Bloggen

Nu är det allvarligt…

Av
den
1 januari 2012

Ja nu är det allvarligt, kanske måste jag börja städa bort julen, för datorn har fått spuck!
Eller kanske är det årets influensa som drabbat den?
Den låser sig hela tiden och jag får starta om och om och om och om och alla som känner mig vet att jag inte är född med ett uns tålamod så detta går inte!

Imorgon hoppas jag få leverera hårddisken till fru Kryptonell i Falun för vidare undersökning av datadoktorerna!
Då har jag bara laptopen att använda och det innebär att det blir mycket lite datortid då jag inte har mina länkar och favoriter inlagda där. Så hav förtröstan, jag hälsar på så snart jag kan!

Nyårsaftonen var stillsam och behaglig, här i pörtet satt bara gubben och jag. Ja och djuren förstås!
Apropå djuren så gick det fint med Blinka i år, Loppan var så väldigt skotträdd att hon smittade av rädslan till Blinka.
Nu när Blinka var ensam hund här så brydde hon sig inte nämnvärt och tiden det smäller här ute på landet kan räknas i minuter!

Hasse skulle jobba extra med inventering på matbutiken idag så det var inte läge för någon större baluns.
Jag måste erkänna en riktig tabbe, när jag i förra inlägget skrev att vi skulle äta ostron så menade jag inte alls ostron utan sniglar!
Ja jisses så det kan gå, Hasse läste min blogg och undrade om jag skulle iväg ut och fiska ostron…
Så, det var alltså vitlökssniglar vi inmundigade till förrätt och inget annat!
Vickningen var nog Sveriges nyttigaste, eller vad sägs om morots- och kålrabbistavar med avocadodip-sås gjord på lättyoghurt
Dessa sköljdes ner med skumpa förstås.

Idag har snön vräkt ner över oss men den glädjen blir kortvarig då det imorgon utlovas regn…
Jag har faktiskt gett upp denna vinter, jag tror att det kommer att fortsätta med samma blask tills våren anländer.

Värst vad mycket engelska det blev idag då, man hittar mycket kul på facebook och då vill man ju dela med sig av det skojiga!

Nu är snart helgerna över för denna gång och då passar det ju bra att avsluta detta pladder med

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  AprilSus

  1 januari 2012

  Vilket härligt inlägg du startar detta år med. 😆 Du lägger ribban högt för oss andra bloggare. 😉

  Nala tycktes inte vara så värst rädd för smällandet, men det var lite svårt att avgöra då hon befann sig i en helt ny miljö och bara det var läskigt värre. Väl hemma igen så blev hon samma glada, busiga och pigg valp som vi är vana vid. Börjar kanske bli dags för lite mer social träning för denna lilla fegistös?

  Hoppas verkligen datadoktorna kan få din dator att bli frisk fort igen. Önskar dig en go fortsättning även om vädret är helt upp och ned vänt denna sk vinter.

  Massor av nyårskramisar!

 2. Svara

  Malin

  1 januari 2012

  haha Happy everything, den var bra!!!

  Datatrassel är inte bra för blodtrycket, hoppas det löser sig för dig snabbt som ögat!

  Jag har uppdaterat inlägget om nyårsmenyn med lite bilder och recension, ööh stavade jag rätt nu 😉

  Det var mycket gott, men inte full pott.

  Kram och lycka till med datastrulet!

 3. Svara

  Kristina

  1 januari 2012

  Ett härligt underbart och väldigt uppfriskande inlägg!! Fast jag lider med dig och din sega dator, det var samma här för både mig maken och dotter, men se då ringde maken Microsoftsupporten som hjälpte till lite, sen fixade maken att rensa och göra våra 3 datorer som nya igen. Där kom vi undan med minst ett par 3 tusen. Vi sparade det vi ville ha kvar på ett USB-minne, svåårt?? Neej! Hör av dig om du vill spara en peng. Allt går att fixa inom ett par timmar.
  Så vågat med sniglar, har faktiskt aldrig prövat och då har jag ätit det mesta. Nej men fy ska ni få regn igen! Och du som älskar vinterns friska vindar.. *suck*
  Massor av nyårskramisar till dig med!

 4. Svara

  Ninni

  1 januari 2012

  Kanske fru Kryptonell kan hjälpa dig så du kan föra över dina favoriter från stationära datorn till laptopen. 🙂 Annars kan du slå en signal till mig i morgon bitti så ska jag försöka lotsa dig. Om inte så får vi hoppas dina datordoktorer får ordning på datorn snarast möjligt så du får tillbaka den dator du är mest van att sitta vid.
  Sniglar har jag aldrig ätit och inte ostron heller för den delen. Tror jag avstår.
  Ge inte upp om vintern. Jag tror vi får vinter som stannar nu.
  Kram.

 5. Svara

  Cina

  2 januari 2012

  Då får vi hålla tummarna att dottern får ordning på datorn illa kvisk 😉
  När vi hade Jack(schäfern)så kunde jag aldrig gå utanför dörren och titta på fyrverkerierna.Han var ju så rädd att han bokstavligen höll på att riva hela huset.Men nu så har jag två hundar som inte lyfter på ögonbrynen hur mycket det smäller och dånar.Sniglar måste jag erkänna att jag aldrig provat.Kanske jag gått miste om något?
  Ha en bra förtsättning på det nya året!
  Christina

 6. Svara

  Kicki

  2 januari 2012

  Det är verkligen ett riktigt skit när datorn dummar sig. Tur att du har Saija.
  Ostron eller sniglar, det är väl som pest eller kolera. Säger en som varken testat det ena eller andra. 😕
  Regn här också efter gårdagens rikliga snöfall. trist.
  Kramen

 7. Svara

  Turkulainen

  2 januari 2012

  Hej!
  Ingen har svarat på din fråga om nyorden, så jag ska göra det. “Missmatchning” och “möbelhund” är skojiga ord, “mobildagis” är också bra. Annars var årets nyord ganska tama, tycker jag. Har rikssvenskarna blivit mindre kreativa? I fjol fanns bl.a. “kosläpp” med, jag fick mig ett gott skratt. Det betyder att man släpper ut korna på bete om våren, men jag fick helt andra associationer.
  Du har väl varit inne på Avigsidan och skrattat åt underbara formuleringar, galna översättningar, tokiga bruksanvisningar osv.? Surfa dit när du vill ha dig ett gott skratt. Senast fnissade jag åt “Tell me about your date!”, översatt med: Berätta om din dadel.
  Vårt finska nyord framom andra är förstås “jytky”, myntat av Timo Soini. “Tuli iso jytky!” sa han om valsegern, det betyder alltså “Det blev en stor skräll”. Han är en mycket ordbegåvad man som kommit med många färgrika formuleringar.
  Ha det bra.

 8. Svara

  annette

  2 januari 2012

  Läste en sådan lista med nya ord i vår lokatidning, hade visst 6 av tio rätt, tycker det var lite knepiga tolkningar jag, mina var mkt bättre än dom rätta;)
  Knöligt med datan, hoppas verkligen att det går att fixa på ett smidigt sätt, bra att Du gör ngt åt det innan hårddidken rasar helt!!
  Ostron är gott, men det är ju vitlökssniglar oxå;)
  Min bild från dansen kom från NyÅrspromenaden i Norrköping, otroligt trevligt arrangemang!

  Ha det så bra och jag håller tummarna för hårddisken!
  God Fortsättning!
  Kramen!

  annette

 9. Svara

  britten

  3 januari 2012

  Nä ge inte upp kära du hörde nu att det KOMMER snö igen…

 10. Svara

  Gunvor

  3 januari 2012

  Jaa du…denna vinter litar man inte på nånting. Nu har vi fått en riktig snödämp igen. I går snöade det hela dagen men den var väldigt blöt o tung så den packade sej. Men nu är det vqckert o vitt o rent ett tag igen. I natt hade vi några kallgrader men nu är det plus igen. Solen har tittat fram och det glittrar i träden. Snön har bäddat in alla dessa fallna träd. Undrar när vi ska få nån hjälp att rensa upp här efter stormen. Det lär nog dröja.
  Hoppas det går bra med datorn! Tur du har hjälp.
  Nyårsmaten såg väldans trevlig ut. Jag har inte ätit sniglar heller. Själv åt jag inte mycket. Hade superont i halsen o feber + snuva och hostan har börjat. Trevligt värre! Sen har jag inte kunnat prata. Tappade rösten på nyårsdan.
  Nog om det!
  Ha en god fortsättning på det nya året. Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 145
 • 505
 • 1 628 899
 • 5 076
 • 65 457
Sök här