Bloggen

Ont det gör ont…

Av
den
8 juni 2007

Ibland önskar jag verkligen att jag skulle ha fel när jag har rätt!!!

Min stora tandläkarskräck bottnar i utdragningarna av visdomständerna för evigheter sedan..
Först tog inte bedövningen, sedan misshandlades hela käften på mig när man drog och slet och försökte få ut tänder där rötterna grävde ner sig långt in i käken.

Ni som följer min blogg vet att jag efter femton års blankt nekande till tandis äntligen fått a__let ur vagnen och tagit mig dit, först röntgen och undersökning, senast totalrengöring av garnityret.

Nu hade jag mentalt förberett mig på att min trasiga tand skulle väck!
Bedövningssprutor och lustgas, hela baletten, fast egentligen ville jag bli nedsövd och få allt fixat på en gång… men jag gav med mig och nöjde mig med de lindrigare och billigare åtgärderna.. trodde jag ja! Jag visste nog innerst inne att det skulle bli komplikationer…

Den trasiga tanden ligger inte som sista tand längst bak utan var inklämd mellan två andra, hela, tänder.
Nåväl, lagom drogad och bedövad skred tandläkaren till verket.
Efter vad som kändes som en evighet, tog hon en paus, berättade att hon tänkte försöka dela tanden i två delar för att lättare få den att lossna…
En evighet senare, klockan visade på en och en halv timme, slutade hon slita och dra och jag trodde att äntligen….nu är det färdigt!

Men nej, tanden hade gått i bitar, och nu satt en rotbit kvar…
Eftersom jag redan fått max antal bedövningsampuller kunde hon inte fortsätta…
“Vi får fortsätta nästa gång, då får vi operera!” säger människan utan att blinka!

“Det blir ungefär som idag, fast vi har fram lite gröna dukar och så….för vi måste lägga ett snitt i tandköttet för att komma åt …”
Jippii, säger jag bara, fast just då sa jag ingenting. Med käften totalbedövad sa jag bara “hmbfrm”
Väl tillbaka i receptionen med en tusenlapp i näven säger tandsköterskan “Elvahundraåttiosjukronor”
Va!!! Enligt kostnadsförslaget skulle utdragningen kosta 900,- inklusive lustgasen!!!
Lyckades få fram :”Och vad kostar nästa gång?”
“Jag ska fråga” säger hon glatt och en stund senare får jag priset: ca tvåtusen spänn!
Alltså:
jag kommer att ha betalt tretusen spänn bara för att bli av med en tandusling! Utan att ens få en “ny” tand!!
Hade jag valt narkos hade säkert inte kostnaden varit högre, jag hade sussat sött och dom hade fått både dra, slita, operera och sy !

När jag kom hem kunde jag ju inte äta, hade inte fått äta efter klockan elva pga lustgasen, så jag tog en öl och en stoor whisky i rent förebyggande medicinskt syfte (decinficerande och värklindrande!)
Klockan halv nio sov jag sött….

P.S.
Något positivt hände också igår…
På förmiddagen kom vår nya teve från Net-on-Net


Silvrig och fin, tycker vi, totalpris inklusive hemtransport 2.427,-
(tur vi inte kände till min tandvårdskostnad när vi beställde den!)

Avslutar dagen svammel med några bilder från min “nya” sjö Glaningen i Blötberget

Men hallå, nu glömde jag en sak!
Jag vet att jag har mång nätkompisar som har gröna fingrar!
Vad gör man om myror har invaderat pionknopparna???
Sprayade med tvålvatten igårkväll, rätt eller fel? Finns det något annat att göra?

Ha en underbar dag alla vänner!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Helena & Sigge

  8 juni 2007

  Jag har brukat använda såpvatten o det funkar bra.
  Blir ju ungefär detsamma med tvålvatten.
  Har ett minne av att morsan sprutar Radar men jag tror
  mera på såpa/tvål.
  Hett som i h-lvetet är det.
  Åska, blixtar o dunder tack!!!!!!!!!
  Gärna flera dagars regn också…….

 2. Svara

  mariannE

  8 juni 2007

  Underbara gulliga Loppan (på bilden i bloggen nedanför)Kommer hon ihåg att hon legat i min soffa tror du *fniss*// Tjusig TV … bra köp till det priset och snabb leverans, du!// Stackars dej som fick sånt elände med tandläkaren. Kan man inte få ekonomisk hjälp för sånt där … jag menar sånna lite större ingrepp? Men nu till din fråga: Har för mej att just Pionen är känd för att locka till sej myror och att det inte är nåt ‘farligt’ dom gör ingen skada på själva blomman utan suger bara i sej den speciella ‘saften’ … visst ser det otrevligt ut kanske men dom lever i symbios … Bättre med myror på Pionen än i ‘rumpan’ … Alltså, hade det varit mina Pioner skulle jag inte göra nåt alls, konstigt nog!
  Till sist önskar jag dej o Hasse en bra helg såklart
  /M

 3. Svara

  saija

  8 juni 2007

  Usch och fy med tanden!!
  Så nu vet jag att OM jag någonsin själv tar mig till tandläkaren ska KRÄVA att bli nedsövd på en gång!

  Men det lär nog dröja…

  Puzz

 4. Svara

  Dubbelörnen

  8 juni 2007

  Vilken underbar sjö!! Usch för tandisar, tack o lov har jag sluppit besvär med visdomständer o annat jox…

  Kramar

 5. Svara

  Ingegerd

  8 juni 2007

  Jag har också ofta komplikationer med tänderna, som tur är har jag en tandkirurg som sköter dom. Operationen behöver inte vara värre än det Du nu varit med om! Hav förtröstan!
  Vi har också myror på våra pionknoppar, tror inte det är någon fara alls.
  Lyckat med TV:n, grattis till den! Och så vackra omgivningar på nya stället, när flyttar ni då?
  Stekhett ska det fortsätta att vara, dusch, glass, dricka och sitta i skuggan är det enda rätta nu.

 6. Svara

  Redtopp

  8 juni 2007

  Hej i pörtet! Stackars stackars dig vilket eländigt tandläkarbesök och pengarna ska vi bara inte tala om för då blir man väl f-bannad för andra gången idag! Hutlöst är vad detär iaf. I Malmö har polska tandläkare etablerat sig ska tydligen ha en helt annan prislista!?F-n vet om jag tror’t!Ang. pionen så har jag läst det här:
  “Myrorna gör ingen skada utan tvärtom. Pionen har en sockerhaltig vätska på knopparna, myrorna hjälper till genom att äta av den klibbiga vätskan så blommorna lättare kan slå ut.”Låter riktigt vettigt för jag såg på TV ett program som tog upp exakt DEN frågan.Sitter “klibbet” kvar så slår inte blomman ut!
  Härliga bilderpå din nya sjö,här hoppas jag att ni kommer att stortrivas! Ta nu en extra hutt och försök att inte oroa dig till nästa tandis-sittning!Kramar till folk o djur….. från Punatukka

 7. Svara

  Kicki

  8 juni 2007

  Nej men fy så tråkigt med tanden. Jag som trodde det skulle gå i ett nafs. Nog är det väl märkvärdigt att du ska behöva betala extra för att inte tandläkaren kan göra sitt jobb. Din tanläkarskräck lär väl knappast bli bättre efter den här pärsen.
  Jag gillar värme, men inte den här, det ska vara LAGOM varmt.
  Nu går jag och sover om det går i denna hetta, det hjälper ju inte hur mycket man har öppet.
  Kram, hoppas att du inte har så ont i munnen.

 8. Svara

  Mia

  9 juni 2007

  Usch så eländigt med tanden, bättre lycka nästa gång…

 9. Svara

  Monica

  9 juni 2007

  Usch, nu tycker jag verkligen synd om dej – rädd, ont och dyrt…ingen rolig kombination. Det är skandal att det ska vara så dyrt att gå till tandläkaren. Det finns ju de som får prioritera bort det och det är ju hemskt.

  Underbara foton som vanligt.

  Kram

 10. Svara

  solgudinna

  9 juni 2007

  Så vackra bilder, man har glömt hur fint det är uppåt landet. Men myggen kommer jag ihåg, skulle det inte bli värre än vanligt i år?
  Sur pengar hos tandläkaren. De kunde man göra något roligare för.
  Kram

 11. Svara

  aw

  9 juni 2007

  Hej nät-syster.. skål i efterskott…
  Jag tycker du ska protestera mot prisbrott.. har de sagt 900 kr så är det 900 kr… Du protesterade väl?!
  Aw som dränker sina sorger i en whiskey å lite öl…
  GOkväll… 🙂

 12. Svara

  Tina

  10 juni 2007

  Hej,
  Evigheter sen jag var här inne o läste. Ser att mycket har hänt. Tråkigt med Larissa….
  Håller med dig om värmen. Förr kunde jag sitta timme ut o timme in direkt i solen. Idag klarar jag inte 5 minuter ens. 20 grader varmt i skuggan och 25 grader i solen är precis lagom för mig och det kan man ju knappt säg att vi har nu :)Åldern? Klimakteriet? Fibron? Vet i sjutton vad det är jobbigt är det iaf!
  Kram

 13. Svara

  Ninni

  10 juni 2007

  Åhh din stackare..fasen att det ska vara såå dyrt!

  Min man bet av en tand i fredags..bay,bay tusenlappar!

  Såpavatten på Pioneerna borde funka…men myrorna förstör inte dina blommor…dom gillar den kletiga söta saften!

  Ha en skön dag..kramen

 14. Svara

  Anki

  10 juni 2007

  Oppsss!! Tandläkar bestyr. urk. MEN får de göra så där, ge kostnadsförslag o sen ta ut helt andra belopp, verkar non!! Jag har själv haft en otrolig tandläkarskräck sedan jag var ung, men jag fann en underbar tandläkare o allt de där är borta. Var själv hos iväg för några veckor sedan på årlig kontroll och var helt hålfri..*ler*.
  Hoppas du får ordning på den där tandurslingen och att de inte kostar skjortan. Du får glädjas åt nya TV:en o koppla av med den…haha..
  Kram Anki

 15. Svara

  Gunvor

  10 juni 2007

  Gillar inte heller tandläkarn..fast jag har en som är jättegullig! Men jag har haft tur o inte ha några fel på länge, länge. Förr var jag jätterädd att gå dit men nu går det alltid så bra.Vilka finfina bilder på din nya sjö! Och du.. TVn var väl också fin.
  Ha en skön måndag!

 16. Svara

  Victoria

  10 juni 2007

  Usch! Tänk att nån vill bli tandläkare…
  Hoppas det går bättre nästa gång och att du hinner vinna på lotto tills dess. Inte för att kunna betala räkningen, utan för att köpa svindyr skumpa efteråt. I medicinskt syfte alltså…

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 329
 • 354
 • 1 626 714
 • 5 070
 • 65 371
Sök här