Bloggen

Min 93-miljonersdröm…

Av
den
12 september 2006

Det började med ett brev på posten…


Visst är jag van vid adresserad direktreklam, men utseendet och storleken på “bladet” gjorde faktiskt att jag hajade till!


Ja då var man inne i drömmen om de stora slantarna…
93 miljoner i potten resulterade i att vi köpte en trisslott, en jackpotpåse och en Harry…

Som ni alla vet vid dethär laget finns en kanske sömnlös men ack så lycklig vinnare av jackpoten i Malmö, en man i sina bästa år (alltså i min ålder, hihi)
Visst är 93 miljoner bara föör mycket….men det kittlar dock fantasin!
Om jag bortser helt ifrån tandläkare, optiker, massörer, gamla skulder och allt annat nödvändigt och tråkigt som jag behöver pengar till och bara drömmer mig bort, ja då ser det ut lite såhär:


Skulle köpa en skapligt stor gård med plats för barn och barnbarn, både befintliga och förhoppningsvis kommande… renovera hela rasket från planka nummer ett! Stor tomt och uthus till alla djuren…som jag skulle skaffa!


självklart med sjöläge…


och stor pool!


En vacker trädgård och egen trädgårdsmästare förstås!


En ny bil behövs allt!


Och en ståtlig segelbåt vill jag ha!


Och så skulle vi förstås ut och resa, hela lilla släkten får följa med!

Så ser min dagdröm ut…ibland måste man få drömma! Jag tror inte jag skulle bli lyckligare men livet skulle onekligen bli enklare, kanske, vad vet jag!
Hur ser din rikemansdröm ut??
Jag vet i alla fall att min kropp värker och värker just nu, slutryggen och höfterna känns helt utslitna och jag kan inte sova om nätterna.
Tänker locka med mig gubben på en liten skogspromenad i eftermiddag, solen skiner och värktabletterna ligger på köksbordet….
Ha en underbar dag, fattig som rik!

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Anne-Lie

  12 september 2006

  Härliga drömmar… å det där med att man skulle få en massa ovänner som blir sura för att de inte får del av kakan… de glömmer vi.
  Ont i kroppen, kan det bero på svampplockningen…
  /aw, som skalar bort gräsmatta.

 2. Svara

  Nilla

  12 september 2006

  Men visst kan man väl drömma. En stor gård med sjötomt, trädgårdsmästare och plats för släkt och vänner skulle inte alls sitta fel. Tråkigt att du har så ont. Säger som föregående, kan det vara svampplockningen ❓ Men man måste ju få ha roligt också. Även om man innerst inne vet att det kommer surt efter. Man mår ju bra i knoppen i alla fall, när man har gjort roliga saker. 🙂
  Men vila upp dig nu så kanske det blir bättre och svampskogen kan få ett eller annat besök igen.
  Kram

 3. Svara

  Pia (Pimli)

  12 september 2006

  Nog drömmer man 😎 . Fast något som skulle bli konstigt är att själv inte mer behöva fundera över pengar – samtidigt som vännerna måste fortsätta gneta och sträva för att betala sina huslån och kunna köpa en någorlunda vettig bil. Rädd för att just den biten inte skulle vara så kul.
  Låter inte så kul med din värk heller. Du har väl värmedyna att ta till emellanåt? Vet inte om det är nyttigt, men skönt är det när man har ont. Brukar använda det när nacken bråkar – på ordination av min svärmor.
  /Kram

 4. Svara

  mariannE

  12 september 2006

  :mrgreen: Visst är det härligt att drömma !
  Fast att EN person ska vinna så mycket är ABSURT när man sitter här och räknar pantflaskor ( hittade) för att få sallad till Sprinter !
  En liten stuga skulle jag nog köpa mej och den skulle vara utan elektricitet och syrran som inte tål El skulle bo med mej där.
  Resa ihop med barnen och deras respektive … och bjussa på ALLT !!
  Sen en total makeover i kropp och kläder !!
  Möbler och nya apparater till hemmet typ TV DVD Video Dammsugare KAMERA och sånt … har ju INGET av det nu!!
  Blev det nåt över skulle jag ge bort det till Barnen- för vad ska jag me massa pengar till.
  Begravningen betalas av Kommun om man inte har medel, och annat behöver jag inte. Jo, kanske kunna resa och hälsa på mina nätvänner ofta ofta 😀
  Eftersom jag inte spelar kan jag inte hoppas på SÅN vinst … men man vet ju aldrig … finns dom som har HITTAT påde vinstlotter och fått ärva av nån okänd släkting HAHAHAHAHA
  Ha det gott där i stugan/
  M

 5. Svara

  mariannE

  12 september 2006

  PS::: Frågorna är ändrade nu HAHAHAHA du kom precis innan jag hade ändrat … läser du min blogg så ser du vart en LITEN vinst skulle gå till/
  M

 6. Svara

  Ada~~Bittan

  12 september 2006

  Jo du Paula..Men jag har redan smakat en bra bit av den kakan o det är inte så mycket värt,menar,lycka,hälsa o det där livsviktiga får du aldrig för millionerna.Däremot får du en massa problem att hålla ordning på allt det där.
  Städa hus på Koster,Hus i Sälen,stor Båt,3-4 bilar,hålla koll på personal.Trädgårdar ,gräsmattor,GOSCH inte en lugn stund!Ändå om nått av allt det där skulle användas..ja då fanns knappt tid! 🙁
  Neej..Ge mej så det går runt var månad o lite till..mer behöver jag inte!
  Fast TVINGAR du mej..haha då skulle jag se till att försöka köpa denna lägenheten o den bredvid.Plus renovera.Liisa skulle få resa om hon ville..Pojkarna har sina pengar de reser så mycket de orkar. 🙂 Men finns knappt tid..De,iaf den äldsta har ärvt mitt gamla liv o jag liiider m dem. 🙁
  Måste nog fundera mera på detta..kommer kanske tebaka!
  Du…Om du vill är du välkommen till mitt space imorron!Ta med ditt bästa humör o en vilja att skriva att du var där.
  Klädsel:Kom som du är/elr som du brukar!
  En SPECIELL dag för mej..den 13 Sept.Välkommen Paula. 🙂
  Kramar om dej o alla millionersdrömmarna. 😯

 7. Svara

  Bia

  13 september 2006

  Hej Paula!
  Värk ja…det är jobbigt! Kanske är det svampplockningen som orsakar den? Min nacke värker så vansinnigt efter en utflykt när jag burit flera kilo kamera + annan fotoutrustning. Men man måste ju leva medan man lever! Om jag slutade fota och sitta vid datorn kanske det blev mindre ont, men hur kul vore det?

  Drömmar om vinst har vi två gånger i veckan, vid lottodragningarna. Om jag vann skulle jag köpa din stuga! För då har du ju din stora gård med pool och allt. 😉 Resa till Island och göra barnen lite rikare skulle jag också ha råd med.
  Vi vann 21 kr för två veckor sedan, så vi är på gång! Tror jag…

  Kram/Bia

 8. Svara

  Tina

  13 september 2006

  Ja iaf den där stranden hade du nog behövt för att vila höfter och rygg!! Du tror inte en vilodag från skogen hade varit på plats?
  Kram

 9. Svara

  Catja

  13 september 2006

  Jag brukar också vara den som sitter och suckar och avundas lite när folk vinner pengar på tv, typ skrapar triss i tv4. Fast jag är också en sådan som sällan eller aldrig spelar…så hur ska jag kunna vinna?

  Fett är ju ungefär som pengar. Mer in än ut gör att man “sparar”….så skippa nu ölen ett tag eller joina mig på VK! 😀

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 288
 • 499
 • 1 640 979
 • 5 101
 • 65 744
Sök här