5. Svara

  Mirjam Halvarsson

  11 december 2020

  Säger bara…underbara djur <3 Vad vore livet utan dom?
  Och vad vore livet utan ljus i detta grå och mörka? En av våra grannar har satt upp en slinga som också ser ut som en gran, riktigt vackert är det!
  Kram på dig Paula, ha det gott i Pörtet <3

  • Svara

   Paula

   12 december 2020

   Min bästa väninna har inga djur, hon är mycket förtjust i Daniel och det är ömsesidigt så jag tar alltid med honom när vi träffas. När jag träffar henne blir det så tydligt att jag har ett mycket rikare liv med mina djur. Det är en bra påminnelse när de går en för mycket på nerverna…Kram

 6. Svara

  Karin Eklund

  11 december 2020

  Den där udda gamla julgranen med belysning tar priset av alla granar jag har sett. Så kul ! Haha…ni kan där ute i buskarna. Här har jag inte ens fått upp utebelysning ännu och kanske låter bli helt och hållet. Grannarna lyser så det räcker för oss också. Vi är ju bara vi i år och folk håller sig på sina kanter när pandemin tar fäste alltmera även här på vår lilla ö i havet. På insidan har vi däremot ljust och skönt.
  Katter är så ljuvligt härliga, personliga och jag vet inte allt.
  Ha en fin fredag Paula!

  • Svara

   Paula

   12 december 2020

   Jämfört med våra grannar på gatan så har jag inte heller mycket till belysning ute. Men jag solar mig i deras glans. Jag firar inte jul i år heller, så jag tycker inte jag behöver anstränga mig särskilt. Men mysbelysning vill jag ha, det behövs både inne och ute för att orka med denna dystra period.

 7. Svara

  LillaSyster

  11 december 2020

  Precis så är det att vara kattägare, tydlig markering om vad som tycks. Allt är mitt! Men det är gött att ha en katt som ligger vid fotändan och har värmt upp då man själv ska krypa ner med iskalla fötter. Elvis har redan börjat att värma idag….. inget väder ute och jag är i sovrummet och där jag är, är ju också i regel Elvis. Busan är inte lika sällskaplig i det avseendet. Härliga personligheter i varje kattindivid. Coola och annorlunda granar hos dig. Bra gjort med långpromenaden. För varje dag som går kommer vi en dag närmre att det vänder! Men du kanske har fått lite snö i natt? Ha nu en bra fredag i pörtet. Kram

  • Svara

   Paula

   12 december 2020

   Vilka snälla katter du har som lägger sig vid fötterna. Mina vill helst ligga på huvudkudden! Men det är nästan bättre för kommer de innanför täcket vid fötterna då ska de kärleksnabbas, alltså bitas i tårna, och det är förfärligt kittligt!
   Vädret är mitt främsta bekymmer nu, regn , blötsnö, regn om vartannat, vi vadar fram i ett snöblask upp till vristerna. Tv¨å grader kallare och vi hade underbar nysnö!

 8. Svara

  Ama de casa

  11 december 2020

  Skoj gran den där första 🙂

  Haha! Han såg verkligen tjurig ut där han satt med ryggen mot dig 😀

  Hoppas du får en fin start på helgen och en massa härlig vit snö nu då!

  • Svara

   Paula

   12 december 2020

   Tack Ama, massa nederbörd får vi, allt mellan snö och blötsnö och regn. På tok för varmt för att snön ska ligga…tyvärr. Inga backar kan öppna till jul

 9. Svara

  Anna-Lena

  11 december 2020

  Skojig stålgran. Kul att få lite sällskap på promenaden. Både tvåbenta och fyrbenta.
  Vad det gäller katterna så går de faktiskt maka på sig … även km de inte gillar det. Kram på dej!

  • Svara

   Paula

   12 december 2020

   Säger du det, att katterna makar på sig. Det är inte min erfarenhet, det är nog hundarna som lyder bättre…men jag har ju själv valt att ha djur så jag klagar inte

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  11 december 2020

  Oavsett om du vidgar dina vyer genom att upptäcka nya saker i omgivningen så påverkar dessa saker dig säkert på ett bra sätt. Ett leende inombords eller ett skratt tillsammans med väninnan när ni såg den annorluna granen eller ljusslingan 😀 Jag njuter av all närhet jag får av katterna på katthemmet men det är bara en gång i veckan. Visserligen behöver vi även mänsklig kontakt men att ha både härliga katter och en hund ger dig helt säkert massor av glädje. Torsten var nog inte sur på riktigt utan ville bara ha din uppmärksamhet 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   12 december 2020

   Nej du har rätt, Torsten börjar spinna så snart jag lägger en hand på honom, han är inte långsur. Bägge får ibland för lite gos, för att jag tycker att de är lite i vägen och jag inte har tid. Sen får jag dåligt samvete. Det är jag som valt att ha katter och de förtjänar all kärlek – basta!

 11. Svara

  Ditte

  11 december 2020

  Tack för en trevlig promenad och jag hade gärna gått med. Skönt att det inte regnade. Och trevligt med promenadsällskap av både Daniel och en väninna. Kul men båda granarna och de lyser verkligen upp. Jag tror att man kan gå samma runda många gånger men man ser och upplever ändå något “nytt”. Så härligt med dina vänner i huset; Daniel, Astrid och Torsten.
  Jag log gott åt hur Torsten tydligt visar var han vill ligga. Verkligen uttrycksfull.
  Många tankar!
  Varm kram

  • Svara

   Paula

   12 december 2020

   Jag har inte så stora anspråk på tillvaron, särskilt inte nu, många har det så mycket jobbigare än jag så jag ska inte klaga även om jag kan tycka att jag har lite tråkigt ibland. Många av mina väninnor är inte aktiva på nätet, jag försöker lära ett par att få ut mer av internets utbud. Ska försöka skapa en facebookprofil för väninnan så hon kan ta del av de sidor som vår by lagt upp både i gamla bilder och aktualiteter.Här i glesbygden är det kanske viktigare än annars, när coronan är över ska jag starta en liten cirkel för att få fler att använda mobilen och paddan på nätet. Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 70
 • 235
 • 1 654 715
 • 5 125
 • 66 106
Sök här