Matrecept och kökstips

Ljummen kycklingsallad med spagetti

Av
den
23 juli 2011

Du behöver till 4 portioner:
2 vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
2 tsk rivet citronskal
saft av ½ citron
1 tsk kycklingfond
½ dl vatten
300 g spagetti
400 g kycklingfilé
½ dl vitt vin
½ msk balsamvinäger
7 dl ruccola
salt och citronpeppar
tomater, goda svarta oliver

Finhacka vitlöken och blanda den med oljan i en stor salladsskål. Ha i citronraspet, salta o peppra. Koka pastan al dente, låt den rinna av och lägg i skålen. Strimla filén, bryn i olja, häll på vin och vinäger och låt vätskan koka in. Salta o peppra. Blanda med spagettin, tillsätt ruccola, hackad tomat, oliver och smula eventuellt över lite god getost

Jag använder sesamolja för att den är otroligt god och ger mycket smak redan i en liten mängd. Eftersom jag försöker hålla igen på kalorierna använder jag inte så mycket olja utan ersätter den med buljong och det tycker jag funkar jättebra.
Du kan variera grönsakerna i salladen, stommen är den goda citronoljan runt pastan och den smakrika och möra kycklingen.

Smaklig spis, detta har blivit vår absoluta favoriträtt i sommar!

TAGS
2 kommentarer
 1. Svara

  Helen

  23 juli 2011

  Åh vad gott det ser ut… Sesamolja har jag inte använt men kan tänka mig att det är gott… det ska jag köpa nästa gång jag handlar…

  Kram

 2. Svara

  Doris

  29 juli 2011

  Låter jättegott !
  Nu tar jag en veckas semester, tittar in till dig när jag återkommer från Svearike!
  Sköt om dig, kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 308
 • 354
 • 1 626 693
 • 5 070
 • 65 365
Sök här