Bloggen

Midsommaren försvann i ett nafs

Av
den
28 juni 2021

Även om jag inte hade något program alls för midsommar så gick helgen fort.
Fast den höll på att bli riktigt jobbig

..för min bästis hade problem med sina ögon. Först var det vänster öga som rann och blev geggigt. Jag gav honom ögondroppar och det blev bättre.

Sen var det höger öga som blev så illa att han inte kunde öppna ögat alls!
Nu hjälpte inte ögondropparna heller så dagen innan midsommarafton ringde dottern till veterinären och fick en akuttid.
Bara en av oss fick följa med in i behandlingsrummet, och det blev inte jag…
Men, ögonen genomlystes och inflammation konstaterades. Kortison skrevs ut och nu efter tre dagars behandling är han helt återställd!

Man må tycka att jag sjåpar mig med hunden, men jag hade gått och varit orolig hela helgen om jag inte fått hjälp. Jag fantiserade förstås om att det var något som skavde i ögat och att han kunde bli blind och ja, allt som nu en töntig men välmenande matte kan oroa sig för…

På vår gård vajade flaggan så fint

..och på hembygdsgården hade majstången lövats och rests. Men ack så tomt och öde det var där nu då festen borde pågått som bäst!

Vi gick en promenad längs ån

och bara njöt.

På hemvägen såg jag att

vår konstnär Carl Larsson får efterföljare, det målades flitigt vid stafflierna på innergården!

Tillgången på jordgubbar har varit god, och jag har slutat räkna hur många jag stoppat i munnen!

Nu märks det också att jag bor i en livligt besökt dala-idyll. Turisterna håller sig dock kring Carl Larsson-stråken så vill man undvika köbildning promenerar man åt ett annat håll!

Hur var din midsommar?

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Mirjam Halvarsson

  28 juni 2021

  Men så klart man blir orolig över sina familjemedlemmar! Tack och lov så ordnade det sig med Daniels ögon <3 Artemis hade svårt att kissa en dag, hon lade sig ner flera gånger när vi var ute på promenad, hon kunde lägga sig mitt på vägen! Men dagen efter var hon bättre och nu kissar hon som vanligt <3 Jag var beredd på att ringa jourhavande veterinär….
  Vilken fin gård du bor på Paula, det ser verkligen trevligt ut och omgivningarna ska vi inte tala om! Helt underbart och jag blir alldeles till mig när jag ser tvätt som hänger ute så där 😀
  Midsommar här gick också fort, vi hade grannarna "oppa backen" på middag, eller snarare knytkalas 🙂 det är alltid kul att umgås med dom…
  Kram på're

  • Svara

   Paula

   29 juni 2021

   Knytkalas är det bästa som finns, det var länge sedan jag hade kompisar som man kunde ha knytis med! Kanske kan det bli några här i byn vad det lider…jag har inte kommit förbi -hej-stadiet ännu. Vet inte riktigt varför…Jag som har så lätt att slänga käft känner mig lite blyg och bortkommen, har du hört! Problem med kisseriet har ingen av mina hundar haft, hur förstod du att det var kissa hon ville? Satte hon sig ner som hon brukar när hon ska kissa o det inte kom nåt? Hade inte förstått vad som var fel om min hund hade lagt sig ner på backen…men skönt att det var något tillfälligt. annars tänker man ju njursten eller nåt …
   Kram, hoppas Artemis mår fortsatt toppen

 2. Svara

  Minton

  28 juni 2021

  Våra djur skall ha samma vård som barn. Bättre att kolla hos veterinären direkt. Skönt att han är bra igen.
  Minton och jag firade en lugn och skön midsommar.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   29 juni 2021

   Dottern hade nog inte åkt in akut, men hon hade sagt till mig i en veckas tid att det nog skulle gå över för han har haft problem med ögonen förut och då har det gett med sig efter ett par dagar. Men jag får ingen ro, särskilt inte på en långhelg så jag struntade i att det blev helgtaxa, var bara glad att få komma. Dom pratar ju nu så mycket om att många veterinärer får stänga jourer under sommaren, det är stor personalbrist ! Kram från pörtet

 3. Svara

  ElisabetR

  28 juni 2021

  Det känns tryggt och bra att vara voffsing hos dej. Tror inte att att det går nån nöd på dom. Det värsta är den där oron man känner när dom blir skruttiga.
  Vi var hos dottern två mil bort. Lungt och fridsamt med mat och kortspel sen. Flickorna hade fixat till en egen sorts femkamp i kortspel, alltid roligt att slänga med lapparna.
  Härliga bilder som vanligt, spec den med tvätten på linan. Mycket känsla i den.
  Ha de’.

  • Svara

   Paula

   29 juni 2021

   Längesen nu som jag spelat kort, långt innan pandemin…Exet o jag brukade spela med våra resp. vuxna barn när de var på besök.
   Ja jag fastnade på de vita lakanen som vajade i vinden…så verkligen idylliskt ut…
   Vi klarade oss från åskan idag, kompisen i Alfta råkade värre ut. Åska i flera timmar, och 55 mm regn på några få timmar, översvämning i källaren men det har runnit undan. Vi fick bara en liten skur. Ha en fin onsdag

 4. Svara

  Ditte

  28 juni 2021

  Förstår verkligen din oro för Daniel. Jag hade också kontaktat både dotter och veterinär. Perfekt att ni fick en akuttid. För att vara orolig är ju tärande och jobbigt för Daniel att inte se och kanske ha ont.
  Ja, du bor ju nu liksom “mitt i ” så jag kan tänka mig att det är många som besöker Sundborn. Fint att du har flera promenadvägar att välja på.
  Visst känns det trist med midsommar och helt stiltje men andra tider kommer får vi hoppas.
  Vi fick ju både spansk och svensk midsommar här. Men av den spanska midsommaraftonen som familjer och vänner brukar fira på stranden på Johannes döparens dag blev det inget i år. Den svenska midsommaraftonen tillbringade vi tillsammans med vänner och det blev jättetrevligt. Men inte direkt så svenskt. Inte annat än att vi var svenskar.
  Kram

 5. Svara

  Anna-Lena

  28 juni 2021

  Klart att du måste hjälpa din vän att bli av med sin ögoninflammation. Så bra att det hjälpte så fort.
  Majstänger i Dalarna är något speciellt. Så ståtliga. Annat än de sydländska korsen med sina vissna kransar.
  Tiden går fort. Som så ofta så här års, så är jag lite trött på vädret. Det har varit sol och varmt under många dagar. Marken törstar efter regn. Skulle fräscha upp naturen och göra mig glad och nöjd.Ha det fint i ditt vackra Dalarna!!

  • Svara

   Paula

   29 juni 2021

   Vi fick oss en liten skur ikväll, men lite norröver var det riktigt busväder. Kompisen i Alfta fick 55 mm vatten på några få timmar, o översvämning i källaren. Dessutom gick åskan hela tiden. Det betackar jag mig, hunden blir hysteriskt rädd. .
   Hoppas ni får en rotblöta någon natt , tycker det är praktiskt om regnet kommer om nätterna. Och sen vaknar man till en nytvättad fräsch o sval värld, eller hur? Man kan ju alltid önska.
   Kram

 6. Svara

  Kicki

  28 juni 2021

  Det var då bra att Daniel kom under veterinärvård.
  Det är absolut inte att vara mattepjåskig, tvärt om. Det är alltid allvarligt när det gäller ögonen och fort kan det gå med en försämring.
  Men nu var det skönt att han svarade så kvickt på medicineringen.
  Vår midsommar var som vilken dag som helst i veckan. Men vi åt faktiskt sill.
  I morgon kommer dock dotter med sambo från Göteborg oh blir här ett par tre dagar.
  Kram/Kicki

 7. Svara

  Susjos

  28 juni 2021

  Så bra att Daniel fick hjälp med sina ögon! Å en sån underbar midsommarstång! Det är bara i dalarna de är så ståtliga!
  Midsommar “firades” på jobbet, men i går söndag tog vi igen det med en hejdundrande middag på Tennstopet, och idag sill och potatis med sönerna och deras flickvänner!
  Ha det gott!
  Kram

 8. Svara

  bpz3

  28 juni 2021

  Sååå skönt att Daniel är fullt återställd. Kunde dock inte låta bli att undra varför det var dottern som fick ringa till veterinären och varför du inte gjorde det själv, speciellt med tanke på att du befarade det värsta. Ja, ja du har ju inte flyttat till Falun utan “baktanke” – hahaha!

  Härliga bilder trots att det är rätt öde hos dig också. Samma här och i resten av Sverige antar jag…

  Men det är nåt speciellt med Dalarna. Kul också med att återväxten är säkerställd – vad gäller konstnärer alltså;-)

  • Svara

   Paula

   29 juni 2021

   Det är ju för bövelen dotterns hund! Och hon har anlitat den kliniken under hela hans liv Dessutom fick hon gå in till veterinären med honom medan jag fick vänta utanför då bara en fick följa med in. Jag kan inte vara lika bestämd som hon, basta! Haha.Men jag fick gladeligen ta hand om hela notan inklusive akuttillägg….

 9. Svara

  Ama de casa

  29 juni 2021

  Vad skönt att det ordnade sig med Daniels ögon!

  Verkligen en midsommaridyll du bor i nu 🙂 Vi hade en fin midsommar i glada vänners lag, men helt utan svenska traditioner.

  Ha det fortsatt gott!

 10. Svara

  Uddmor

  29 juni 2021

  Självfallet ska våra pälsklingar få hjälp snarast möjligt!

 11. Svara

  Hanneles bokparadis

  29 juni 2021

  inte töntigt att vara orolig för de små, mysiga midsommarbilder.

 12. Svara

  LillaSyster

  29 juni 2021

  Midsommar i Dalarna är faktiskt något extra, så fina och bearbetade midsommarstänger. Skönt att kunna välja att gå åt ett annat håll och det är ju vackert så att det nästan gör ont. Bra att du tog tag i problemet med en gång, Daniel har en klok matte, inte alls sjåpig. Midsommarafton den regnade bort, var bara ute och blötte ner mig ordentligt när jag skulle rädda mina blomkrukor från att flyta bort. Resten av helgen tillbringades i trädgården. Så med andra ord mycket lugnt och stilla – helt i min smak =)

 13. Svara

  ibod11 - Ingrid

  29 juni 2021

  Det är klart att du måste få hjälp till Daniel så fort som möjligt och jag tror inte att du är sjåpigare än de flesta hundägare. Bra att han mår bättre nu 😀
  Dalarna är ett vackert landskap och du verkar ha massor att titta på och många vägar att promenera på. Jag hoppas att du börjar känna dig riktigt hemma nu.
  Kram

  • Svara

   Paula

   29 juni 2021

   Jag har inte kommit mig för att börja konversera med grannarna ännu, alla har sitt lilla bås utanför sina lägenheter där de brer ut sig bland sina fina blomrabatter och solar i sina solstolar. Jag har inga blommor och solar inte…haha. Men snart måste jag ju börja prata med några om jag ska kunna hitta några svampmarker i närheten!
   Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 273
 • 354
 • 1 626 658
 • 5 069
 • 65 363
Sök här