Näe, nu svettas jag redan!!

Nä, jag ska inte klaga, jag ska absolut låta bli, tycker det är rent ljuvligt ute!
Men, kan inte låta bli att tänka framåt…tänk om och när det blir värmebölja i sommar…. kommer så väl ihåg hur det känns, att inte orka annat än ligga flämtande i skuggan och dricka mängder med vatten…
För att inte tala om jyckarna som redan ligger med tungan hängande…
När gubben kom hem på lunch idag frågade jag om jag inte skulle köpa mig en solstol…
Det tyckte han inte, “du ligger i alla fall inte i solen” sa han, men man kan ju ställa den i skuggan så man kan ligga och läsa…
Vi satt ute och mumsade på murkelrätten som jag skrev om igår.
Det blev faktiskt squasch o inte gurka, så ville gubben ha det.
Sen kokade jag ris och värmde kasslerskivor till.
Det smakade bara bra, men jag vill minnas att murklor brukade ha kraftigare smak. Nu kokade jag ju dem som man uppmanas att göra, två gånger 10 minuter, kanske därför all smak försvinner med kokvattnet? Förr kanske jag åt dem lite smågiftiga och goda, tsss!
Nästa gång (säger den övermodiga) ska jag nog krydda mer, soja och kanske lite chili också för att få lite sting i såsen.
Naturen kommer ju att explodera nu då värmen kom så häftigt.
Igår skulle jag ner och fota tussilagon, dom växer i mängder nedanför vår gamla lägenhet.
Just där grävde dom upp i somras och lade in slingor för jordvärme….

lera
Gissa om det var mjukt i jorden…Det sa bara smack, som ett vacuum sög leran ner hela stöveln, och så den andra!

avtryck
Det var både komiskt och ganska obehagligt, för jag höll verkligen inte på att komma loss!

stövlar
En liten stöveltvätt kanske?

tussilagon
Varför i hela friden ska man anstränga sig så för att fota några tussilagon, haha

0

8 Comments:

 1. Tjena Paula. Härligt med vårvärme. Nu exploderar både naturen och min pollenallergi..Atttjjjoooo! Men vad fasiken, nysiningar, kliande hals och ögon som rinner gör inget. Jag njuter ändå. har varit ute precis hela dan igår, och det blir nog samma idag med. Är bara inne och kokar lite kaffe och kollar runt lite på nätet.
  Kram och trevlig helg. :-)

 2. Det var väl en jäklans tur att du köpt dig stövlar då! Obehagligt när man fastnar så. För si sådär 35 år sedan då jag var fem fastnade jag i gyttja vid ett bygge. De hade grävt och det hade underminerats av vatten och blitit gyttjigt. En boll hamnade på leran och den här lilla damen skulle ut och ta den. Slurp, sa det och vips stod den här femåringen med lera till knäna och kom INTE loss. Kompisarna blev rädda och sprang hem. Där stod jag ensam kvar utan att kunna röra mig en millimeter. Som tur var kom en gammal dam förbi med cykel och kunde ta mig loss. Jag sjönk nämligen mer och mer som i kvicksand. När hon höll mig hade leran kommit till låren. Så fick hon kallat på ännu en förbipasserande och de var två som sakta fick upp mig. UTAN skor. De satt en halv meter ner i leran. Minns fortfarande den mycket obehagliga känslan trots att jag var så liten. Det är väl det enda jag minns från jag var fem.
  Så det var ju en farlig tur du kom loss Paula. Du kunde ju suttit där än. :-) :-) :-)

  Ha en bra helg och förgifta dig inte mera nu med murklor! Kram

 3. Ja du Paula det var andra tider förr. Därmed inte sagt att allt var bättre. En del var men mycket var också sämre. Försöker låta bli att bli dumnostalgisk och tro att allt var bättre förr för det var det inte. Inte allt iaf. Ang. bio förresten…Att ni finnar ska vara så kluddiga…herrejisses vad långa ord. Biograf, elokuvateatteri är ju mer än dubbelt så långt ord som vårat och bio,leffa ligger inte heller långt efter att bli dubbelt sjå långt. Varför ska ni ha så himla krångligt språk? ;-) Finskan ser för mig krånglig ut men är det kanske inte. Har aldrig varit i Finland men skulle så gärna vilja åka dit. Fly Me har ju haft erbjudanden om jättebilliga resor dit men så ska man ta sig till Stockholm först…Kunde tänka mig en helg i Helsingfors till att börja med, hade inte varit dumt alls.

 4. Tjena i goa värmen Paula. Tack för dina rader i min Gästbok.Jo då du kommer allt till min blogg via Redaktörns sida i min Hemsida ..

  Här nu på alltanen i lä trot eller ej 27 grader rena Medelhavsvindar nu ju.,.
  Nu ska snart grillen på igen o lite gött vin ..

  Ha det från Ulf i Kungälv

 5. jamen det är ju så fint med de där gula “bollarna” så visst är det värt ansträngningen.

  Sommarens första öl på uteservering blev i dag – Mmmmmmm!!!

  Ha en härligt solig helg.

  Kramen

 6. Jo du ska säkert ha en skön solstol. Sätt den i skuggriket och bara njut i sommaren med en go bok i famnen.
  Pollen ser jag här oxså.. har precis skrivit lite om det i min blogg..
  Skön helg Paula.

 7. Men jösses vad du råkar ut … fast det var visst värt
  för nu kunde vi ju också få se ditt fält med tussilago! TACK!! Det finns stövlar med skaft upp till låren ( typ flugfiskestövlar) kanske att tänka på till nästa år * fniss*. Och solstolen ska du bestämt ha!!
  Finns det nåt skönare än att ligga och läsa i skuggan av ett träd och med insekterna på avstånd .
  kramen/
  M

 8. Hi hi vad gör man inte för att föreviga våren.
  Hoppas att dagen blir solig och att du inte svettas ihjäl:=)
  Ha det gott
  Kram

Kommentera