Fem en fredag

Fem-en-fredag # 50 Karaktär

Av
den
11 december 2020

# 50 Karaktär

När skulle man hitta dig med handen i kakburken?

Aldrig! Slutade äta socker 1997! Men ge mig en god ost och lite kex därtill, ojoj, då blir det svårt att motstå.
Det finns ju gott om andra frestelser också…dem talar vi tyst om!

Vad har du försökt dig på men aldrig avslutat?

Dieter! Hatar ordet! Jag har totalt noll karaktär att klara av att äta någon speciell typ av dietmat i syfte att gå ner i vikt hur väl det än skulle behövas.

Vad kompromissar du oftast med?

En stor fördel med att bo ensam är att man slipper kompromissa! Man gör det man själv känner för, och i det här skedet av mitt liv är det något jag lärt mig uppskatta jättemycket!
Men ibland får jag säga ifrån till mig själv, på skarpen!

Vad låter du ingen ta ifrån dig?

Min envishet och sjuka humor…

Vilken kraft skulle du ha som superhjälte?

En helande kraft så alla skulle bli friska!

Som vanligt hittar du fler deltagare hos Elisa

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  11 december 2020

  Håller helt med dig vad gäller svaret till fråga 1 och 2. Ordet diet får mig också att spy, då det finns hur många idiotiska dieter som helst. Vad sägs om sunt förnuft när man äter?!!!
  Sjuk humor kan ju betyda två saker så…;-)
  Härliga bilder från din hovleverantör! De illustrerar dina svar perfekt:-)

 2. Svara

  Minton

  11 december 2020

  Håller med dej på alla frågorna. En god ost lite kex och ett glas med röd vätska är perfekt.
  Ha en fin helg
  Kram Anki o Minton

 3. Svara

  Geddfish

  11 december 2020

  Inget socker här heller, jag har aldrig gillar kakor och godis. Men ost och rött vin, kan jag bli bjuden på!
  Dieter, nej nej. Det roliga med det ordet är att vi har tyska vänner, där mannen heter Dieter och det uttalas ju Diter, men svägerska frågar: Hur mår Dieter (med uttal som i en diet) haha.
  Jag ville också bota sjuka.
  Kram!

 4. Svara

  Ditte

  11 december 2020

  Roligt att läsa dina svar. Jag kan både tänka mig lite sött men än hellre goda ostar. Och att testa ett portvin till en god ost är trevligt. Men även ett glas rött vin. Dieter är jag inget för. Vad ska det vara bra för. Är man diabetiker så kan man behöva se upp men annars räcker sunt förnuft långt. Jag tycker att mat och dryck tillhör livets glädjeämnen.
  Gillar verkligen också dina illustrationer.
  Vad gäller kompromisser så blir det en del men lite så är ju livet.
  Kram!

 5. Svara

  Bokdamen

  11 december 2020

  Bra gjort att sluta äta socker, har också rensat bort, det finns i för mycket, nästan allt när en kollar så det slinker tyvärr ner en del…..sen är jag lite svag för choklad….Men kex och ost är också gott. Envishet kunde jag också skrivit som svar på samma fråga.

 6. Svara

  Hanneles bokparadis

  11 december 2020

  älskar goda ostar på FinnCrisp, inga dieter, går och går.

 7. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  11 december 2020

  kan inte se att det ena goda behöver förskjuta det andra. alltså vill jag gärna ha både ost och choklad. och vin. fina illustrationer

 8. Svara

  Ama de casa

  12 december 2020

  Ost är inte dumt det! Men jag äter gärna kakor och godis också. Morötter går dock bort (vad nu det har med saken att göra…) 😉

  Ha en fin fortsättning på helgen!

 9. Svara

  LillaSyster

  12 december 2020

  Jag kan bara instämma med Ama, ost och kakor mmmm men jag äter även morötter för det är gott! Åt två senast i gårkväll då jag var sötsugen, men lyckades besinna mig att stoppa handen i kakburken. Ha en bra lördag! Iveckan ska jag köpa hem lite goda ostar som vi ska ha i jul =)

 10. Svara

  Åke

  12 december 2020

  Vem kan leva utan ost och lite kex? Diet kan jag inte stava till 😉

 11. Svara

  Herr Nilsson Fru

  12 december 2020

  Fina Paula vilken vacker superkraft. Hoppas du får den så du kan hjälpa alla sjuka.
  Kakor, jag får ju inte äta sånt så därför är de väl extra gott ibland, godast är endå en bulle då. Ost och kex de e kalas de och diet är ganska trist, man får försöka äta med förnuft i stället.
  Kramiz

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  12 december 2020

  Det finns mycket som jag har svårt att hålla händerna borta från men jag har ändå ganska bra självbehärskning. Det är ju bra att man blir mätt 😀
  Dieter håller jag inte på med alls. Några få testade jag som yngre men nu äter jag allt jag vill. Totalt sett blir det ganska bra både näringsmässigt och till mängden. Här kompromissas det inte heller. Vilken fantastisk superkraftsmänniska du skulle vara. Jag skulle absolut anlita dig 😀
  Kram

 13. Svara

  Ingrid

  12 december 2020

  Dieter har jag provat på, eller en diet i alla fall. För många år sedan provade jag Rikshospitalets14-dagarsdiet och den var effektiv. Några år senare gjorde jag den en gång till och sedan har jag hållit vikten sedan dess.
  Kram

 14. Svara

  E

  12 december 2020

  Härliga svar 🙂 jag hade dock aldrig klarat mig utan socker eftersom det hade betytt utan choklad ? ha en fortsatt trevlig helg!

 15. Svara

  Karoleen

  12 december 2020

  Imponerande att du inte ätit socker sen 1997, jag skulle aldrig pall det. Älskar godis!

 16. Svara

  ElisabetR

  12 december 2020

  Finns ostarna med gult å rött i på Ostköja, eller var har du köpt dom? Ser smarriga ut.
  Jag har också skippat vanligt socker till 95%. Använder även björksocker så mycket som möjligt, funkar som vanligt socker men påverkar inte kroppen med att höja blodsockret. Så väldigt bra även för diabetiker.
  Jag vill va en feeeeee………. med trollspö, trolla bort all corona å annat elände.
  Trollar fram sol åt oss alla till tredje advent. Ha de’.

 17. Svara

  it_is/Anette

  12 december 2020

  Ost o kex, så jätte gott 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 483
 • 499
 • 1 641 174
 • 5 101
 • 65 747
Sök här