Man kan inte lyckas jämt…

Det blev en sån dag idag, inte olycksdrabbad, o nej, men allt gick ändå inte riktigt min väg..

När jag klev ut i morgonrocken i morse var det ett himla liv uppe i luften…
Det tjattrades och väsnades och lät som ett riktigt slagsmål mellan två arga rivaler.
Förgäves försökte jag med kameran följa fåglarnas framfart men när jag sen såg korten så hade jag inte lyckats alls, de var på tok för snabba.
Men, på det här suddiga fotot kan man i alla fall se när de en av gångerna hamnade på marken ovanpå varandra allt medan fjädrarna rök…
En kompis som råkade komma förbi i rätt ögonblick stod lika fascinerad som jag och tittade på skådespelet, både i luften och på marken.
Fågelarten var lätt att bestämma, det var björktrastar, men, var det två bittra rivaler eller var det en parningslek vi fick bevittna?
När jag ser det här skumma fotot vill jag nog påstå att det är parningslek av den mer brutala varianten som de visar upp…

Under förmiddagspromenaden skulle jag fota……ja vadå?
Titta noga i vänstra nederkant, där ser man (o)tydligt en citronfjäril….

Nere vid sjön under eftermiddagspromenaden skulle jag fota en snygg knipa, men…
håller inte pippifågeln på att drunkna! Haha, snyggt jobbat Paula

Tillbaka hemma satt Torsten så fint på fönsterkarmen. Äntligen, tänkte jag, perfekta foto-objektet,
nähä, inte ens han var villig att sitta modell…

Men, skam den som ger sig, när en trött vovve solar i soffan, ja då kan till och med jag lyckas knäppa en skaplig bild!
Nej, man kan inte lyckas jämnt, men vi hade trots allt en himla trevlig och solig dag !
Har du också njutit av vårsolens värmande strålar?

6

12 Comments:

 1. Skam den som ger sig….. Lillprinsen så skönt det ser ut och fina Torsten gillar verkligen bilden på honom påväg mot dig eller mot nya äventyr!
  Vi hade ganska lika dag då när det inte går ens väg….. varannan kund kom och varannan uteblev utom de två sista då de kom troget på utsatt tid. (Så kan det vara på företag då de inte kommer ifrån, eller om de var sjuka inte vet jag? Jag hade ju betalt medans jag väntade, men vänta är tråkigt) Roligare hade jag det då jag kom hem, jobb, jobb, jobb ute. Eller jobb pyssel heter det nog, 5000 steg i trädgården blev det av dagens trädgårdspyssel, och jag hade roligt hela tiden! Imorgon står det skurning av trädäcket på schemat. Ha det gott! Kram

 2. Det verkar finnas s/m i “fågelform” också;-)
  Citronfjärilen ser jag tydligt, nu när du sa var den fann;-) Knipan (aldrig hört namnet förut) ser ut som om den tumlar runt i vattnet i ultrarapid. Inget fel på den bilden. Åsså lyckades du ju faktiskt att fota Torsten när han är på språng – Bra gjort:-)
  Visst var det härligt väder även idag! Jag njöt för fulla muggar, men tog inte alls lika många foton som du, och absolut inga med djur involverade;-)

 3. Fåglarna som tumlar runt i lek eller allvar är häftigt att se. Citronfjärien lyser så fint bredvid Daniel. Knipan ser verkligen ut som drn håller på att drunkna. Att lyckas ra en bild när Torsten är i luften tycker jag är häftigt. Och så undrrbara Daniel som sover i solen.
  Här har varit sommar värme idag men vill ha lite regn för det är så torrt.
  Kramar till alla ?

 4. Det hör till att det blir som det blir ibland och för det mesta. Men jag tycker om bilden av Torsten. Den är speciell och mycket levande. Så där är det ju, när man ska knäppa till så rör de på sig. Både fåglar och andra fyrbentingar.
  Det är trädgårdsarbete som gäller här så länge vädret är på det humöret.
  Ha det fint med alla dina raringar!

 5. Äsch … vad gör väl det – du fick en fin dag med många trevliga händelser och bilden på Torsten när han hoppar ner är jättebra – och på en trött Daniel i solen också!
  Ha en fin fredag!
  Kram

 6. Jag tycker att du HAR lyckats!! Foton som inte är “perfekta” blir mer levande, så det så! Kram goa du <3

 7. Jag tycker bilderna blev talande och bra. Speciellt när du fångade Torsten precis i nerhoppet.
  Kram

 8. Underbara bilder som inte blev helt som du önskade :D Jag vet inte vilket alternativ som är värst när det gäller björktrastarna. Kamp på liv och död eller våldtäkt. Fy och usch. Varför ska det vara så våldsamt? Men citronfjärilen ser jag tydligt och övriga delen av fotot pryds så fint av en liten söt Daniel. Knipan och Torsten ville inte riktigt samma sak som du men längst ner räddar återigen Daniel dagen och ställer snällt upp :D
  Kram

 9. Nej, man kan inte lyckas jämt, men plötsligt händer det! :-D

  Jodå. Jag njöt av solen, fick till och med en promenad utomhus när jag gick och handlade. Sen fick jag faktiskt en till när jag gick ut med soporna. WOW, liksom… :-)

  Ha en fin fredag!

 10. Jammen Paula. Dina bilder är häftiga. Det är ögonblicksbilder och det är så kul att se. Allt behöver inte vara till 100% ok jämt. :D Kram <3

 11. Du jobbade bra med att försöka fota levande varelser och det är ju inte dorekt så att de är så pigga på att just passera. Citronfjärilen verkade i alla fall till viss del vilja delta som modell och Daniel förstås. Jag gillar dina bilder och man kan ju inte säga annat än att det är viss rörelse i dem.
  Tack för turen! Jag hade gillat att gå med.
  Kram

 12. Tacka vet jag växter som står still tills man har fått den vinkel man vill ha. :D

Kommentera