Bloggen

Varma vårkänslor…

Av
den
6 maj 2006

Våren är kärlekens tid.
Vem har inte minnen från en vårförälskelse?
Jag kommer så väl ihåg ett år i Stockholm när jag var singel. Trivdes alldeles utmärkt med det, men när jag såg alla förälskade par som strosade hand i hand längs stränderna i stan så kände jag mig ensam och lessen och övergiven och oälskad.

björk
Även björkar verkar kunna hysa varma känslor, här två stammar som vuxit ihop till en endaste ståtlig björk!

Nu har ju gubben och jag kamperat ihop i så många år, så det känns avlägset att tänka på när jag var solokvist. Men jag känner ändå en stor tacksamhet att jag har en livskamrat som delar allt i vått och torrt med mig.

Denna helg är vi hästvakter, så tidigt på mornarna innan gubben ger sig iväg till jobbet åker vi och matar dem, räknar in dem och umgås lite. De är nog fortfarande lite skeptiska till mig, den glasögonprydda tanten som pratar konstigt….men jag kommer ju med gosaker…

Victor och Mejka
Här står Victor och Mejka o väntar.

lamm
I grannens hage var det premiär för årets lammkull igår

svarta lamm
Tre små vita och två svarta lamm går o betar med sina mammor.
Läste idag om en “vargjakt” där tre får bitits ihjäl. Det visade sig vara två hundar, Siberian Huskys som var skyldiga och inte vargen… vargen får nog stå till svars både för det ena och det andra helt oförskyllt.

Nu får det vara färdigbloggat för denna helgen, nu ska jag tvätta en omgång så jag får hänga ut den på tork. Tänk att man kan känna lycka bara av att få se tvätten hänga ute o lukta gott!
När gubben kommer hem ska vi tillbringa resten av dagen utomhus, och i morgon då han är ledig ska vi försöka låna ett släp så vi kan flytta trädgårdsbordet som satt fast i snön när vi flyttade!
Med en bild på gullviveknopp önskar jag alla en superdupergod helg! Och glöm inte solcremen!

gullviva

TAGS
6 kommentarer
 1. Svara

  Monika

  6 maj 2006

  Vad trevligt att vara hästvakter.
  Ha det riktigt skönt nu ute i det vackra vädret!
  Kram!

 2. Svara

  mariannE

  6 maj 2006

  Tack för detta Paula! och ta dej en välförtjänt liten semester från daterandet. Du lägger ner så otroligt mycket tid med bilder och skrivet för att vi andra skall ha något att njuta av ( tror jag) fast det är väl för att du tycker det är roligt också och inte bara för oss, va? i alla fall så gör du rätt i att bara VARA och njuta . skall strax göra detsamma tänkte jag. Men vi ses/hörs när vi ses/hörs och förstås är det både … Havet…fiskar och hej hej!! *fnissar* 10 p för det!!/
  M

 3. Svara

  leila

  6 maj 2006

  hej, så mysiga bilder. Tack för inlägget i min gästbok, nåt jag undrar över. Hur sjutton ser murklor ut och måste man inte tillaga de på ett särkilt sätt för att de inte ska vara giftiga? Jag plockar bara kantareller, är superdålig på annan svamp. Ha det så bra , du ,gubben och alla djuren, kram leila

 4. Svara

  Ada

  6 maj 2006

  Du har ett hjärta av GULD tjejen..Visst är Våren KÄRLEKENS tid o nog är det många som lider av sin ensamhet just nu,mer än annars.
  Tror ändå att allt har en mening o om inte så har vi själva varit med o ändrat på ödet s.a.s?
  Tex så är det ju näst intill omöjligt att hitta/finna sin stora kärlek,om man aldrig lämnar sin boning på 7vån i ett höghus i en förort?Jag känner en olycklig tjej,som sitter så o hoppas?Vad gör man?Har testat allt,från att lura henne till Pizzerian på hörnet till att gå prommenader osv.NIX,hon vill inte!
  Då tror jag inte HAN kan finna henne ,o det är så jäkla synd!
  Uj va’ jag blev upphetsad,bäst vi byter ämne.
  Kramarom dej i varma kvällen o hoppas Du o Din KÄRLEK har det GOTT.

 5. Svara

  Anne-Lie

  7 maj 2006

  Jag kan bara instämma i allt du sagt, å jag tycker gott du kan få dig en “skugg”stol. Ska man måsta sitta obekvämt för att man inte orkar med solen, nä hälsa gubben att jag kommer å nyper honom i örat om du inte får dig en stol. Själv så går jag omkring hela tiden, orkar inte sitta still i värmen.
  Kram aw 🙂

 6. Svara

  Tina

  7 maj 2006

  Mmm…så är det på våren, det är inte alla förunnat att finna kärleken

  Klart du ska ha en bekväm solstol även om den ska stå i skuggan!!!

  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 134
 • 440
 • 1 628 003
 • 5 074
 • 65 433
Sök här