Bloggen

Med en dåres envishet..

Av
den
5 december 2011

..håller jag fast vid bloggen och hemsidan Facebook till trots!
Jag ser att fler och fler av mina vänner helt går över till kommunikation på Facebook, men..

Det jag skriver här i bloggen finns ju kvar, och bland det roligaste jag vet är ju att gå tillbaka till gamla inlägg och påminnas om vad som hände för flera år sedan!
Facebook i all ära, den fyller en helt annan funktion i min värld, den ger snabb kortfattad information och kommunikation vänner emellan.
Utan Facebook skulle vi inte veta hälften av vad vi nu får ta del av i ungarnas liv!

Den gångna helgen är inte mycket att orda om, vill du veta hur det är att sitta och zappa mellan ettan, fyran och Eurosport i dagarna tre för att följa all vinteridrott kan jag rekommendera inlägget jag skrev för exakt tre år sedan, länk finns i högra kolumnen!
Denna helg var nämligen en exakt kopia med längdskidåkning, alpint och skidskytte!

Mer omväxling har däremot vädret erbjudit


piskande regn..

som övergick i snöblask ena dagen..

..för att nästa morgon kittla med solstrålar rakt i nyllet!

..och vips på bara några få timmar försvann den och gav plats för en vacker solnedgång

Jag har en begynnande förkylning i kroppen men ska försöka ta mig ut i solen med hjälp av broddar och stavar, för nu är det halt, glashalt! Tyvärr dock med mycket inslag av grus så sparken är ännu inget alternativ.
Men tar vi det bara lugnt så ska det väl gå bra, några fler brutna armar eller ben tolereras icke mer i detta livet…

Ha en riktig skön början på den nya veckan alla raringar!

P.S Visst har bäst-före-datum gått ut för herrarna Hellberg/Oldsberg?

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  AprilSus

  5 december 2011

  Håller med dig när det gäller FB. Jag har visserligen några bloggvänner där också, men jag föredrar att läsa och kommentera på deras bloggar. FB är för mig mest bara ett sätt att ha en snabbare mer vardaglig kontakt med mina kära i sthlm samt några andra nära och kära utspridda i vårat avlånga land. 🙂

  Här har vi fått en tunt vitt och blött snötäcke på marken och en viss liten vovve vill kila in på direkten efter att satt ner sina små tassar i detta kalla blöta elände. Hon tycks fatta vad hon ska göra ute och förstått att om hon lätter på trycket snabbt så kommer hon in fortare. 😉

  Ha det gott, vännen!
  Kramisar!

 2. Svara

  Synnöve

  5 december 2011

  Då är vi lika envisa tror jag. Har i och för sig inte gjort inlägg på bloggen på över en vecka, men det ska komma ett snart.

  Vädret är verkligen variabelt. Här snöar det just nu… Solen sken i morse…
  0,8 minus….
  Men jag tror inte att snön ligger, ska bli plusgrader igen…

  Vad herrarna anbelangar så vet jag inte helt. Har inte sett så mycket av dom här 🙂
  Men jag tror jag förstår vad du menar.

  Njut av dagen, det ska jag.
  Kramar från nabokäringa :mrgreen:

 3. Svara

  TT

  5 december 2011

  Ja jisses… att få gå ut med ett gäng herrar.. och jag bangar… nu är jag gammal! 🙂
  Fast vi var ju uppe och festade till kl 01 dagen innan och sedan jobb… bara att inse sina begränsningar.

  Jag roade mej med att läsa på Netdoctor att man kan sy ihop menisken om den spruckit och då blir det sex veckor i stillhet… hur skulle det gå med den här dampiga duracell-kaninen tro… 🙂

  Halka inte nu, skönt med lite kyla i alla fall, var is på varje pöl här med nu i morse. kram!

 4. Svara

  TT

  5 december 2011

  Meeeh! Nu glömde jag skriva att FB och bloggen går inte att jämföra, aldrig skulle jag sluta blogga. FB är ju mer korta inlägg, i bloggen kan man spåna och bre ut sej.

 5. Svara

  Mia

  5 december 2011

  Hej mitt vinterland….nynnar jag på när jag kikar in här..Är det dotra som ställt upp nu igen? Hon är ju bara för duktig! 🙂
  Visst var kalenderpojkarna tjusiga??? 😉 En annan har ju slutat titta efter sexpacken och magrutorna, så nog duger dom…. *L*
  Nog har jag svårt att sluta med bloggen också, även om jag är inne på Facebook ofta (=hela tiden) Jag har vänner på FB som inte har blogg, och vänner på bloggen som inte har FB, så det är bara att köra!
  Nu du har vi fått snö och lite kallare…ca 10 cm ligger det på marken, det är ljust och fint (och lagom) åsså är det runt 5 grader kallt…nu är Mia nöjd !! 😉
  Ha det gott i Pörtet och var rädda om er!

 6. Svara

  Gunvor

  5 december 2011

  Halloj i pörtet. Här har det varit växlande väder i dag minsann. Först lyste solen så vackert sen drog det ihop till lite snöfall. Och nu har det slutat och det skiner upp igen. men mörkret kommer sakta smygande. Vi har haft minusgrader hela dagen och ingen halka hittills i år. Konstigt, men väldigt skönt. Inte så rolig skidsport heller att titta på.
  Jag håller med dej om Oldsberg o Hellberg. Ganska likt På spåret tyckte jag, fast utan tåg då.
  Ha en fin vecka där i Dalom! KRAM!

 7. Svara

  Nilla

  5 december 2011

  Jag är jättedålig på att både blogga själv och läsa andras bloggar just nu. Jag finner just ingenting att skriva om. Har inte riktigt lusten att fotografera heller. Men jag hoppas och önskar att den kommer tillbaka. Under tiden tittar jag in emellanåt hos dig och några andra.
  Kram

 8. Svara

  Malin

  5 december 2011

  Vad bra Paula att du inte lägger ned bloggen för FB, FB är inte samma sak. Bloggandet är ngt mer, jag hittar så mycket inspiration i bloggvärlden, boktips, recept, inspiration till fotografering, pysseltips, köptips ja vad som helst, sen har man har en fantastisk dagbok med bilder att titta tillbaks i. Att sedan diskutera med sina bloggvänner som man lär känna, dem skulle man aldrig hitta via FB.

  Visst det är kul att kika in på FB o kolla läget, hålla sig lite lätt uppdaterad över vad vänner o släkten pysslar med, sen är det praktiskt att ha många vänner samlade där på ett ställe när man behöver ha tag på ngn.

  Ja jag känner nog som du 🙂

 9. Svara

  åsa

  5 december 2011

  FB i all ära, men se, den kan ju aldrig jämföras med bloggen!
  På FB är det “snabba ryck” som gäller tycker jag och bloggen, den är ju till för en själv, är det någon som vill läsa den och dela ens tanka och funderingar så är ju det jätteroligt.
  Men jag har också märkt att det är fler och fler som verkar föredra FB, men i mitt fall så kommer bloggen att leva vidare och få ta del av mig och mitt…
  Visst har det varit ett varierande väder!
  Idag har vi varit tur/retur Hudiksvall och där var det -7 grader då vi åkte därifrån, i Gävle var det -1,5 och det kom någon slags nederbörd och här i Falun var det 0-gradigt och så kom det faktiskt några snöflingor, jag vill ha liiite snö nu så det blir vinter någon gång…
  Hördudu…gå försiktigt!
  Ha dé!/Kram

 10. Svara

  annette

  5 december 2011

  Ja, facebook är jag visst med på, men nästan aldrig där och kopplar inte upp några förfrågningar där numer, hinner inte med, och då väljer jag bloggen, som ger mej så mycket mer, men senare kanske jag känner att “fejan” kommer eller ngt annat kanske kan finnas som ett komplement.
  Trots snö och regn på Din första bilder så tycker dom är vackra, kanske är omgivningen på bilderna som gör det, lite skillnad att se busväder i en stad och ute på landet.
  Hoppas Du kom ut och sedan hem utan missöden, här har dom första snöflingorna kommit ikväll, men det upphörde efter ca två minuter;)
  Ha det gott!

  KRAMEN!

  annette

 11. Svara

  Anki

  5 december 2011

  Hej hallå!! I min värld är bloggen och FB två helt skilda världar. FB där snackar man ju mest med ungar, väninnorna, kusinen osv…bloggen är inte att jämnföra. Nedläggning av blogg = aldrig :mrgreen:

  Har ni inte fått snö ännu) näää, inte vi. Vi har något slags tidig höstväder..sol o gott. De får gärna fortsätta vara grönt o skönt.

  Vilka härliga regnbilder du fått till, man ser verkligen att de regnar..

  Kramiz

 12. Svara

  Darkangel och fröken Jokkmokk

  5 december 2011

  Bloggen är ju så speciell att man måste hålla fast i den! Men facebook är snabbare och bra när man är lat. Vilket jag är väldigt ofta nu 🙂
  Kram

 13. Svara

  BrittMarie

  5 december 2011

  Det är ju så fantastiskt roligt att läsa på sina vänners bloggar. Jag hoppas ingen av mina favoriter slutar. Själv tycker jag det gått lite trögt att skriva på sistone. Jag kommer nog igen när det blir lite ljusare, och det blir roligare att gå på promenad. Det är ju då, och när man tar några naturfoton som man kan tycka att det är intressant att skriva. Förresten måste jag berömma dig för ruskbilderna, som riktigt visar hur stämningen är nu! Ha det bra
  Kram

 14. Svara

  Menageriet

  6 december 2011

  Tackar, tackar! För både grattis och komplimang. Men nå’t kort blir det inte. :mrgreen:
  Tänk vad vädret växlar nu. Fina bilder har Du tagit i alla fall. Man ser ju hur det regnar.
  Vad hemskt med schäfrarna! Att fok kan med att göra sånt? Men det finns ju många sjuka pers. som Du vet.
  Länkar som vanligt, för varför ska man låta andra bestämma över sitt liv? Nej, jag har inte gjort det tidigare och inte nu heller! Men otrevligt att bli utsatt för sånt.
  Hoppas att Du också får en fin vecka! Kramar!

 15. Svara

  catja

  6 december 2011

  Jag håller med dig fullständigt. Jag har FB som du vet och har ju provat det. Kommer ändå aldrig riktigt in i det och tycker inte det är så kul. BLir så mkt ytligheter som skrivs där. Visst kan det vara skoj ibland med en rolig bild och en historia men njaeee inte i längden. Då jag bara har familj och några få lite mer nära bloggare man lärt känna genom åren är det begränsat hur många och vilka jag når och blir nådd av. Orkar inte med för mkt folk och det enorma flöde som blir. Skaffade därför FB till Gonzo där massa hundfolk finns och har min egen FB för lite mer personlig kontakt.
  Jag (eller vi för Anders tkr också det är kul) går in ibland och kollar gamla inlägg. Nu kör jag wp men har ju enorma mängder html-dokument sedan urminnes tider med bilder och berättelser.
  Det mesta i dag är så förgängligt. Bilder skrivs aldrig ut och digitala bilder försvinner. Ord och texter försvinner. Tycker det hela är en lite ledsam utveckling.
  Dottern och svärsonen var här för några veckor sedan. De hittade en bok i vår kokbokshylla; ‘stora boken om sås’. De satt glatt och bläåddrade i den och vi hörde dem flera gånger säga; åh det här kunde vi ha till …, den här verkar god…se vad gott detta ser ut o.s.v. De är veganer och mat är kanske inte alltid så lätt att variera, inbillar jag mig i.a.f. Så jag säger då att de kan ta boken med sig hem, att de får den. Då får jag till svar att ‘nä böcker är så åttio- nittiotal, det finns på nätet’. En bok med bilder, en bok du kan hålla i handen kan aldrig ersättas med nätet. Letar ofta själv recept på nätet och det är jättebra men kan verkligen älska att bläddra i bok, papper och fysisk tidning. Allt försvinner mer och mer. 🙁

  kram

 16. Svara

  Kajsa

  6 december 2011

  Jag är så glad att du håller fast vid bloggen, för jag har ingen facebook 😯
  Kramis

 17. Svara

  messan

  6 december 2011

  Håller fast vid den jag med och har ingen facebook alls. Hade en gång typ i en månad:).
  Jag tycker verkligen de båda herrarna har passerat bäst för datumet….
  Hoppas din förkylning lägger sig för det är så himlans tråkigt att vara sjuk. Jag fryser och fryser så jag kanske har nått på g jag med. ” filtar och soffan för mig…
  Kram

 18. Svara

  Gun

  6 december 2011

  Själv har jag inte börjat med Fb är lite rädd för att bli sittandes framför den här skärmen lite väl mycket! Nej för tillfället räcker det gott med att skriva ibland och titta till bloggar som intresserar mig. Fina bilder Paula…

 19. Svara

  Kersti

  6 december 2011

  Jag vill också hålla kvar bloggen. Tänker att jag ska skriva mer än jag gör. Har fullt upp med vardagen på något sätt men rätt var det är blir det i alla fall ett nytt inlägg. Och snart har jag lagt upp en ny bild i ett helt år. Det var bara tre dagar i somras när jag var utan uppkoppling i den lilla hålan Grand Marais i USA som det inte blev några nya bilder. Tror det kommer att kännas tomt när året är slut men kanske att det blir tätare mellan uppdateringarna på Plommenaden. Min förkylning håller sakta på att ge med sig efter ca två veckor. Segt.
  Kramar från ett Enskede med minusgrader.

 20. Svara

  Marketta

  7 december 2011

  Håller helt med dig, för en gångs skull 😆 . Det är så kul att gå och läsa ibland vad man gjort för nåt år vid den här tiden. Nu har jag varit lite dålig på bloggen i år. Men jag skall försöka skärpa till mig nästa år. Tror att jag förra året skrev nåt varje dag, och det var lite jobbigt att hitta på nåt när man inget vettigt hade och skriva. Men vi får väl se.

  Kramizzar
  Marketta

  PS. Vi föredrar också Mamma Scan här 😀 . Dom är så goa att man kan äta dom direkt från förpackningen.

 21. Svara

  ejmis

  7 december 2011

  Håller med dig till 100 %, FB är en sak och bloggen en helt annan.

 22. Svara

  Ninni

  31 december 2011

  Jag håller med dig vad gäller bloggen och facebook. Jag håller mig till bloggen för det jag skriver i den finns kvar och jag tycker också att det är roligt att gå tillbaka och läsa gamla bloggar och ibland behöver jag ha reda på något datum då nåt speciellt hänt och då är det bara att börja bläddra bland bloggarna.
  Vad folk skriver inne på facebook har jag inte en chans att hinna med och läsa eftersom jag är där så sällan så många inlägg passerar innan jag är därinne och ser dem och jag går ju inte runt till alla vänner där inne och läser om vad som hänt sen sist. Sånt spar jag till mina bloggvänner – även om det varit glest med mina besök här på sistone.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 426
 • 369
 • 1 608 654
 • 5 041
 • 65 037
Sök här