Bloggen

Ofattbar ondska

Av
den
24 juli 2011

Hur kan så mycket ondska samlas i en enda man?
Man skulle kunna tro att han borde ha horn i pannan eller se ut som ett monster, istället ser han ut som en trevlig ung man!
Vad man än säger nu så känns det bara futtigt, alla dessa fina ungdomar som fått sina liv förspillda och förstörda får mig att undra över varför man skaffar barn till denna världen…

Jens Stoltenbergs ord som berör:
Om en människa kan hysa så mycket hat, tänk då hur mycket kärlek vi kan visa tillsammans

Hela helgen har gått som i ett töcken här i pörtet, igår kväll var jag så frustrerad att jag bad maken skjutsa mig ner till sjön

Mellan regnskurarna passade jag på att ta mig ett dopp på en öde strand.
Jag simmade lugnt och stilla i den ganska starka vinden som rådde, försökte föreställa mig hur ungdomarna kastade sig i vattnet för att försöka rädda sig genom att simma till fastlandet. Tänkte på hur många som aldrig kom fram…

Jag kände mig faktiskt vederkvickt efter det kalla doppet, som om jag tvättat av mig alla avskyvärda tankar, i alla fall för en liten stund…

Imorgon vill förövaren ha en öppen häktningsförhandling där han får förklara sitt agerande.
Vi måste lära oss hur psykopater som han fungerar, det är enda sättet att undvika att tragedier som detta sker flera gånger!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Barbro Z

  24 juli 2011

  Smärta, sorg och ett stort varför…. Det finns inget “därför” som vi någonsin kommer att kunna förstå.

 2. Svara

  Synnöve

  24 juli 2011

  Tack för ditt fina inlägg Paula.
  Vet inte vad jag ska skriva egentligen, för mina ord har tagit slut, det är bara en djup, stor oändlig sorg kvar.
  Kramar om.
  Nabokäringa.

 3. Svara

  Elisabeth

  24 juli 2011

  Ja, det er helt ufattelig at det går an. Her har vi med et menneske å gjøre som fremstår som sterk og intelligent, han ser også ut som et helt “vanlig” mann. Men det som er spennende nå, er om han vil si han var “sinnsyk i gjerningsøyeblikket”. Håper virkelig ikke det, da dette er noe han har planlagt i over 9 år. Han har altså kopiert den amerikanske “Una-bomberen”.

  Jeg håper nå at han får den straffen han fortjener, og at han tar den som en mann.

  Klem fra Elisabeth

 4. Svara

  Malin

  24 juli 2011

  Vad bra du skriver Paula. Ja det är verkligen helt ofattbart o väldigt tragiskt. Har oxå tänkt mycket på detta o särskilt lider man med alla anhöriga.

  Kram

 5. Svara

  Christina

  24 juli 2011

  Det är så hemskt och jag finner inte riktigt några ord för det.Efter en sån här händelse så tänker man till att man nog ska värdesätta det man har lite mer för livet kan ryckas bort på en sekund.

 6. Svara

  Marketta

  25 juli 2011

  Ja, det är verkligen hemskt. Ofattbart hur en människa får för sig att han har rätt och ta livet av en massa andra.

  Kramizzar
  Marketta

 7. Svara

  Mia

  25 juli 2011

  Jag kan bara hålla med, för det finns inte ord som kan beskriva den fasa och bestörtning som det här framkallat…Men vi måste gå vidare och försöka förstå att vi är ganska sårbara, att vi inget vet om framtiden…men ändå med tron på att det goda ska segra över det onda…Kram på dig!

 8. Svara

  Kicki

  25 juli 2011

  I min ensamhet höll jag en tyst minut kl 12. Ord finns knappt att hitta för denna galna människa.
  Jag hoppas att mannen i Borlänge kommun, som man läst om idag, får sparken för sitt sjuka uttalande 👿
  Kramen

 9. Svara

  TT

  25 juli 2011

  Idag satt jag här och grät under den tysta minuten… jag beundrar det norska folket och Stoltenberg som inte spottar ut hat… eller så orkar de inte ännu.
  Bra att han inte får öppen häktningsförhandling i alla fall… men han blir nog ihjälslagen förr eller senare i alla fall.
  Kram!

 10. Svara

  Gun

  25 juli 2011

  Ja det hjälper inte ett dugg att hata och kräva hämd, tyvärr känns det som denna person är helt hjärntvättad, så det enda rätta är väl att hålla honom långt från andra människor. Tycker att 21 år i fängelse är för kort…

 11. Svara

  annette

  25 juli 2011

  Har inte följt dagens nyheter ännu hur det gott under häktningsförhandlinarna, kan bara hoppas att det inte blev i uniform och för öppna dörrar som han önskat, för då får han ju ännu en chans att visa upp sig och deklamera om varför han tyckte det var nödvändigt att handla som han gjorde.
  Ett för lindrigt straff vore det oxå om någon då lyckades skjuta ner honom, men egentligen vore det ändå bäst, för en sådan här person blir aldrig frisk och kan släppas ut bland andra människor!

  Kramen !

  annette

 12. Svara

  Anki N

  26 juli 2011

  Uch ja, de e helt ofattbart att en människa kan göra något sånt här. Man fattar inte, tror aldrig vi kommer att förstå. Han borde inte få gå kvar på jordens yta och jag hoppas han får de redigt tufft innanför murarna. Hela grejen är ofattbart vidrig.

  Kramiz Anki

 13. Svara

  Monica

  27 juli 2011

  Det går inte att sätta ord på detta fasansfulla som hänt – det gör ont i hela kroppen.
  Man lider med de omkomna, skadade och de som blev kvar.

  Man kan nog aldrig förstå hur en människa kan bli så totalt OND!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 579
 • 681
 • 1 603 719
 • 5 032
 • 64 894
Sök här