Fem en fredag

Fem en fredag # 17 kultur

Av
den
24 april 2020

Tema: kultur

Vad för slags museum föredrar du att besöka?

Fotografiska i Stockholm är ett ställe jag länge längtat efter att besöka.
Men när man bor i glesbygd blir man lite svulten på kultur och jag besöker gärna alla museer som jag har möjlighet att besöka.

Vilken typ av film ser du helst på bio?

Ojvoj, jag går ju inte på bio. Ser väldigt lite film hemma också. Men om jag ska välja en genre så kanske jag skulle vilja se ett maffigt kostymdrama på stor bioduk.

När var du senast och såg på teater?

Det var så oändligt många år sedan så jag inte ens kommer ihåg.
När jag ännu bodde i Stockholm hände det att jag gick på Dramaten.

Här i Dalarna har jag varit och sett Ingmarsspelen i Nås

När besökte du senast ett bibliotek?

Igår! Jag är en flitig besökare, två gånger i veckan i snitt, ibland ännu oftare!
99% av böckerna jag läser lånar jag på vårt eminenta bibliotek!

Var spenderar du helst en kulturell förmiddag?

Om jag fick drömma skulle jag gärna åka runt i vårt vackra land och besöka en massa gamla slott och herrgårdar.
Fast en förmiddag räcker nog inte…

Flera som deltar i temat hittar du hos Elisa

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  BP

  24 april 2020

  Det är rätt roligt alltså. Jag menar du bor på landet och jag (nästan) i stan, men angående frågorna svarar vi nästan likadant. Skillnaden är att du är intresserad, medan jag är inte det;-)
  Fotografiska är inget museum i mina ögon, utan ett fotokonstgalleri. Väl värt ett besök. Den makalösa utsikten och den goda maten får man på köpet.

 2. Svara

  Minton

  24 april 2020

  Det är ungefär som jag skulle svarat bortsett från biblioteket som inte finns i Rottne tyvärr.
  Nu när vi gick nattarundan var det iskallt och det gillar jag inte.
  Ha en skön helg och pussa di små

 3. Svara

  LillaSyster

  24 april 2020

  Du borde ha en egen nyckel till biblioteket =) jag var flitig besökare där som barn/ungdom nu minns jag inte när jag var där senast säkert 15 år sedan. Men jag promenerade förbi bokbussen i veckan då den stod ca 1km från mitt hus. Idag har jag slagit stegrekord över 19000 steg först en milspromenad och sen har jag skurat trädäcket oj oj oj vad jag har ont i mina armar har nog skurat i fem timmar. Men nu är det rent och snyggt och det luktar såpa ända bort till grannen. Trevlig helg, från en som är trött.

 4. Svara

  tanthuset

  24 april 2020

  Fotografiska skulle jag gärna följa med på, vi tar med Sylvia också, tycker jag 🙂
  Vad gäller film, så håller jag med i allt!
  Teater….tja det har jag sett på tv, på den tiden det bara var en kanal!
  Äsch, jag skulle ju inte svara på frågorna här hos dig, jag skulle bara kika in och önska dig en fin helg 😉 Kram på’re

 5. Svara

  Hanneles bokparadis

  24 april 2020

  jag var också på biblioteket, köpte ett par böcker på loppis också.

 6. Svara

  Susjos

  24 april 2020

  Åh, Ingmarsspelen i Nås vill jag också se!
  Ett år såg vi Wiraspelen, så häftigt med utomhusteater!
  Museum är oftast kul, beror lite på vilken typ av museum det är, Fotografiska är fantastiskt!
  HA en skön helg!
  Kram

 7. Svara

  Ditte

  24 april 2020

  Vad roligt att ta del av dina svar. Fotografiska tror jag verkligen du skulle tycka om att besöka så när du vid tillfälle kommer till Stockholm kommer du säkert att komma hit. Bio går jag på ibland. Kanske varannan månad. Men der inte heller så mycket film på tv. Men ibland. Vad roligt att du sett Ingmarsspelen. Något jag skulle vilja men inte ännu gjort. Kan ju öfrstå att det inte så ofta blir av med teaterbesök för din del nu när du bor en bit från olika arrangemang. Men man kan ju inte vara överallt. Jag går gärna både på Dramaten, Stadsteatern, Operan och privatteatrar. Tycker det är roligt och har ju inte så långt dit heller.
  Kan tänka mig att du använder biblioteket och ni verkar ju ha ett väldigt bra sådant.
  Sverige har ju så mycket att erbjuda så att vidga vyerna här på olika sätt är bara trevligt tycker jag också. En och annan herrgård och ett och annat slott besöker jag också gärna.
  kram

 8. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  25 april 2020

  kostymdramer blir fina på bio. naturfilmer också. Fotografiska är jättefint. skulle gärna se Ingmarsspelen

 9. Svara

  Anki

  25 april 2020

  Många svar som kunde vara mina … Lerins utställning i Karlstad är den senaste jag var på – och den var verkligen i min smak 🙂 Fotografiska står även på min önskelista … kanske kan det bli verklighet någon gång …
  Kram

 10. Svara

  Ama de casa

  25 april 2020

  Rolig lista det där 🙂

  Vi har hamnat på en hel del annorlunda och märkliga museer genom åren. Bland annat det här:

  https://amacasa.wordpress.com/2016/09/27/%e2%99%ab-%e2%99%ab%e2%99%aa%e2%99%aa-det-ar-dags-att-bygga-noaks-ark-%e2%99%ab-%e2%99%ab%e2%99%aa%e2%99%aa/

  Ett intressant besök… 🙂

 11. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  25 april 2020

  Vi brukar ofta gå på museum, gärna då tekniska sådana, när vi är ute och reser. Men jag brukar tröttna efter en halvtimme (om det inte handlar om trädgårdar eller konstglas då kan jag gå där hur länge som helst). Vilket är bra när man har hund med sig, han får inte sitta i bilen ensam så länge…..
  KRAM/Susie

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  25 april 2020

  Ååh, vackra Gripsholms slott på sista bilden får mig att sucka av minnen och glädje 😀 Men inne i slottet blir jag lite uttråkad efter ett tag. Jag är nog inte en kulturell person utan stannar hellre utomhus och allra helst i naturen. En del muséer är intressanta och jag besöker gärna de som är lite interaktiva. Men jag tröttnar av att bara se tavlor eller andra stela utställningsföremål. Jag kan beundra dem ett tag men längtar snart ut 😉 Teater, konserter eller andra föreställningar är något helt annat. Men det är alltför länge sedan jag upplevde något sådant.
  Kram

 13. Svara

  bokdamen

  25 april 2020

  Härligt att du besöker biblioteket regelbundet, de är ju såna guldgruvor för kultur! Ingmarsspelen låter intressant. Trevlig helg.

 14. Svara

  ? Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ?

  25 april 2020

  Slott är spännande, det har jag visserligen inte sett många men där kan jag absolut tänka mig att gräva ner mig lite i kulturen ;).

 15. Svara

  Pirjo Saloniemi

  25 april 2020

  Jag hade en period då jag gick ofta på bibliotek, men numera funkar det inte riktigt för mig.

 16. Svara

  Kina Hellquist

  26 april 2020

  Dina aktiviteter stämmer bra in på mina, så jag hänger med! 😉

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 458
 • 559
 • 1 651 890
 • 5 116
 • 65 975
Sök här