Bloggen

Vad är väl en bal på slottet?

Av
den
7 december 2011

Förmodligen….helt underbar!

Till kvällens vackraste röstades denna sångerska fram på årets självständighetsbal i Helsingfors

Denna tjej är snabb i spåren, skidskytten Kaisa Mäkäräinen erkände att hon var betydligt mer nervös för att träffa presidenten än inför en skidskyttetävling!

Mest uppmärksammad blev hustrun till utvecklaren av “Angry Birds”-spelet, hennes fågelinspirerade klänning hamnade på första sidan även i pressen i USA! Fiffigt värre, klart man ska marknadsföra sin produkt när ett sådant gyllene tillfälle ges!

När jag nu är inne på ämnet kändisar, så kan jag inte låta bli att kommentera en händelse.
Min blogg är ju sannerligen ingen skvaller- eller kändis- eller modeblogg men “man hänger ju med i snacket”..

Bonde-Pelle, som så storstilat nyligen gifte sig med pompa och ståt med hjälp av TV4 är allt lite korkad när han går ut med uppgiften att vigselringarna kostade 85.000,- samtidigt som kronofogden knackar på dörren!
Att inte betala underhåll för fyra barn man satt till världen kanske är acceptabelt om man inte tjänar de pengar som behövs, men kontrasten mellan skulden och det överdådiga bröllopet kan få till och med mig att reagera.
Annars lägger jag mig sannerligen inte i hur folk väljer att leva sina liv så länge man inte gör någon annan illa.
Dessutom är bonden och hans fru genuint kära i varandra, och kärlek behöver vi alla så mycket vi någonsin kan få.
Så där kan jag bara önska de unga tu lycka på vägen..

Annars?
Ja tackar som frågar, jag är förkyld.
Så pass förkyld att jag idag avbokat tandläkartiden på fredag. Att sitta hostig och snorig i tandläkarstolen vill jag inte utsätta varken tandläkaren eller mig själv för!

Såhär såg vägen ut utanför vårt hus igår!
Kylan kom och ishalkan slog till!
Med broddar och stavar gick det att ta sig fram, jag tackade min lyckliga stjärna för att jag numera har en liten snäll papillon i kopplet och inte en stor och stark rottweiler…

Idag ser det inte likadant ut längre, nu har snöfallet gjort landskapet vitt och vackert, tyvärr ser man inte längre isfläckarna under snön så Blinka fick följa med husse till jobbet och jag jobbar på att kurera mig från förkylningen.

Ha en fin dag därute i cyberrymden!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Barbro Z

  7 december 2011

  Visst blir man glad åt att se “det vackra folket” i all sin grannlåt ibland. 😛 En väninnas moster sa alltid: Man måste ha lite flärd! och det stämmer jag in i. Man behöver lite flärd mellan varven. Har man ingen egen så får man ta till andras 😉

  Hoppas du kryar på dig snart Paula!

  Kram

 2. Svara

  TT

  7 december 2011

  Men… hur har man råd att ha en sådan gård med många hästar om man inte betalar för sina barn… att inte kronis tar gården?
  Dålig stil tycker jag i alla fall att vräka ut sej i press och TV med stor fin gård och så kommer detta fram…

  Krya på dej! Här är allt vitt och fint, i alla fall var det så i morse när jag gick till bussen, kanske har det töat bort. 😥

  Hoppas ni slipper se det blinkande huset hela tiden från era fönster… det skulle nog stressa mej, haha.

  Kram!

 3. Svara

  åsa

  7 december 2011

  Ja, att inte betala underhåll, det är väl inget ovanligt..
  Nu kan ju inte Kronofogden utmäta gården eftersom den står skriven på bondens föräldrar och det är väl som jag brukar säga, “ingen konst att skita om man har hela arselet fullt”….(ursäkta..)
  Men, visst är det roligt att de hittade varandra och att de är kära, det råder det väl ingen tvekan om och det var väl tur, att tv 4 bekostade ring och hela köret, smart av dem att gifta sig!
  Här har det snöat lite, (inte halt ännu) och jag är glad över den lilla snö som kommit för nu är det inte så dystert ute längre.
  Hoppas du kryar på dig och du…gå försiktigt!
  Ha dé!/Kram

 4. Svara

  Malin

  7 december 2011

  Fräsigt med angrybirdsklänningen!!

  Men jag tycker att det är dags att BondePelle pantar vigselringarna och gör rätt för sig.

  Mycket klokt val av dig att hålla dig innen nu i blixthalkan, de blir ju ännu värre med lite lös snö ovanpå.

  Spanade in vår väderprognos, hoppas den är fel, den säger att vi imorgonkväll skall få lätt regn… då far ju det lilla vi har till snö o det gillar jag inte.

  Kram

 5. Svara

  Sigge Svamphund

  7 december 2011

  Du ser ytterligare en anledning att avskaffa vinterhelvetet!
  Ingen livsfarligt is.
  Här föll det en centimeter vidrigt lappmögel i natt jag tänkte INTE gå ut i morse!!!
  Men nu är nästan allt försvunnet, bara onödiga isen som ska väck också.
  Framför snöfria vintrar utan is!!!!

 6. Svara

  AprilSus

  7 december 2011

  Är sämst på att hänga med på vad känt folk har för sig. Så illa att jag inte ens vet vilka personerna på bilderna är för några? 😳

  Bonden vet jag inte heller något om, men biten om underhåll förstår jag mig på, eller inte… 😉 Vissa tycks tydligen komma undan med att betala underhåll för sina barn trots att de inte har det så pjåkigt, sen finns det andra (oftast pappor) som måste betala fullt bekopp så att de knappt har ett öre kvar att leva utav och därför har svårt att klara av den ekonomiska kostnaden som tillkommer när de ska ha sina barn hos sig. Sen finns det å andra sidan de som tjänar riktigt bra och betalar sin del av underhållet, men inte är villiga att lägga en krona mer på sina barn, som kanske bor med en förälder som inte har det så fett.

  Vi hade också en halkig dag igår, men idag är det blaskit värre, samtidigt som ny blöt snö faller mot marken.

  Spännande att se om det blir någon kull eller inte för Blinka och om du då kan motstå frestelsen? 😉 Jag är så imponerad av våran lilla Nala som trots att det mesta har varit blöt väder sen vi hämtade henne och som hon tydligt visar att hon inte gillar, ändå förstått vad hon ska göra ute. Hon kissar så fort jag sätter ner henne och är det inget mer pågång så vill hon in (om det är blött). Behöver hon göra nr 2, så kilar hon snabbt runt husknuten och gör vad som måste göras och senännu snabbare tillbaka. Visst händer de en del olyckor inne, men det är främst på morgonen när jag inte är så snabb, samt om jag inte uppfattar nödläget snabbt nog. Imorgon blir hon 10 veckor, så hon och vi har gott om tid att lära oss tolka varandras signaler. Hon är våran lilla glädjespruta. 😀

  Ha en fin dag!
  Kramis!

 7. Svara

  Synnöve

  7 december 2011

  Mycket stiliga damer du visar oss.
  Angry Bird??? Jag hänger inte med helt.. Har jag missat nått? Vad är det?
  Klänningen var tjusig i alla fall.

  Eftersom jag inte ser de där programmet så vet jag inte helt vad som hänt där, men det verkar ju skumt om ringarna skulle kosta 85 000 og kronolle står vid dörren. ÄR det han som betalat dem då?

  Inget vidare med förkylning. Är sjuk själv. Feber, snorig, hosta, ont i hela kroppen, huvudvärk och hes! Så det blir några lugna dagar här för gubben hihi.

  Har varit ute och fotat snön. Innan den försvinner igen. Ska visst bli mildväder igen säger de som vet…..

  Nu ska jag däremot ha mig en kopp kaffe. Tända lite lampor och ljus här. Det är skymningstimme….
  Kramar om.
  Nabokäringa :mrgreen:

 8. Svara

  Synnöve

  7 december 2011

  HUR HAR DU FÅTT DIT SNÖN!!!!
  VILL HA!

  nabokäringa igen :))

 9. Svara

  Mia

  7 december 2011

  Ja, jag tycker också att han, Pelle, ska sälja ringarna och göra sig skuldfri, nästan åtminstone…Vad jag förstår så skulle det väl “bara” fattas 10000 sen…Älskar dom verkligen varandra, så sitter det nog inte i ringarna…
  -12 grader i skrivande stund och fortfarande bara 10 cm snö….med andra ord, perfekt! 😉
  Kram på’re

 10. Svara

  Cina

  7 december 2011

  Vi satt på jobbet igår och undrade samma sak angående bonden.Men om jag förstått det rätt så betalade tv4 den största delen av kakan.Fast om jag varit i hans läge så hade jag nog knipit trut om kostnaderna.Inte smart 😕
  Isigt har vi här också och jag har dessvärre ingen söt lite pappilion att rasta.Blev en hel del rytningar under morgonturen här hemma.

 11. Svara

  Anki

  7 december 2011

  Uj vilken väg, den såg inte rolig ut.
  Oj vilken fest hon varit på frun, vilka klänningar…nja hur ofta klär man sig så där? Om man är en liten vanlig människa som jag? Aldrig!! Den första klänningen ÄLSKAR JAG, de e dessutom precis min färg…love!!

  Så du har också blivit förkyld, jag har hostat o snorat i månader ((tycker jag)) verkar som höstförkylningar sitter i länge i år. Kanske är de vädret som påverkar oss. Hoppas du kryar på dig. Gott att Hasse kan ha Blinka med sig så du kan vila o hålla dig inne i värmen.

  Lite förklaring: Jo vi har alltid ägg på julbordet, ett julbord utan ägg är inget julbord 😀 Oh jo jag vill gärna ha både varmt o kallt ihop, jag äter i så mycket av de kalla nämligen, bara några få saker…oh så äggen då.

  Vi ska inte bygga någon byggnad, vi ska sätta på lockläkten på huset, de e inte gjort. Nu har jag bara 37 brädor kvar att måla sen är allt klart, så skööööööööönt så. Är ganska trött på målning nu, framför allt i gul färg 😕

  Nu ska jag förbereda mig för bönderna på TV…ja jo jag skulle inte köpt ringar för detta vidundringa belopp äns om jag vore miljonär. Varför bära omkring sånt på händerna? Jag har en jättefin vigselring till billig peng, jag skulle lika väl kunna tänkt mig att vara utan ring – de var inte för den jag gifter mig, utan av kärlek till gubben min.

  Kramiz

 12. Svara

  BrittMarie

  8 december 2011

  Jag tycker den översta klänningen var jättefin. Fantastisk färg! Om jag skulle välja en till mig själv, bleve det nog den i mitten. Påfågelsklänningen gillade jag inte. Som tur är blir jag antagligen aldrig bjuden på någon sådan där bal, så jag slipper fundera.
  Nu får du försöka kurera din förkylning. Kanske lite honungsvatten? Sedan kan du titta ut på din fina utsikt över ån och snön som kommit. Här finns knappt ingen snö alls. Bara halka, som fryser till om nätterna. Ha det så bra!
  Kram

 13. Svara

  Menageriet

  8 december 2011

  Tur man slipper gå på såna baler! :mrgreen:
  Ha Ha! Hade jag fått en så dyr vigselring, så hade jag nog gått och pantat på den. 😉
  Klicker har bara haft en kull och det blir nog ingen mer, eftersom han fyller 5 nu i januari och då går avelsrätten ut. Lika bra det för han är ingen bra avelshund, med sina rädslor. Men, vad jag har sett av hanarna i kullen, så verkar dom bra ännu så länge i alla fall.
  Två månader är en lång tid att vara utan hund, så jag förstår Dig. Men är Du inte speciellt sugen på valp, så låt bli. Det är lugnast med bara en hund och man glömmer så fort allt jobb med en valp! Men, Du har ju haft 2 tidigare så Du är ju van. Men, jag tror tikar är värre att få att komma överens.
  Själv kanske jag blir med 3 hundar igen, eftersom dotras pojk har blivit allergisk. Dom får göra sig av med katten, eftersom blodprovet visade på gräs och katt mest och lite på hund, bi, gråbo och al.
  Otur när det blir sånt, men han har ju anlag från släkten på båda håll. Han har väl inte reagerat så mycket på djuren än, annat än att han har nyst och dotra trodde det var damm eller kvalsterallergi, men det tål han. Det är nog djuren ändå och man utsätter ju inte honom för dom i längden eftersom det kan blossa upp allergi mot annat framöver.
  Du får ha det så gott och ha ett fint veckoslut!

 14. Svara

  Ingegerd

  8 december 2011

  Hej Paula! Den orange klänningen är fantastisk! Sitter på rätt person verkligen.
  Usch ja, nu är halkan här, inte kul. Dags att sätta på sig broddarna. För tillfället har jag så ont i höften så jag kan ändå inte promenera. Det är en slemsäck som är inflammerad, har haft det tidigae. Akupunktur lindrar. Så hundarna motioneras av gubben nu. Roligt med katter, men definitivt inget för mig. Verkar omöjligt att ha kontroll på dem, då blir jag störd. Jag nöjer mig med att se på andras katter.
  Var rädd om Dig och krya på Dig från förkylningen!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 499
 • 520
 • 1 640 691
 • 5 101
 • 65 737
Sök här