Bloggen

Min midsommar i bilder

Av
den
25 juni 2012

Midsommaraftonen bjöd på jättefint väder, inte för varmt men ändå med en hel del sol.
Vi hade ännu inga gäster utan var hemma på tumanhand och såg ut över ån mot Janvallen, platsen för midsommarfirandet i byn.
När klockan slog tre gick vi de parhundra metrarna bort till festplatsen.

De dansades “små grodor” och spelades dragspel och alla var finklädda och glada!

Efter sillunch blev det kräftor till middag!

På midsommardagen kom Hasses son med familj, närmare än såhär kom aldrig Melissa Torsten, till hennes stora besvikelse.
Men, hon börjar bli luttrad, varken Blinka eller katterna vill bli klappade, riktiga tråkmånsar är dom!

Lillebror hade förstås hunnit växa mest sedan vi sågs senast!

Fikat med jordgubbar och glass intogs på tomten

Melissa var snäll med sin lillebror även om en viss avundsjuka kunde skönjas..

En liten teaterapa med många uttryck och nära till både skratt och tårar!

Melissa plockar en sommarbukett

Igår åkte vi in till hembygdsgården där vi strosade omkring för att sedan göra ett besök på lekplatsen vid torget.

Då har lillebror redan somnat sött mot mammas bröst

Idag var det så dags för avfärd, ungdomarna skulle hälsa på kompisar i Ludvika. Många kassar blir det, det krävs logistik som fungerar då man reser med två barn oavsett om man är borta ett par dagar eller ett par veckor!

Oj vad tyst det blev i pörtet!
Lugnet har lagt sig, gästerna har dragit och likaså maken som var snäll och tog med sig Blinka idag då regnet står som spön i backen!

Hoppas du också hade en fin helg, jag kommer snart och hälsar på hos dig som har en blogg!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve

  25 juni 2012

  Ser ut som ni haft en trevlig helg på alla vis.
  Med sol, blå himmel, majstång och musik…
  Släkt på besök är alltid härligt med.

  Inte roligt när ingen vill bli klappad då…

  Sitter här och är lite urlakad efter en massa samtal till begravningsbyrå och boupptäckaren… men det ser ut som det löser sig 🙂 Det känns skönt :))

  Ska nog sätta på en balja kaffe tror jag… kanske piggnar till då.
  Ha det gott nu och ha en skön måndagskväll.
  Kram nabokäringa :mrgreen:

 2. Svara

  Mia

  25 juni 2012

  Oj, vad jag blir avundsjuk på er! Barn, barnbarn..hundar, katter…
  Men jag ska väl inte klaga, har ju finaste Johan och han Zeb, som för övrigt fullkomligt älskade mig idag. Jag hade nämligen på mig en top som jag hade i helgen, och där jag var, fanns det två löptikar! 😯 😛
  Kram på er!

 3. Svara

  Ankii

  25 juni 2012

  En fin midsommar hos Paula. Gutt. Oh ni hade säkert finare väder än oss, vi klarade oss från regn till 19 på kvällen så de var gutt:) Underbara bilder på barnbarnen – så fina så.

  Oh du packar med nu – för flytt eller.? Man ska väl börja i tid. Tror du kommer sakna trädgården, de skulle jag gjort. Friheten att bara kliva rakt ut genom dörren så har man naturen där:)

  Kramiz

 4. Svara

  Kicki

  25 juni 2012

  Goa ungar, minstingen ser ut att vara väldigt lik sin mamma.
  Visst var det en evig tur att midsommarafton fick ha vackert vädet, tänk så tråkigt om det varit som det är idag. 😥
  Kramen

 5. Svara

  Nette Cecilia

  25 juni 2012

  🙂 Ser att du haft en fin midsommar ,här kom äntligen det första regnet nu ,fast jag var ute med slangen men det var bara att hjälpa det på traven så att säga .Jorden suger bättre åt sig om den är blöt ,kram Nette 😀

 6. Svara

  Lisa

  25 juni 2012

  Vilka goffiga midsommarbilder på barn katter hundar. Dom små kommer nog att bli väldigt lika varandra. Så söta. Och vackert väder. Idag har det regnat hela dagen.Bortåt 30 mm. Och sniglarna frodas. Någon gång måste det väl bli både värme o sol. Ha det gott. Kramen Lisa.

 7. Svara

  messan

  25 juni 2012

  Vad härligt ni haft det på midsommarn och kräftorna hade jag gärna kunnat haft. Som du vet är jag tokig i skaldjur och lite till. Vi åt havskräftor här nar jag och maken var på dejt:). Idad spöregnar det här och jag tror nästan mitt drömhus ska flyta iväg. Men det gör det inte:). Jag förstår dig att komma närmare är gott att vara lite närmare affärer och annat och sen att du har de bästaste svampskogarna i ditt minne det är bäst. Kan se dig dig gå där i höst och nalla kantareller:).

  Har du läst nåt gott och tipsa om?

  Varma kramar

 8. Svara

  AprilSus

  26 juni 2012

  Vilka fina bilder! Härligt med lite liv i luckan ett tag. Inte så konstigt att det blev tyst när de åkte vidare. 😉
  Ni tycks ha haft lite bättre tur med vädret än oss här nere i de södra delarna av landet. Men midsommarafton var solig fram till eftermiddagen, då molnen tog över och det blev betydligt svalare och till kvällen kom sen regnet och har mer eller mindre stannat kvar sen dess. Men inget ont som inte har något gott med sig… jag har ju fått en massa städat här hemma. 🙂

  Sitter här och väntar på att en efterlängtad dotter ska kliva in genom dörren, men det dröjer nog ett litet tag till? Har i alla fall fått höra hennes röst i telefon, så det klarar jag mig på så länge.

  Mitt i natten kramis till dig, vännen.?

 9. Svara

  annette

  26 juni 2012

  Härligt med Midsommar som bjöd på fint väder, trevligt att Ni fick lite besök av barn och barnbarn på ngt sätt så hör det till Midsommar att få se barn som plockar blommor just dom dagarna.
  Visst kan jag höra av mej vid tillfälle, men nu är ju jag en väldigt spontan person där beslut om resor kan tas på fem minuter, så lite svårt kan det ju bli, men man vet aldrig;) Kul att ses vore det ju!
  Kräftor blev jag sugen på nu, men jag är lite traditionell vad gäller just det, så jag väntar lite, får äta räkor så länge!
  Ha det gott!
  Kramen

 10. Svara

  Gunvor

  26 juni 2012

  Åhh vilken mysig helg ni haft med småttingarna. Här var det en väldigt stillsam helg. Sonen kom hem så då blev det ju lite trevligare. Vädret var också bra. Midsommardagen åkte vi till Harsa och åt deras underbara smörgåsbord. Det var härligt. Skönt att slippa matlagningen.
  Nu har vi varit i stugan ett par dagar och haft bra väder där också. I morse regnade det lite, men sen kom solen fram och när vi kom hemåt så var det riktigt fint. Vi stannade och köpte med oss lite Thaimat, så då slapp jag fixa maten i dag också.
  Ha det fint i pörtet.Kram!

 11. Svara

  TT

  26 juni 2012

  Läskigt med blixten på P&L, jag har vänner som är där nu. Hoppas alla är OK, även de dina!
  Hur tror du Torsten och Astrid kommer att reagera på flytten?

 12. Svara

  Malin

  29 juni 2012

  Vilken mysig midsommar ni haft! Roligt att få rå om de små förstår jag.

  Vi hade nog mitt livs med osociala midsommarafton, vi kom fr Kos den dagen och sov på ett hotell på EuroStop utanför Arlanda. Middag på hotellet och film på rummet blev det. Vi orkade inte åka in till stan.

  Kram

 13. Svara

  Sylvia

  30 juni 2012

  Roligt att se bilder från ett traditionellt midsommarfirande. Ni verkr haft en fin helg med nära o kära. De två minsta kan man ju bara inte se sig mätt på.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 356
 • 369
 • 1 608 584
 • 5 041
 • 65 034
Sök här