Bloggen

Motvallskäringen – det är jag det!

Av
den
7 juni 2007

Lyssnar till alla lyriska beskrivningar av det underbara sommarvädret….
Alla blir glada, upprymda, positiva, livet leker…
Så fungerar inte jag!
När kvicksilvret klättrar över 25 grader i skuggan mår jag pest!
Jag har försökt skylla på klimakteriet, på övervikt, sånt som gör att jag upplever värmen som enbart jobbig, men
en titt i backspegeln talar om att jag aldrig varit förtjust i värmen, utom när den intas i lagom portioner i en bastu!
Tvärtemot alla andra blir jag grinig och lättretlig, alla flygfän bara älskar mitt tjocka blod, och nu är dom här!

Något av det mest idiotiska en person som jag kan utsätta sig för gjorde jag självklart härom dagen..
tog med Loppan och klättrade upp på Älgsjöhöjden!


Det är inte alls särskilt långt att gå, men det lutar, lodrätt upp mot himlen!


Utsikten är svindlande och enda anledningen till att utsätta sig för denna tortyr!


I bakgrunden gamla fabriken i Fredriksberg


Vattenflaska, zig och kamera fanns med på turen förstås.
Dessutom hade jag tagit med mig lunchmackor som jag tänkt inmundiga.
Men se, så fort jag satt mig, pustande och frustande, varm och svettig, omringas jag av miljoners miljoner insekter!


Loppan var inte särskilt imponerad av utsikten, men desto törstigare!

Som tur är kan man ta sig ner en annan väg, annars hade jag nog fått hasa ner på rumpan…
Med en hejvilt viftande björkruska i näven tog jag mig sedan så snabbt mina korta ben kunde bära mig nerför kullen och hem!

Att sitta i skuggan på tomten och beundra sommarens första pion är en mycket angenämare sysselsättning.

Idag är en pest-och-pina-dag, jag ska till tandis och rycka ut min trasiga tand!
Hoppas jag överlever…med hjälp av bedövning och lustgas…
Jag hoppas ni har något trevligare att se fram emot idag!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  catja

  7 juni 2007

  Men Paula du luktar väl gott kan jag tro och därför drar du allting till dig! :)Hjälper det inte att röka? Det skrämmer iväg mig i alla fall…
  …..
  Du ska se att det blir skönt när tanden är borta även om det är en dålig tröst just nu kanske…
  …..
  Den där tävlingen (lurecoursing) gick inget bra alls. Fast naturligtvis tyckte vi själva att han sprang bättre än de poäng han fick men så är det väl inte allt för sällan när placeringar itne blir som man vill. 🙂
  Han blev där emot utställd på vanlig utställning veckan därpå och blev fjärde bästa hane BH-4 och det får vi vara JÄTTENÖJDA med på en tävling med 35 st. De tre framför honom var redan champions så det är bara att vifta med flaggan. Han fick ett cert och tre cert genererar i att man blir svensk champion. SÅ håll nu tummarna för att det går fortsatt bra i utställningsringen!
  …..
  Hur går det med alla flyttplaner? När går lasset? Har ni börjat packa eller det är lång tid kvar?

  Kram

 2. Svara

  Mia

  7 juni 2007

  Hej, hej, Paula…(sjöng lite där*L*) Du får vara hur motvalls du vill, för där håller jag med dig, det om värmen!! Så nu kan vi vara två motvalls…Tycker INTE om när det är för varmt, nepp. Ha det gott i skuggan och njut av dina fantastiska pioner!

 3. Svara

  Pia

  7 juni 2007

  Ha ha du skriver bara så målande bra Paula..
  Visst är det så där då det blir för hett i hettan.. förstår din ånger då det gäller småodjuren oxså.. jag hade aldrig stått ut med myggor o annat runtom dansande gitterbugg hela tiden.
  Vi får tyvärr ta det onda med det goda.. inget att göra åt.. ta dej ett isbad så kanske du svalkas av..
  Tandis är ingen höjdare.. men du får spruta mot det onda och vips är tanden väck..
  Ha de fint ändå där uppe i dina skogsvyer:-)
  Kram på dej

 4. Svara

  Eva

  7 juni 2007

  Underbara du Paula!
  Jag fullkomligen älskar att läsa dina rader!
  Sommaren är för mej ljuvlig endast då jag sitter på min sköna balkong, med skuggsvalka från det stora trädet utanför…och med en hund i famnen…tåvippandes i en känsla av djupaste frid och ro.

  Hoppas det går bra hos tandis.
  Jag avskyr såna ställen, men har lyckats finna mej en söt tandläkarinna som gör besöken angenäma trots allt.

  KRAMEN från Eva
  med hästsvans, utan solhatt
  men man kanske skulle ha en 🙂

 5. Svara

  Jenny Nodén

  7 juni 2007

  Fin utsikt du hade. Jag gillar inte heller värmen och sommaren, alla dessa getingar och humlor som kommer, är ju livrädd för att som rör sig. Sen så bränner jag mig så himla lätt åxo. *tråkigt*

 6. Svara

  Doris

  7 juni 2007

  Här kommer ännu en som är överens med dig ;0) men eftersom jag var så fiffig att flytta till Island har jag det ju inte lika besvärligt som du ( hade kanske viljat ha det lite,lite varmare här… ) jag kan ju inte ens vara ute i solen utan att få solexem *suckar*…
  Tyckte hemskt synd om lilla Loppan hon såg ju helt färdig ut !!
  Hoppas att besöket hos tandläkaren gick bra!
  Sköt om dig!
  Kramar, Doris

 7. Svara

  Ingegerd

  7 juni 2007

  Jag mår inte alls bra av värme och för mycket sol, så vi får nog ihop till en “anti-sol-värme-klubb”. Då behöver vi inte skämmas för det! Det känns som om det är fult att inte tycka om de här varma dagarna?!
  Ibland får även jag en liknande tokig idé att anstränga sig för att komma i väg till ngt lockande ställe, som sen visar sig inte alls vara toppen, utan hemma är bäst! Men vilken utsikt! Tack för fina bilder! Vi väntar på pionknopparnas öppnande här, en stor händelse i vår lilla trädgård.
  Jag saknar en hel del tänder jag, dom är ju bra att ha så länge de är lagningsbara. Lycka till!

 8. Svara

  Helena & Sigge

  7 juni 2007

  Jag AVSKYR denna äckliga värme!!!!!!!!!
  Tack o lov har jag skugga på verandan.
  Max 20 grader sen blir jag grinig och rastlös.
  Tur att jag är morgonpigg så Sigge får motionera tidigt på morgonen och sent på kvällen när det är lite svalare.
  Du småkrypen…………
  Har du kavr av tjärslavan du köpte va mej?
  Använd den o de håller sej väck loooooooovar

 9. Svara

  Victoria

  7 juni 2007

  Du är INTE ensam! Jag älskar verkligen sommaren, om jag får tillbringa den under ett skuggande träd, eller i vattnet!
  Ingen glödhet strand, vill inte bli vändstekt gödsvin…

  Nä, +20 grader, skugga, svalkande dryck… eller sent en solig julikväll, fiska abborre från båt… det är sommar det…

 10. Svara

  Anki

  7 juni 2007

  Här finns en till som inte gillar när värmen blir för hög. Ca 22-24 grader tycker jag om, men inte varmare. Jag blir helt slut, matt och orkeslös. Svårt att sova blir det också, för vi får så varmt i huset.
  Ha det bra i skuggan!

 11. Svara

  Nilla

  7 juni 2007

  I dag håller jag faktiskt med dig. Jag är förkyld och värmen är jättejobbig. Såg att jag är utmanad. Har tagit några bilder och funderar lite. Men har inte så mycket tid just nu. Men det kommer när det kommer.
  Kram

 12. Svara

  Josefina

  7 juni 2007

  Att få fika på ett berg med fantastisk utsikt är trevligt … 🙂

 13. Svara

  Lotta

  7 juni 2007

  Utan solen fanns ju inte skuggan 😉
  Där trivs jag bäst också, gärna med något gott att dricka och en bra bok.
  Sen får det gärna fläkta till lite emellanåt.
  Kram

 14. Svara

  lallis

  7 juni 2007

  Är det så dags för tandis nu igen!
  Du kommer att bli utfattig på den där. Hoppas åtminstone att duhade liiiiite kul när duinsöp lustgasen iaf;)
  Pioner.. å, så vackra!
  Och jag skulle fasktiskt ha velat se dig när du sprang nerför med björkruskan! *fnissar*
  Kram Lallis

 15. Svara

  leila

  7 juni 2007

  Hej på dig Motvallskärring 🙂 Det är så många som lider av värmen så du är inte ensam. Jag älskar alla årstider. Vinter som sommar, höst som vår. Jag skulle inte vilja ha sommar jämt men det är skönt att man kan dricka kaffe ute, ungarna behöver mindre kläder sen har jag på senaste åren börja tordas visa upp mig i badkläder , så nu njuter jag faktiskt när jag sitter vid badet. Det är tack vare min man som jag känner att jag faktiskt också är okej, även i badkläder. förr så gömde jag mig idag badar jag trots fem bilringar och njuter att jag kan vara med barna i badet. kram på dig stumelumpan /leila
  ps, lycka till med tandis, så skönt när man är klar, jag vet vad tandläkarrädsla kan få en att må

 16. Svara

  Gunvor

  7 juni 2007

  Jaa du jag skrattar lite åt motvallskäringen..men du är då inte ensam som det ser ut. Det var många som inte tycker om värmen som är nu. Jag ÄÄÄlskar den. Och myggen är inte så hemsk ännu ..men börjar komma igång på kvällen. Vilka fantastiska bilder du bjuder på! Nästan fjällvyer! Nu ska jag titta på utmaningen om det är nåt jag klarar.
  Hoppas det gick bra hos tanddoktorn!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 475
 • 520
 • 1 640 667
 • 5 101
 • 65 736
Sök här