Skyltsöndag # 320

Jaha mina vänner, då börjar dagarna bli kortare igen!
Va, vill ni inte höra det? Nej det vill inte jag heller, och det dröjer ännu innan det märks…

Den här veckan har jag både besökt biblioteket i byn

..och den färgglada bokbussen som nu tar sommarlov! Böckerna jag lånade nu får jag behålla till slutet av augusti så jag klagar inte…

Vägskyltarna är många men vissa avstånd är väl långa att promenera..

Vissa vägar är privata men man får nyttja dem ändå..

Tänk att vi också kan ståta med en alldeles egen “Allt kommer att bli bra-skylt” !

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

3

17 Comments:

 1. Vilka härliga skyltar ! Och så roligt att se mer från din nya hemtrakt. Instämmer helt i att det kan vara väl långt att vandra till Korså bruk men du har ju en hel del på närmare håll. Fint med valmöjligheter.
  Log gott åt skylten med den privata vägen-
  Och visst antar vi att i alla fall det mesta kommer att bli bra igen. Hoppas den inte har samband med dammluckor som öppnas.
  Kram

 2. Akta dig för dammluckorna så du inte blir dränkt. Bokbussen är verkligen häftig.
  Kramar från oss

  • Det märkliga var att det var en mamma med ett barn som gick i o badade där! Barnet var så litet så det hade såna där uppblåsbara armpuffar på, jag höll på att baxna! Hade jag stått närmare hade jag nog frågat om hon var riktigt klok. För vattnet är ju strömt även om dammluckorna är stängda! Idag är det stön och stånk här, på tok för varmt för min lekamen. Kram och nospuss

 3. Det var en färgglad buss! Hoppas att du samlat på dig böcker så att du klarar dig nu. Ha en skön kväll!

 4. Vilket härligt ställe du kommit till, rena paradiset.
  Ha det gott i den fortsatta fina sommaren……

 5. Jo några vägar var lite långa att promenera… bra att man rekommenderas att välja en annan väg om man är hundrädd. Dammluckorna verkar vara spännande… bokbussen var då glatt skyltad.

 6. Klart vi ska njuta av ljuset ett bra tag till!
  Ett sånt fin bibliotek och bokbussen var färgglad och annorlunda mot de vi har.
  Fina blåa skyltar som visar riktningarna.
  Det var en mix av skyltar på stolpen vid dammen.

 7. Det dröjer innan det blir mörka kvällar men när det blir så tycker jag att det är ganska mysigt. Jag gillar ju hösten. Precis som jag gillar alla årstider :D
  Visst är det trevligt att mötas av en positiv allt-blir-bra-skylt när man är ute och går. Lite hoppingivande :D
  Kram

  • Jag gillar ju också hösten, förutom november…men idag skulle jag byta ut denna dag mot en novemberdag för jag är helt slut av värmen. Två korta rundor med hunden och svetten lackar. Fundilerar på hur jag ska lösa badproblemet, det är så mycket folk nere vid badbryggan nu under högsäsong så jag har ingen lust att gå dit. Kram

 8. Riktigt kul att få följa dig på skyltjakt i nya hembygden! Snyggt skyltat och härlig variation!
  Kram!

  • Sundborn är en guldgruva för skyltletare. Men så småningom tar väl även de här slut. Om ett par dagar är det dass-invigning på entré Sundborn, det blir en ny erfarenhet! Tisdagskram

 9. Vilken fin bokbuss! :-)
  Jag tycker du ska ta dig en liten promenad till Korså bruk ;-)

  Allt kommer att bli bra-skylten inger hopp.

  Apropå hopp:
  Hoppas att du får en fin start på veckan!

 10. Vilket mysigt bibliotek! Såg du den andra boken om finnar:
  Tung metall (2017) av Inkeri Lamér om 25 finska fartygsbyggare som berättar om sitt arbete vid Göteborgs storvarv under 1960- och 1970-talen. Det var en tid då hundratusentals finländare flyttade till Sverige, vars industri skrek efter arbetskraft och när man fick bra betalt för arbetet.

 11. Mirjam Halvarsson

  Åh vilka härliga skyltar du hittat! Det är så roligt att få följa med dig i dina nya hemtrakter, kram Paula <3

  • Kul att du följer mina strövtåg i nya marker. Snart blir väl också de vardag, men att få se årstidernas växlingar ser jag fram emot. Saknar kompisarna jag snackade skit med varje dag, men det ger sig nog, jag har inte själv varit aktiv utan tvärtom bara iakttagit…än så länge. Så länge hjärnan kokar om dagarna är jag inte särskilt sällskaplig. Pussa på kattnosarna från mig!

 12. Du har såååå rätt med ditt konstaterande att “dagarna” har “krympt” sedan den 21 juni. Men jag är ändå nöjd med sommaren så här långt – den börjar likna den sommaren du hatade – 2018;-)

  Gillar dina skyltar skarpt och konstaterar med glädje att det är många sevärdheter på din nya bostadsort, många mål inom promenadavstånd alltså. Bra så:-)

  Tusen tack för en härlig somrig Skyltsöndag:-) Stort tack för länken också:-)

 13. Vad jag förstår har du hamnat i Sundborn, finns mer där än jag trodde. Själv har jag bara sett Carl Larssongården och Kraftverket, jag tycker kraftverket var häftigare än gården. Man skall alltså parkera bilen och gå över 2,5 mil till Korså bruk och sen tillbaka, är det värt det? :) Gillar den sista skyltenllt kommer att bli bra om man ser upp för dammluckorna.

Kommentera