Bloggen

Minsta motståndets lag…

Av
den
18 oktober 2006

Jo det följer jag det!!
Är så in i baljans oföretagsam!
Som idag, skulle ha åkt på en föreläsning om mat i Smedjebacken ikväll…
Så åkte gubben iväg, jaha, ingen skjuts där inte…
Men jag kunde ha ringt runt o frågat om någon annan (med bil, hihi) velat följa med från byn…
Men, det är 7 mil att åka, enkel resa…
Och så skulle jag ha missat både “Bönderna” och “Lost”
Då följer Paula minsta motståndets lag och stannar hemma! Basta!

Hittade ett litet personlighetstest idag.
Såhär löd mitt svar:

Enligt dina svar i frågeformuläret är du en…

Inåtvänd Upplevande Abstrakt Känslostyrd person

SÅDAN ÄR DU:
Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.
Du flyter med strömmen och tar beslut i sista stund – ibland låter du t.o.m. andra personer fatta dina beslut åt dig. Du är en mycket flexibel person, som trivs med fria ramar och lösa avtal.
Du fokuserar på “the big picture” och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.
Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

Ja detdär lät ju väldigt motsägelsefullt! Dom som känner mig väl skulle kanske inte alls hålla med om att jag är introvert…men det ligger nog något i det!
Ju äldre jag blir desto mer inåtvänd blir jag, iakttagande istället för deltagande…
Har kanske också mycket med sjukdomen att göra, orken tryter och då har jag inte energin som krävs för att aktivt delta i aktiviteter och möten med människor.
Hur som helst så mår jag inte dåligt av det, jag trivs ju med mig själv här uppe i skogen, haha!
Och så har jag ju såå många härliga kompisar här på nätet….som inte kräver något av mig….och som jag kan besöka när JAG orkar och vill och kan!
Va bra jag har det!

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  mariannE

  18 oktober 2006

  Hmmm är du säker på att det är DEJ du skriver om ?
  Tycker det verkar stämma in på MEJ väldigt väl*fniss*.
  Alltid kul med Personlighetstester eller tester överhuvudtaget … // Mmmm det där sista håller jag också med om ; Tänk så bra vi har det som har härliga vänner runt om i hela Sverige och som vi kan besöka utan att tränga oss på eller bjuda in på besök närsom … Fantastiskt! När skulle du till tandläkaren? Det var väl nu snart va? Kanske inte skulle påminna dej omat .. Imorgon gör jag ett besök hos min bästasyster i Huskvarna… får chansen att åka med hennes ‘kille’. Ska bli kul att komma ut lite …
  /M

 2. Svara

  Ninni

  18 oktober 2006

  Jag gjorde testet jag med och ack så lika svar vi fick, allt stämde inte på mig…men det sista stycket är definitivt JAG på gott och ont!!

 3. Svara

  Pia (Pimli)

  18 oktober 2006

  Är du säker på att det är frågan om oföretagsamhet? Kanske det helt enkelt är så att du väljer det du helst vill göra. Och den här gången ville du egentligen helst vara hemma.

  Jag är: Inåtvänd Planläggande Abstrakt Tänkare. Stämmer nog ganska bra, men att jag är bättre på att fokusera på “the big picture” än på detaljerna stämmer INTE. Det här gillar jag: “Du tänker logiskt och värdesätter problemlösning där du får använda huvudet. Du är en ärlig och renhjärtad person, som bedömer andra människor utifrån samma värderingar som du bedömer dig själv.” Sån kan man väl gärna vara? Jag tycker själv att det stämmer, så man får väl vara glad för det lilla ;).

  Kommer snart igen, nu ska jag lägga mig. Har lite ont i halsen, men har provat att kurera det med Tequila. Så nu är jag sömnig.

  Ha det bra!

  /Kram

 4. Svara

  Lillsyrran-Tette Merio

  18 oktober 2006

  Hahaha – Kära syster … Det där testet gjorde jag för flera veckor sedan och det har även sedan dess legat ute på min “Tester”-sida i hemsidan!

  Och GISSA hur MINA testsvarsrubriker löd ?!? Jooooo …

  “Inåtvänd Upplevande Abstrakt Känslostyrd person”

  hahaha – det du! Vi kanske är ännu mer lika än vi tror .. ja, enligt vår mellansyster så ÄR vi ju lika som fan, hehe. (särskilt verkar hon tycka det då hon nämner våra … enligt henne … mindre goda sidor, hahaha, tsss …) 😉

  Puss!/Tette.

 5. Svara

  Pia

  18 oktober 2006

  * Sådana där tester kan väl vara kul att göra, men för det mesta stämmer det inte alls in på en.
  * Lost* och *Böndern* ser jag alltid oxså på.. missa neej det gör jag inte heller frivilligt. En sån TV-toka man blivit. Gillar ju allra mest Prison Break på 3- an nu .. väldans spännande. Lost var sista avnittet för en omgång nu, men nya spännande avsnitt börjar på nästa onsdag. Lite rörigt där nu tycker jag, men man får säkert en förklaring längre fram.
  Ha de nu så gott och visst känns det skönt att ha alla vännerna här på nätet.
  Kram på dej

 6. Svara

  Anki

  19 oktober 2006

  Jädrans…nu lurade du mig allt. Ja att kolla vem jag var alltså, oh de hade jag väl inte tid med nu!! Jobbar ju…*ler*. Fast sånt är ju så kuuuuuuul.

  Kram Anki

 7. Svara

  Monica

  19 oktober 2006

  Vilka fina bilder från Öland. Ni verkar ha haft det mysigt där – väntar på resten av dagarna.

  Vi ska snart göra ett “personlighetstest” på jobbet, men jag kan ju testa det du gjort på skoj också,

  Ha det gott!

 8. Svara

  Ada~~Bittan.

  30 oktober 2006

  Hej Du:Inåtvända Upplevande Abstrakta Känslostyrda person/goa Vän..:)
  Tycker det lät som en bra test o ett bra resultat.
  Du..det där med att du inte är förtagsam!
  GLÖM DET!
  Känner nog ingen som fixar o donar så som Du!
  Sjukdom o elände till trots.
  Herre Gud Paula,lite måste du ju tillåta dej “relaxa”..Håller med DU.
  Underbart Skönt med alla goa nätvänner!
  Kramar om dej o fortsätter…letar efter fortsättningen på Öland?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 275
 • 363
 • 1 626 669
 • 5 069
 • 65 363
Sök här