Bloggen

Mörkt som natta..

Av
den
31 oktober 2012

Idag blev det aldrig ljust..
Det är grått, regnigt, slaskigt och trist.
Jag väljer därför att återvända till helgen då vi gjorde ett strövtåg en bit norr om Fredriksberg

Byn Håen nämns redan på 1600-talet då ett par svedjefinnar satte ner sina bopålar här.

Kossorna som går ute på bete kan inte klaga på utsikten!
Byn ligger ca 400 meter över havet och består till en del av ålderdomligt jordbrukslandskap varav en del nyligen avsatts som naturskyddsområde.

Också en milstolpe!
Min man är inte så glad alla gånger åt min foto-mani som gör att jag under bilfärder plötsligt utbrister: Stanna, jag vill fota!

Den här gången gick det inte att stanna vid vägen utan vi fick vända om och leta efter en ficka vid vägkanten lite längre bort.
Denna skylt var svårtydd, men det står Lövfallet Konsthantverk

Pilen pekar rakt upp i skogen!
Vi tog en trevlig skogspromenad dock utan att hitta några konsthantverk förutom de naturen själv har skapat!

Självklart var jag tvungen att ta mig ner till sjön också, vilka fantastiska små stugor det låg här med egna små badvikar!

Vilket drömställe att ha en stuga på!
Tio minuters biltur hemifrån, bara att kvista ut när vädret är fint och andan faller på, inga bilköer eller planerande…det skulle passa mig finemang!

Nu ska jag ut och slira på vägen igen, tar nog stavarna med och broddarna är på, men ändå spänner jag mig så att hela kroppen värker!
Bara ett par grader kallare och jag skulle kunna susa fram på sparken, så snälla, kan vi inte byta nollstrecket mot lite kyla?

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Kajsa

  31 oktober 2012

  Härliga bilder.Duktig fotograf.

 2. Svara

  Mia

  31 oktober 2012

  Så jättefina bilder igen, Paula! Omgivningarna där ni bor är verkligen vackra och minsann tror jag inte att det VAR naturens konstverk som menades på skylten! 🙂
  Usch, var rädd om dig när du är ute o går! Kram…

 3. Svara

  Darkangel och fröken Jokkmokk

  31 oktober 2012

  Vackert!
  Den där jäkla halkan gör verkligen att man spänner sig i kroppen och får ont. Här har den mesta snön smält nu.

 4. Svara

  Lisa

  31 oktober 2012

  Så fint ni bor. Vilken natur med omkring er. Så vackert. Du är en mäster fotograf. Kramen Lisa.

 5. Svara

  AprilSus

  31 oktober 2012

  Tack för alla otroligt vackra foton du delar med dig utav. Det var precis vad som behövdes efter en sådan eländigt grå dag.

  Jag har använt dagen till att städa undan lite här hemma och nu under kvällen har jag stirrat stint på dataskärmen för att få ihop en ny bakgrund och header. Jag vill ju inte vara ett fult monster hur länge som helst. 😉

  Imorgon blir det till att packa lite, för sen bär det av mot sthlm och barnbarnen. 🙂 Hinner jag inte in här något mer innan jag ger mig av, så passar jag på att redan nu önska dig en fin helg.

  Många kramar! <3

 6. Svara

  Ninni

  31 oktober 2012

  Härliga höstbilder! Det är ju läge att se tillbaka till fina höstdagar då det är grått och trist ute.
  Jag håller med dig i att vi byter ut nollstrecket mot lite kyla. Men det sägs ska bli varmare framåt helgen och det vill jag inte alls ha för då blir det väl blåsväder också befarar jag. Nä, fler minusgrader och mer snö!
  Kramen.

 7. Svara

  messan

  31 oktober 2012

  När jag ser dina bilder…så tänker jag varför bor jag inte närmare en sjö… Det gör liksom livet så mycket behagligare. Det får en att må gott både i kropp och själ tycker jag.
  Jag äter inte heller vete mer…men det är de små croaissanter som spökar här hemma fast nu har jag avstått dom i en vecka:). Konstigt nog så mår jag bra av dom men inte annat.
  Det viktigaste är att man rör på sig utifrån det man kan och gillar. Vad kul att du älskar dans med. Du skulle älska afrikansk dans, jag lovar:)!!!! Man går liksom igång på alla cylindrar:).

  Njut och var rädd om dig!
  Kram och tack för fina bilder

 8. Svara

  Herr Nilssons Fru

  31 oktober 2012

  God afton. Tänk jag trodde bara de var min man som blev lite harklig när han fru vill han ska stanna bilen här och där:)

  Härliga bilder men vad är snön – ni har ju fått massa snö???

  Ich vad jag blivit förkyld men jag har en nyckelpiga som kryper här på min skrivbordslampa – de måste väl endå betyda LYCKA!!

  Kramiz

 9. Svara

  Malin

  31 oktober 2012

  Har svarat på din senaste kommentar med min nya svarsfunktion på min egen blogg ifall du vill kika.

  Jag tycker att det blev som extra mörkt när man drog tillbaks klockan, trist att det är kolsvart när man kommer fr jobbet redan.

  Och halt har det oxå varit här.. nå vansinnigt halt.

  Jag måste nog oxå tala klartext med min man, jag brukar säga ååå där skulle jag vilja fota när vi är ute och åker bil, men gubben min gasar bara vidare.

  Kram ?

 10. Svara

  Punatukka

  1 november 2012

  Först tänkte jag…om de här bilderna är en mulen slaskig dag då kommer jag farande med nästa tåg,tsss men sen trillade poletten ner 😉 Nu är jag bara som vanligt avundsjuk,,,,,Ni bor så vackert så jag tappar andan varje gång du visar omgivningarna!Visserligen är det väl ok här också men aldrig blir det “hemma”. Om jag så lever tills jag blir hundra så finns mitt hjärta rotat i norr,så är det bara!
  Vad härligt att ni fått ett fint badrum men den där fläkten låter inget vidare,du får ha yllestrumporna på dig helt enkelt,tsss! Jag har också en knäpp fläkt men den blåser in damm.Såååå irriterande för varje dag får jag torka av toa et,etc….Dags att susa vidare,eller rättar sagt inta ryggläge och försöka kurera min förkylning! Kramar till er alla två o fyrbeningar,ha det gott 🙂

 11. Svara

  Synnøve

  1 november 2012

  Goafton i pörtet.
  Sitter med en kopp varm glögg och läser lite bloggar.
  Här är snön helt borta nu….
  Det är mildväder igen, vinterdäck på, 4 grader varmt… spöregn och blåst….så in i norden….

  Vackra bilder måste jag säga…
  Gubben min känner igen det där…. med att bråstanna så jag får fota 😀

  Ha en fabelaktigt fin kväll i pörtet nu och hälsa 😀
  Kram nabokäringa :mrgreen:

 12. Svara

  Kicki

  1 november 2012

  Jag vet precis hur det känns när man går och spänner sig, så man förvärrar sin värk. Därför går jag i princip uteslutande i skogen med hundarna. Där kan också hundarna springa av sig, så en timmes promenad ger dom det dom behöver för en dag av motion.
  Kramen

 13. Svara

  Gunvor

  1 november 2012

  Åhhh såna fantastiska bilder! Ni bor ju helt underbart! Men det är ju så vackert i Dalarna. Och som sagt du hittar då smultronställen var du än bor.
  Du har tur som har en gubbe som stannar till när du vill fota, min han hinner inte stanna han.
  Vädret är inte kul alls nu med blaskiga vägar och snön som krymer för varje dag.
  Ha det gott i pörtet! KRAM!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 344
 • 499
 • 1 641 035
 • 5 101
 • 65 745
Sök här