Marinerad taggsvamp

Har man turen att hitta ett taggsvampsställe så kan man få en fin skörd

Det ska helst vara fuktig mossa, där trivs den!

Jag marinerade mina taggisar denna gång, vill du prova själv så kommer receptet här!

400 g taggsvamp
2 dl vitt vin
2 msk vit vinäger
1 dl god olja, raps- eller oliv
1 skalad vitlöksklyfta
1 lagerblad
ett gäng pepparkorn
1 tsk salt

Ansa o bita svampen, skrapa bort taggarna om du är känslig, annars behövs det inte. Sjud i rikligt med vatten tio minuter. Skumma väl och sila av.
Blanda till marinaden, lägg i svampen. Låt sjuda fem minuter, häll på burk. Låt stå i kylen något dygn.

Servera utan marinad på rågbröd, inte tokigt alls!

0

8 Comments:

  1. Du imponerar med dina svampkunskaper! Det låter riktigt gott det där.

    Trevlig helg!

  2. Tänk att jag var två timmar i skogen och hittade trattisar, gulisar och kallar men inte en taggis! Detta lät ju supergott så det ska jag testa när jag hittar taggisar.

  3. Morning i fina Pörtet!!!! Inte såg jag det här sist jag var här!?
    Vad du kan mycket om svamp! Men är intresset stort så går det ju lättare att lära sig antar jag….
    Snyggt mode hos dig såg jag också, fniss!
    Kramen!
    Ragnvi

  4. Har jag inte provat, men det kan jag ju göra när jag hittar sådana, antar att Du inte tog bort taggarna;)

    Ha en skön söndag!

    Kram!

    annette

  5. Det låter jättegott, Paula…det är bara att hoppas att jag hittar nån också *L*

  6. Och jag har fått en hel kasse med svampar idag. Fantastiskt, för en som inte så ofta kommer ut i skogen. Till och med det tråkigare rensjobbet var gjort :grin:
    Ha det bra

  7. Pingback: Syltade trattkantareller « Bomanskassar's Blog

  8. Såna har jag heller inte sett vad jag vet men jag har införskaffat en liten svampbok (köpt på loppis) så den ska med nästa gången jag ska till skogs.

Kommentera