Bloggen kultur

Nu blir det konstig konst!

Av
den
21 juli 2022

Kanske skulle jag hellre säga något annorlunda konst, för de verk konstnären Anna Norvell ställer ut på Biblioteket i Falun går under titeln Posthuman Portraits.
Hon har funderat över vad posthumanismen (= begreppet menar att människan är en samverkande del med djur och natur) har att säga om tillståndet i världen, om klimathot, kolonialism, kapitalism och cyborg.(= en organism som består av såväl biologisk vävnad som syntetiska delar).
Puh, du fattar att jag fått googla det mesta vad gäller ord och uttryck!

Tydligt både människa och djur

“Pathfinder” heter detta porträtt

Skickligt!

kanske… “Ta dig i kragen” eller “Ryck upp dig”

“Garbagehead” skräphuvud, ganska illustrativt

De här tavlorna är symboliska, drömlika och lite surrealistiska, jag gillade dem skarpt för de fick mig att haja till, att reagera och tänka efter.
Dessutom lärde jag mig några nya ord och uttryck, tummen upp för en ordnörd
Vad tycker du?

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  21 juli 2022

  Nja inte min smak men intressanta. Hur är det med dej o Daniel i värmen. Idag var det 34 grader och det gillas inte. Nu bara 25 och så skönt.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Ditte

  21 juli 2022

  Visst reagerade jag också och hajade till Antar att det var ett av syftena. Och jag funderade. Både över symboliken och annat. Sedan ligger ju mycket i betraktarens ögon-
  Tack för dina förklarande ord och för besöket.
  Kram

 3. Svara

  bpz3

  21 juli 2022

  Alltså att tavlorna är skickligt gjorda håller jag helt med dig om. Men jag skulle inte vilja ha någon av tavlorna här hemma. Surrealistisk konst är inte riktigt min grej. Men som “provocerande” konst som förhoppningsvis leder till en och annan eftertanke är den godkänd. Men absolut inte min smak.

 4. Svara

  bpz3

  22 juli 2022

  Me again: Är ju lite trög alltså. Men tycker att min blogg som ju heter “Konst eller konstigt” passar perfekt här 🙂

  • Svara

   Paula

   23 juli 2022

   Haha, jag är minst lika trög, tänkte inte alls så långt, för mig är din blogg BP rätt och slätt!

 5. Svara

  Anna-Lena

  22 juli 2022

  Tycker att dom är riktigt häftiga Och välgjorda. Speciellt flickan som tittar både uppåt, tycker jag om. Gillar överlag surrealistisk konst! Mycket att iaktta och fundera över. Garbagehead gillar jag också, förresten. Ett sådant är vi många som bär på! Tack för visningen! Ha det gott! Kram

 6. Svara

  eklundk14gmailcom

  22 juli 2022

  Jag kunde gott och väl ha den där med att dra upp sig själv i håret här någonstans. Hon är ju skicklig, konstnärinnan. Jag gillar hennes konst.
  Tack Paula, för att du delar med dig!
  Kram

 7. Svara

  Kicki Fredlund

  22 juli 2022

  Nä, inte min smak, men intressanta.
  Kram

 8. Svara

  Mirjam Halvarsson

  22 juli 2022

  Wow!!! Skickligt och häftigt! Tack för visningen <3 Kram!!!!

  • Svara

   Paula

   23 juli 2022

   Ja nån kulturtant blir jag aldrig, men jag kan ändå uppskatta att få inandas atmosfären, speciellt just tavlor, ibland. Biblan är ett perfekt ställe för det, där byts konstnärerna ut ganska ofta . Lördagskram!

 9. Svara

  ibod11 - Ingrid

  23 juli 2022

  Väldigt spännande konst och jag tycker att de också är vackra. Jag skulle gärna ha någon av dem på väggen, kanske den första eller den sista. Jag tror att man kan stå framför dem hur länge som helst och ändå upptäcka nya detaljer.
  Kram

 10. Svara

  Ninni

  23 juli 2022

  Ja det var annorlunda men samtidigt lite spännande. Hur kommer man ens på dessa motiv? Ligger nog mycket tankar bakom dem.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 364
 • 305
 • 1 621 338
 • 4 625
 • 59 354
Sök här