Ljummen kycklingsallad med spagetti

Du behöver till 4 portioner:
2 vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
2 tsk rivet citronskal
saft av ½ citron
1 tsk kycklingfond
½ dl vatten
300 g spagetti
400 g kycklingfilé
½ dl vitt vin
½ msk balsamvinäger
7 dl ruccola
salt och citronpeppar
tomater, goda svarta oliver

Finhacka vitlöken och blanda den med oljan i en stor salladsskål. Ha i citronraspet, salta o peppra. Koka pastan al dente, låt den rinna av och lägg i skålen. Strimla filén, bryn i olja, häll på vin och vinäger och låt vätskan koka in. Salta o peppra. Blanda med spagettin, tillsätt ruccola, hackad tomat, oliver och smula eventuellt över lite god getost

Jag använder sesamolja för att den är otroligt god och ger mycket smak redan i en liten mängd. Eftersom jag försöker hålla igen på kalorierna använder jag inte så mycket olja utan ersätter den med buljong och det tycker jag funkar jättebra.
Du kan variera grönsakerna i salladen, stommen är den goda citronoljan runt pastan och den smakrika och möra kycklingen.

Smaklig spis, detta har blivit vår absoluta favoriträtt i sommar!

0

2 Comments:

  1. Åh vad gott det ser ut… Sesamolja har jag inte använt men kan tänka mig att det är gott… det ska jag köpa nästa gång jag handlar…

    Kram

  2. Låter jättegott !
    Nu tar jag en veckas semester, tittar in till dig när jag återkommer från Svearike!
    Sköt om dig, kram.

Kommentera