Nu blir det konstig konst!

Kanske skulle jag hellre säga något annorlunda konst, för de verk konstnären Anna Norvell ställer ut på Biblioteket i Falun går under titeln Posthuman Portraits.
Hon har funderat över vad posthumanismen (= begreppet menar att människan är en samverkande del med djur och natur) har att säga om tillståndet i världen, om klimathot, kolonialism, kapitalism och cyborg.(= en organism som består av såväl biologisk vävnad som syntetiska delar).
Puh, du fattar att jag fått googla det mesta vad gäller ord och uttryck!

Tydligt både människa och djur

“Pathfinder” heter detta porträtt

Skickligt!

kanske… “Ta dig i kragen” eller “Ryck upp dig”

“Garbagehead” skräphuvud, ganska illustrativt

De här tavlorna är symboliska, drömlika och lite surrealistiska, jag gillade dem skarpt för de fick mig att haja till, att reagera och tänka efter.
Dessutom lärde jag mig några nya ord och uttryck, tummen upp för en ordnörd
Vad tycker du?

5

12 Comments:

 1. Nja inte min smak men intressanta. Hur är det med dej o Daniel i värmen. Idag var det 34 grader och det gillas inte. Nu bara 25 och så skönt.
  Kramar från oss

 2. Visst reagerade jag också och hajade till Antar att det var ett av syftena. Och jag funderade. Både över symboliken och annat. Sedan ligger ju mycket i betraktarens ögon-
  Tack för dina förklarande ord och för besöket.
  Kram

 3. Alltså att tavlorna är skickligt gjorda håller jag helt med dig om. Men jag skulle inte vilja ha någon av tavlorna här hemma. Surrealistisk konst är inte riktigt min grej. Men som “provocerande” konst som förhoppningsvis leder till en och annan eftertanke är den godkänd. Men absolut inte min smak.

 4. Me again: Är ju lite trög alltså. Men tycker att min blogg som ju heter “Konst eller konstigt” passar perfekt här :-)

  • Haha, jag är minst lika trög, tänkte inte alls så långt, för mig är din blogg BP rätt och slätt!

 5. Tycker att dom är riktigt häftiga Och välgjorda. Speciellt flickan som tittar både uppåt, tycker jag om. Gillar överlag surrealistisk konst! Mycket att iaktta och fundera över. Garbagehead gillar jag också, förresten. Ett sådant är vi många som bär på! Tack för visningen! Ha det gott! Kram

 6. eklundk14gmailcom

  Jag kunde gott och väl ha den där med att dra upp sig själv i håret här någonstans. Hon är ju skicklig, konstnärinnan. Jag gillar hennes konst.
  Tack Paula, för att du delar med dig!
  Kram

 7. Kicki Fredlund

  Nä, inte min smak, men intressanta.
  Kram

 8. Mirjam Halvarsson

  Wow!!! Skickligt och häftigt! Tack för visningen <3 Kram!!!!

  • Ja nån kulturtant blir jag aldrig, men jag kan ändå uppskatta att få inandas atmosfären, speciellt just tavlor, ibland. Biblan är ett perfekt ställe för det, där byts konstnärerna ut ganska ofta . Lördagskram!

 9. Väldigt spännande konst och jag tycker att de också är vackra. Jag skulle gärna ha någon av dem på väggen, kanske den första eller den sista. Jag tror att man kan stå framför dem hur länge som helst och ändå upptäcka nya detaljer.
  Kram

 10. Ja det var annorlunda men samtidigt lite spännande. Hur kommer man ens på dessa motiv? Ligger nog mycket tankar bakom dem.
  Kram.

Kommentera