Bloggen

Blomsterprakt i pörtet

Av
den
21 juni 2012

Lagom till midsommar prunkar det på tomten, prästkragar och blåklockor som jag sparat i gräsmattan tackar ödmjukast och blommar så vackert, irisen blommar också för att inte tala om alla lupiner!
Det är nästan så man blir lite vemodig över att konstatera att det blir sista midsommaren i Björsjö..

De vackraste blommorna har jag sparat till sist

Denna unge man kommer på besök i helgen, det blir hans första Dalabesök!

..tillsammans med storasyster Melissa och föräldrarna förstås!

Så nu tar jag bloggpaus under helgen och avslutar med en liten varning:

Ny art att se i helgen:

FYLL-KAJA (alkoholus skadus)

Nattfågel tillhörande snaps-släktet. Kännetecknas av den röda näbben, samt den vingliga gången. Uppträder flock-vis, oftast med finkel-göken och nubbsveparen. Häckar över hela landet, men företrädesvis på platser där alkohol förekommer. Flera exemplar har också påträffats vintertid på Gran Canaria och Mallorca. Födan består endast av flytande …ä…men, DOCK EJ VATTEN. Markerar sin närvaro genom att ogenerat spy och urinera på allt som kommer i dess väg, t.o.m inom andra arters revir. Karaktäristiskt läte: klunk-rap-klunk-rap, som tillsammans med skrik och skrän ständigt hörs från
flocken.
Parningen: nyårsafton, sista april, och midsommar är tidpunkter då man kan iaktta fyll- kajans ohämmade pippande bakom varje buske. Risken för utrotning beräknas som totalt utesluten.

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Barbro Z

  21 juni 2012

  Ha ha – fyllkajan med artbeskrivning var en fempoängare 😉

  Jag önskar dig en riktigt fin midsommar med guuuuben, barn och barnbarn. Ut och plocka sju sorters blomster i morgon kväll. Du har ju gott om dem ser jag… 😉

  Kram

 2. Svara

  Cina

  21 juni 2012

  Hihi,fyllkajor har vi gott om här runt högtidshelger.Så det blir att flytta igen.Ja,ni har inga barn att ta hänsyn till så varför inte.Själv så hatar jag verkligen att flytta.Är superstressad månader innan flytten och för att inta tala om efter.Mitt lilla rum är färdigt nu.Lägger ut bilder efter helgen 😉
  Glad midsommar!

 3. Svara

  Ankii

  21 juni 2012

  hihi…

  söta dom är barnen.

  Glad Midsommar .

  Kramiz

 4. Svara

  AprilSus

  21 juni 2012

  Tack min vän för din underbra humor, nu har jag fått mig ett riktigt gott skratt. 😆 Några sådana där fyll-kajor har man ju råkat på under årens lopp, men nu var det ett tag sedan jag såg någon. Fast det gör mig inte så mycket, jag klarar mig bra utan dem. 😉

  Njut nu och ha en trevlig sista midsommaren Björsjö. Jag hoppas jag får möjlighet att komma på besök innan sommaren lider mot sitt slut. Är fortfarande inte helt 100 att vi kommer att åka bil upp till Luleå, men blir det så, är tanken att vi ska bege oss av norr ut, i måndasskiftet juli-augusti.

  Ha en ljuvligt skön helg!
  Massor av kramar… ?

 5. Svara

  TT

  21 juni 2012

  Men som jag fundrade innan jag insåg att jag missat ett inlägg!
  Jag förstår så väl att ni vill flytta… vi är lite lika där.
  Jag inbillade mej när jag flyttade tillbaks till stan att vi skulle göra så mycket och umgås så mycket med vänner… hahaha, det blev mindre än när vi bodde i byhåla och jag saknade lugnet.
  Var så säker på att jag kommer dit!
  Jag älskar ju Säfsen sen vi var där och fiskade en helg.. otroligt vacker bygd runtomkring så grattis!!

  Och en trevlig midsommar, vi är i stugan så har ni inget för er så sväng upp till Idkerberget, du har mitt nummer! Kram!

 6. Svara

  TT

  21 juni 2012

  Men som jag fundrade innan jag insåg att jag missat ett inlägg!
  Jag förstår så väl att ni vill flytta… vi är lite lika där.
  Jag inbillade mej när jag flyttade tillbaks till stan att vi skulle göra så mycket och umgås så mycket med vänner… hahaha, det blev mindre än när vi bodde i byhåla och jag saknade lugnet.
  Var så säker på att jag kommer dit!
  Jag älskar ju Säfsen sen vi var där och fiskade en helg.. otroligt vacker bygd runtomkring så grattis!!

  Och en trevlig midsommar, KRAM!

 7. Svara

  Marketta

  22 juni 2012

  Här ses däremot hundrasen “selvinpäinseisoja” .

  Varför tog ni inte kontakt med Bärkehus istället. Här är det liv i luckan, ingen risk för lappsjuka. Det var en lägenhet i huset framför oss som var tom. Nu har det flyttat dit en dryg nollåtta istället 🙄 . Han håller på lägger lappar i brevlådorna hos alla som har katter. De får visst inte ha katterna lösa enligt han. Det kommer troligen bli en trea tom snart också. Vet att det är en person som står i kö till äldreboendet. Här har man nära till allt 😉 .

  Ha en trevlig midsommar!

  Kramizzar
  Marketta

 8. Svara

  Kicki

  22 juni 2012

  Hoppas du slipper Fyll-Kajorna och får njuta midsommaren tillsammans med barnbarnen 😛
  Kramen!

 9. Svara

  Gunvor

  22 juni 2012

  Hoppas ni har en härlig midsommarhelg med barnbarnen. Vi kom ju inte iväg till våra barnbarn för som vanligt så ställer min sjukdom till det. Jag blev ju sjuk sista dagen på Rhodos och sen blev det värre sen jag kommit hem så det var bara att ringa Lungklin. och dom ville ha en upphostningsodling. Den visade på en ilsken bakterie som måste behandlas intravenöst, så nu har jag legat inne i 7 dagar o fått min dos. Kom hem i går. Men nu hoppas jag att jag kan få en frisk sommar! I allafall en månad.
  Ja.. nu har jag väl läst här att det är flyttdags igen. Det blir väl bra att du får komma tillbaka dit igen där du trivdes så bra. Fast du bor ju så vackert där du bor nu också.
  Men men. Härliga bilder som alltid hos dej och mycket humoristiska inslag. Jag sitter o ler.
  Ha en goo fortsättning på helgen! Kram!

 10. Svara

  Helen

  22 juni 2012

  hehe.. kul Fyll-Kaja!! har inte träffat på några idag 🙂

  Glad Midsommar önskar jag dig !!

 11. Svara

  Loka

  23 juni 2012

  Hmm, fyllkaja..tror bestämt att de häckar här uppe också. De har inget “revir tänk” alls denna art. *Skrattar fortfarande åt din beskrivning*, säger som Barbro – en klockren femetta!

  Njut av dina levande blommor, de är värdefulla för att inte säga riktiga sötnosar!
  Solen skiner idag och det är underbart väder, vad är det man kallar det? Nu kommer jag ihåg ~Sommar.

  Sköt om dig
  Kram

 12. Svara

  Malin

  24 juni 2012

  Grattis till nya lägenheten!! Tänk att ni ska flytta igen, hihih 😛

  En midsommar med småbarn i Dalarna låter alldeles alldeles fantastiskt, hoppas ni haft precis så!

  Kram Malin

 13. Svara

  Punatukka

  24 juni 2012

  Barnen är som alltid guda-söta! Roligt att de kommer och hälsar på 🙂
  Skrattar så jag kvävs åt texten Fyllkajan,hahahahahha! Du har därmed förgyllt min gråa och regniga söndag!
  Bamsekram till er alla!

 14. Svara

  Mia

  25 juni 2012

  Oj, nu har jag läst ikapp, dvs det förra inlägget….*L* Så det blir flytt, men det låter ju genomtänkt och bra tycker jag…(Om sanningen ska fram så börjar det klia i nomadnerverna här också *suck*)
  Jag snor lite regn av dig, så får du lite sol av mig istället…det tror jag blir bra, eller? Nu har det varit sol här i FLERA dagar, ju!!!! 😉
  Måste säga också, att den där rackarns Fyllkajan lyste verkligen med sin frånvaro under midsommar, där jag var…men jag saknade den inte alls, den får gärna häcka nån annanstans 😛 Kraaaam!!!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 196
 • 363
 • 1 626 590
 • 5 069
 • 65 363
Sök här