Bloggen

Nu är det natta mest hela tiden..

Av
den
14 december 2021

Pessimisten i mig fick övertaget idag.
Jag gillar inte mörkret, men tyckte ändå att det kunde vara en lämplig årstid att byta header till en nytagen bild fotad på ett uthus nära mig.

I torsdags tog jag fram min lilla kamerakompis under “eftermiddagspromenaden”, okej då, klockan var 17.30 men för mig var det dagens tredje promenad som jag brukar ta så här dags och under andra årstider är det ju fortfarande ljust då.

Även om fotona blev suddiga så tycker jag ändå de blev lite stämningsfulla, så här ser det ut hos mig vid femsnåret

Jag brukar mycket sällan se nyheterna på teve nuförtiden.
I mina rutiner ingår att läsa nyheter på längden och tvären på datorn när jag dricker mina tre muggar kaffe efter uppstigning.
Till frukosten intar jag även en portion nyheter på radion

Idag hade jag gett mig sjutton på att fålla upp mina byxor som jag köpte förra veckan och då satte jag mig tillrätta i tv-fåtöljen där jag kan rikta golvlampan dit jag vill.

Eftersom klockan närmade sig nio så slog jag på teven i väntan på nyheterna

Och vilket sammanträffande att en av kvällens nyhetsrubriker råkade handla om Polarnatten som börjar idag uppe i norr! Som om jag hade känt på mig att den var i antågande…

Du kan följa länken här till SVT
I 21 dygn går inte solen upp över horisonten, och man undrade förstås hur folket uppe i norr upplever mörkret.
Men som coola norrlänningar så var det inga större problem…till och med skolbarnen tyckte det var mysigt i mörkret
Mina ögon är inte skapta så att jag har bra mörkerseende, tvärtom så känner jag att jag mest famlar mig fram och är snabb på att plocka fram pannlampan när skumtimmen börjar.
Uppe i norr kallas förresten fenomenet när solen är nere även mitt på dagen för middagsmörker och det ordet säger ju allt!

Bara för att inte sluta inlägget i mörkaste moll så visar jag något roligare:

Så här firade man Lucia på dotterns arbetsplats !

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Ditte

  14 december 2021

  Vilken vacker “header”! Och dina bilder är verkligen stämningsfulla. tcker du lyckats väldigt bra med dem.
  Förvisso är det mörkare hos dig än hos oss men vi har här i huvudstaden mycket vacker belysning som både piggar och lyser upp.
  Såg också detta på SVT om Polarnatten.Men kanske har de som bor där sommaren i åtanke när det är desto ljusare. Men många verkade ha anpassat sig. Även barnen.
  Visst är middagsmörker ett bra ord.
  Skrattade gott åt sista bilden. Härligt!
  PS Tänkte extra på dig idag när jag passerade Norrmalmstorg. Du var liksom där med mig.
  kram

 2. Svara

  bpz3

  14 december 2021

  Hahaha! Alltså idag har vi både det ena och det andra gemensamt. Men först en stor applåd för din nya header. Vilken baddare på fotomontage du är – WOW. Å de tre fönstren ser ut som sådana glasblock som man ofta använder/använde för att skärma av köket från vardagsrummet, men som fortfarande låter ljuset kommer igenom.

  Å precis som du tittar jag ytterst sällan på nyheterna nuförtiden. Men idag zappade jag genom kanalerna och tvärstannade när jag såg grafiken av Sverige och totalt mörker i norr. Den äldre killen Sixten kunde ha varit Stenmark. Han sa inte mera än han verkligen måste.

  Professorn i studion däremot slingrade sig och kom inte med några vettiga svar på killens frågor. Sedan kollade jag på kulturnyheterna också. Det blev bara så i väntan på Sportnytt, som jag nästan alltid tittar på.

  Din kamera är suverän på mörkerbilder. Eloge där. Hur stämningsfulla bilder som helst. Läckert!

  Fålla upp byxben – skojar du???? Använd häftklammer i framtiden. De håller även i tvätten och rostar inte (mycket);-)

  Gruppfotot från dotterns arbetsplats är ju så himla bra. Och hennes arbetsplats kan då verkligen inte beskyllas att vara mansdominerad, tvärtom. Kul tycker jag:-) Å var tror jag då att dottern finns? Jo, jag tror i första raden, trea från vänster.

  PS. Du kanske inte kommer tro mig, men klockan 15:30 senast är det lika beckmörkt här också. Vi kanske har fler lampor på området, men mörkt är det .DS.

 3. Svara

  Mirjam Halvarsson

  15 december 2021

  Godmorron i pörtet <3 Jag kan bara hålla med övriga som skrivit, jag älskar din header och dina mörkerbilder, så stämningsfulla! Om en vecka vänder det och blir ljusare, även om det inte går så fort till en början…..men tiden går så fort och snart kan man se ljuset igen <3
  Kram på're

  • Svara

   Paula

   18 december 2021

   Gokväll, sen som vanligt, jag hinner inte med! Varför, jo för att jag såsar omkring hela dagarna. Toppenbilder du fick ikväll , och som jag saknar att få åka spark. Men hoppet lever…
   Kramiz

 4. Svara

  ElisabetR

  15 december 2021

  Tänk så trevligt med mörkret, hur skulle det vara om man tog fram stjärnor och ljusstakar mitt i sommaren. Dina bilder hade inte alls varit så effektfulla. Kan inte vara nått vidare att fira jul i Australien t.ex.
  Här ser ut att bli strålande sol idag efter flera dagar med 3-4 grader kallt och dimma som rullat in från havet. Ingen is på viken än fast vi hade 21 minus i förra v.
  Ljusa tankar i mörkret till dej……

  • Svara

   Paula

   18 december 2021

   Tack för tankarna, nu väntar jag på Så mycket bättre, sista avsnittet att gråta till. Vad ska jag sen sitta och gråta till, Idol är slut också o igår hade jag ju Hjältarna att snyfta till…
   Ha en fin söndag, blir det lika många medaljer som idag tro?

 5. Svara

  Anna-Lena

  15 december 2021

  Gillar din luciabild. Är alldeles för få nu för tiden. .p.g.a det förb-de GDPR. Hade it!
  Bra kamera du har med så bra mörkerbilder. Väldigt stämningsfulla.
  Nu har vi kommit till vägs ände vad det gäller eftermiddagsmörker. Blir “ljusare ” igen redan i morgon. Morgnarna har några minuter kvar till sin mörkaste dag, men det spelar mindre roll. Vill ju ha ljuset tillbska på eftermiddagen. Men deg går åt rätt håll! Kram!

 6. Svara

  Ama de casa

  15 december 2021

  Verkligen stämningsfulla bilder och headern är helt suverän!
  Är det något jag INTE saknar från Sverige så är det mörkret på vintern. Visserligen blir det mörkare även här, men inte i närheten av hur det blir i norr.

  Hoppas du får en finfin liten onsdag!

 7. Svara

  LillaSyster

  15 december 2021

  Demverkar ha kul på jobbet =)
  Mörkret ja……hu, det är tuff nu men snart vänder det!!!
  Såg också inslaget om polarnatten – jag hade inte fixat att bo där.
  Skönt att ha byxorna fixade, bra jobbat!

 8. Svara

  LillaSyster

  15 december 2021

  De verkar ha kul skulle det stå, tänk att tryckfelsnisse tvunget skulle hoppa in där =)

 9. Svara

  Minton

  15 december 2021

  Gillar nya headern. Nu är snön borta och jag hatar mörkret blasket och dimman som legat som en filt idag. Dom har lovat sol och +5 grader i morgon då blir det lite ljusare.
  Kramar från oss

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  15 december 2021

  Jag tycker att både din header och alla mörkerbilder med ljus som lyser upp är mysiga. Jag har inget emot mörkret men jag kan ju välja när jag vill gå ut. Ofta blir det lagom till soluppgången men ibland mitt på dagen också. Jag tyckte inte heller att hundpromenader i mörker var särskilt kul. Vi hade ingen vägbelysning så det var pannlampa och i bästa fall snö och månsken som visade oss vägen. Men det gick det med.
  Kram

  • Svara

   Paula

   18 december 2021

   Nu ser det gynnsammare ut på vinterfronten, det ska bli minusgrader nästa vecka som håller i sig över helgerna. Och vi har ju ett snötäcke här, även om det är tunt. Får vi behålla de vita ängarna så får man vara nöjd! Idag var himlen sagolikt vacker, fotade ihjäl mig men vet ännu inte hur bilderna blev, de ligger kvar i kameran
   Ha en skön söndag, blir stressigt med all skidåkning…hihi, men det gick ju strålande idag
   Kramen

 11. Svara

  Uddmor

  16 december 2021

  Usch och fy för mörker! Men din header är fin. 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 292
 • 380
 • 1 635 163
 • 5 092
 • 65 627
Sök här