Bloggen

Nu har jag bevis, november är en skitmånad!

Av
den
9 november 2018

Oj så fint William nyss sjöng i Idol!
Han var själv så tagen av att hans föräldrar valt en sång till honom som han sjöng för tre år sedan på sin bonusmorfars begravning.
Det visade sig vara ett känslomässigt tufft uppdrag, men jag tror inte ett öga var torrt.

Sen kan jag inte låta bli att tänka på lilla Dante som engagerat det största räddningspådraget i Sverige någonsin, och så hittade man honom inte vid liv.

Det blev alltså en känslosam fredag…

Hela veckan har varit tung, jag orkar bara gå ut med hunden, sova och….äta!
Tänk, att oavsett hur jag mår så försvinner inte aptiten…hur gärna jag än skulle se att man åtminstone fick den fördelen när man är sjuk!

I morse duschade jag länge och varmt, sen var jag helt slut och skakig i benen…
Som ni förstår så har jag inte fått någon kallelse till kirurgen ännu…

Under veckan har jag kommit till en annan insikt, november är även historiskt en riktig skitmånad för mig.
För:
– vem var det som åkte skytteltrafik till Falun för ett år sedan om inte jag? Då var anledningen mycket smärtsamma njurstensanfall!
– Och var det inte i november jag upplevde mitt livs enda lunginflammation
– Och var det inte i november jag fick min tia och senare kunskap om mitt täppta halskärl.
– Och tänk, var det inte i första halkan i november månad när jag bröt armen när jag trillade omkull vid postlådan…

Så nu när jag har statistik på att november är en otursförföljd månad för mig så önskar jag bara att den ska ila förbi illa kvickt!

Ikväll blir det inget vin, jag ska upp och jobba imorgon, jag har sällskap på jobbet så då ska det nog gå bra!

Jag har en kompis som inte lämnar min sida, jag tror hon tycker det är ganska mysigt att matte tillbringar så mycket tid i sängen så hon får krypa nära..

Jag tänkte passa på att påminna om den gula rosetten!
Jag minns den från någon gång för några år sedan när det var aktuellt att hundar som inte ville bli klappade av främmande skulle bära en gul rosett.

Men det finns ju många anledningar till att man ska lämna hunden i fred.
Men hur många vet vad den gula symbolen betyder om jag nu skulle låta min hund bära en gul rosett?
Tanken är ju väldigt god och hedervärd, men kunskapen är dålig och mycket mer info skulle behöva gå ut till allmänheten!

Kände du till den gula symbolen hunden kan bära?

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  9 november 2018

  Aldrig hört talas om den gula rosetten. Men idag träffade jag ett litet charmtroll 8 månader lilla busiga och nyfikna Zia (en Blinkahund) Har varit hos min moster idag och hon har nu tre Papillion.
  Du, november låter inget kul för din del, månaden är ju grå i trist i sig, men vi andra ska icke klaga. Jag hoppas innerligt att remissen dyker upp på måndag. Du bamse kram till dig och det här med Dante är bara så sorgligt

 2. Svara

  Ditte

  9 november 2018

  Så mycket trist som hänt dig i november månad förstår jag att du tycker den månaden i princip kunde hoppas över eller i varje fall inte var så lång. Och det trista fortsätter. Du är sjuk och orkeslös och du har inte fått din kallelse till kirurgen. Men du har dina djur och du har din humor. Helt ljuvliga bilder. Jag hade en mycket vag aning om den gula rosetten men har nog inte på flera år haft den i åtanke. Men visst är den bra om folk visste vad som menas.
  Fint att du inte jobbar ensam i morgon och försök att ta det lugnt.
  Många tankar till dig och hoppas du snart ska må bättre.
  kram!

 3. Svara

  Sylvia S

  9 november 2018

  Usch vilken trist månad för dig! Känner med dig, det där med att bara duscha, fixa lite käk och se till att hunden får sitt är ett slitgöra när man mår dåligt. Sådana perioder kan man utan vidare sova 18 timmar per dygn och lite till.
  Den gula rosetten hade jag ingen aning om. För övrigt smålog jag åt de roliga bilderna du hittat för att illustrera ditt elände. <3

 4. Svara

  BP

  10 november 2018

  Aldrig hört talas om en gul rosett! Hade ju kunnat vara ett perfekt bidrag till Sannas utmaning också. Nu är jag ju hundrädd och skulle aldrig klappa en hund, men självaste “kampanjen” är ju hur bra som helst… förutsatt att man känner till den vill säga.

  November verkar verkligen vara en skitmånad för dig. Du har mitt fulla mentala stöd. Vet ju hur det känns att ha värk (min rygg alltså), man är “grumpy” hela tiden och vill absolut inte vara social. Men bra att du har aptiten kvar. Önskade jag kunde säga detsamma. Eller jo, aptiten för “udda” rätter finns väl kvar, men lusten att laga mat själv är ett minne blott kan jag säga.

  PS. Nej, jag är inte gravid;-) DS.

 5. Svara

  Anki

  10 november 2018

  November är verkligen ingen bra månad för dig! Ska du verkligen jobba idag? Verkar dumt om du är sjuk!
  Har faktiskt aldrig hört detta med den gula rosetten! även om jag är en stor hundälskare så skulle jag aldrig klappa en främmande hund utan ägarens tillåtelse.
  Hoppas nu din dag blir hyfsat bra!
  Kram

 6. Svara

  Ama de casa

  10 november 2018

  Den där gula rosetten hade jag inte den blekaste aning om. Tror inte heller att jag någonsin sett en hund med en gul rosett… Men idén är ju alldeles lysande!

  Hoppas du får en betydligt bättre november än dom tidigare otursmånaderna om inte annat kan du ju glädja dig åt att en tredjedel redan har passerat.

  Ha en fin lördag!

 7. Svara

  Tove Olberg

  10 november 2018

  Olika falla ödets lott, vilken knäpp kommentar – men nu skrev jag den och du förstår den säkert. Tuff månad för dig och det är inte första gången förstår jag av det du skriver om. Då blir det tungt.Jag är nog inte helt uppdaterad på situationen i pörtet, har du drabbats av sjukdom, typ inte bara influensa/förkylning?
  Tankar till dig Paula bättring vad det nu är med önskan om bHundkoppel gult kände jag då inte till, men så är ju hundvärlden tomma blad i min värld 🙂
  Kram på dig

 8. Svara

  Kicki

  10 november 2018

  Håller med om att november är en riktig skitmånad. Grått och trist. (Det var även då jag fick reda på att jag hade bröstcancer).

  Men vad är fel på dig, det låter inte bara som en novemberdeppighet.
  Jag har aldrig hört talas om den gula rosetten på hundar, däremot en röd rosett i svansen på hästar, som inte vill ha en annan häst för nära bakom sig.
  Krya på dig vad som än fattas dig!
  Kram/Kicki

 9. Svara

  Ninni

  11 november 2018

  Ja du kan ju verkligen kalla november för en skitmånad eller det populära uttrycket nu för allt, en sjuk månad och då verkligen i negativ bemärkelse.
  Jag längtar också efter att denna månad ska ta slut snart. November i fjol slutade ju tråkigt för vår del. Hoppas slippa återuppleva något liknande igen.
  Det gråa vädret, dimman och den råa luften gör att C, och många med astma, har det jobbigt med luftvägarna.
  Jag själv har ont i axlar, armar och fingrar nu men det kanske beror på att min reumatolog dragit ner på en medicin. Sen är det då den tråkigaste månad som finns då lyset måste stå på hela dagarna om man ska se att göra nånting.
  Idag ska vi ut och äta med mor och far. Vi ska gå på restaurangen som finns i anslutning till äldreboendena här i Alfta. Kyckling med ädelost serverar de idag och då det är farsdag så kommer det säkert att finnas chans att köpa en tårtbit till efterrätt. Det är bästa stället att ta med mina föräldrar för de känner i stort sett alla som äter där så det blir många att prata några ord med.
  Direkt efter ska jag åka till Bollnäs för att övningsköra med yngsta dottern och sen skynda mig hem för att få se ishockeyn.
  Har du ringt till kirurgen och bråkat på dem något? Ring i så fall även denna vecka. Du måste vara som en igel och inte ge dig. Jag vet att det är jobbigt men det brukar skynda på ärendet lite. Det är ju inte klokt att du ska behöva gå och må så dåligt och gå ner dig i kondition och psykiskt för att du ska behöva vänta.
  Det om den gula rosetten kom jag inte ihåg men minns att jag läst om det, kanske här hos dig.
  Jag hoppas du får en tid hos kirurgen snart så du får må bra.
  Massor av kramar!!!

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  12 november 2018

  Ja, det var en dyster novemberstatistik för din del. Jag kan ju bidra med att i november förra året kom det väntade samtalet men när jag var preppad och förberedd blev det inget av det i alla fall. Också tungt. Men annars har jag inte så mycket att komma med. Men jag önskar och hoppas på hjälp till dig.
  Vilka härliga vovveskyltar du har hittat. Jag har aldrig hört talas om gula rosetten och jag tror att de flesta är ovetande om den. Synd, för det är en bra signal på att man ska hålla lite avstånd.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 140
 • 440
 • 1 628 009
 • 5 074
 • 65 433
Sök här