Mellan hopp och förtvivlan – Jag gillar!

Det var inte det lättaste att hitta något att gilla denna torsdag!

Snöblask har ramlat ner från himlen hela långa dagen inspirationen är lika med noll!

Men si, igår var det uppehåll och då minsann:

0428a

..lyckades jag hitta några små späda nässlor bland fjolårets hallonsnår!

0428b

Jag brukar koka första nässelsoppan i mitten av april men i år är våren sen och jag var tvungen att ta på mig “nässelögonen” för att hitta de nyttiga ogräset.

Eftersom jag inte längtade ut ett dugg idag så hade jag inte ingredienser hemma till en klassisk nässelsoppa, utan jag får nog ta och kalla den Vårlig man-tager-vad-man-haver-soppa

I den soppan hamnade förutom nässlorna strimlad färsk vitkål, stavar av morot, kålrot och rotselleri, salladslök och som kronan på verket ett par slantade varmkorvar, man måste ju bli mätt också!

Mitt bidrag till torsdagstema I like

0

10 Comments:

 1. Jag har inte plockat några nässlor än. Men i år har jag ändå tänkt plocka så mycket så en del även hamnar i frysen. Annars brukar det mest bara bli till en soppa eller två.
  Kramen

 2. Den soppan skulle jag inte tacka nej till, har lite nässlor
  vid garaget får nog plocka dom :-D
  Ha det bra

 3. Det låter som om du fick ihop en riktigt smaskig vårsoppa. Här är det ruskväder idag så väl hemma från jobbet kurar jag framför brasan. Det är faktiskt helt ok.
  Kram

 4. Vädret inbjuder verkligen inte till några längre promenader.

  svar: Jag antar att det är tänkt att man ska spela golf ombord! Bilden är tagen från min balkong så jag har full koll på vad som passerar!

 5. Violen på Brandholmen

  Så gott det låter med “man tager vad man haver-soppa”! Vädret idag har varit riktigt tjurigt, snöblandat regn, halt på vägarna och trafikolyckor! Vi lyckades pricka in just den här dagen för byte till sommardäck på bilen. Det kan man väl kalla timing!
  Ha det bra!

 6. Här har jag gott om nässlor och de har redan kommit långt! Själv äter jag inte nässelsoppa, tycker att den kliar i halsen.

 7. Du är ju helt otrolig då det gäller att ta reda på vad naturen har att erbjuda i matväg!
  Kram.

 8. Låter som en härligt god soppa! I år ska jag göra som Kicki och även ha i frysen. Den där nässelpeston är beroendeframkallande.
  Samma dritväder här men det ska visst bättra sig… :roll:

 9. :thumbsup: Härligt! Då är du mätt och glad. Ute, nja inte så långa stunder i taget, vinden är ju påtok för kylig. Men nu är det snart ny månad och då hoppas vi på lite värmande solstrålar – om inte annat för att vårbruket ska komma igång på allvar! Ha en fin Valborg! Kram

 10. Det blev säkert gott enligt principen man-tager-vad-man-haver! Du hade förresten många ingredienser på lager, kål och rotselleri och vad det nu var. En riktig soppa har du kokat ihop!

  Strålande väder här. Var ute och krattade en stund. I morgon ska jag fortsätta, det är ju Suomalaisen työn päivä.

  Glada vappen, Paula!

Kommentera