Ljummen kycklingsallad med spagetti
Du behöver till 4 portioner:
2 vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
2 tsk rivet citronskal
saft av ½ citron
1 tsk kycklingfond
½ dl vatten
300 g spagetti
400 g kycklingfilé
½ dl vitt vin
½ msk balsamvinäger
7 dl ruccola
salt och citronpeppar
tomater, goda svarta oliver
Finhacka vitlöken och blanda den med oljan i en stor salladsskål. Ha i citronraspet, salta o peppra. Koka pastan al dente, låt den rinna av och lägg i skålen. Strimla filén, bryn i olja, häll på vin och vinäger och låt vätskan koka in. Salta o peppra. Blanda med spagettin, tillsätt ruccola, hackad tomat, oliver och smula eventuellt över lite god getost
Jag använder sesamolja för att den är otroligt god och ger mycket smak redan i en liten mängd. Eftersom jag försöker hålla igen på kalorierna använder jag inte så mycket olja utan ersätter den med buljong och det tycker jag funkar jättebra.
Du kan variera grönsakerna i salladen, stommen är den goda citronoljan runt pastan och den smakrika och möra kycklingen.
Smaklig spis, detta har blivit vår absoluta favoriträtt i sommar!
Helen
Åh vad gott det ser ut… Sesamolja har jag inte använt men kan tänka mig att det är gott… det ska jag köpa nästa gång jag handlar…
Kram
Doris
Låter jättegott !
Nu tar jag en veckas semester, tittar in till dig när jag återkommer från Svearike!
Sköt om dig, kram.