Bloggen

Nu räcker det med kyla!

Av
den
15 februari 2021

Jag har inte tröttnat på vintern, men på den stränga kylan!

Genomfryst och stelnad känner jag mig också,

Och det är ett helsike att klä på sig och av sig lager på lager fyra gånger om dagen!

Tack o lov har jag världens tålmodigaste jycke som bara lugnt inväntar att matte blir klar nån gång..

Fingrarna stelnar av kölden när kameran ska fram, men vem kan låta bli att fota?

På eftermiddagarna börjar det dock bli lite glassigt, hittar man en plats i lä så värmer solen och jag börjar längta efter utefika…

Men först ska det vara vintervärld fram till slutet av mars med behagliga dagstemperaturer, gärna lite takdropp

Häng har vi redan gott om…

Hos grannen har isen blivit aggressiv, visst ser det ut som att det växer isspjut som snart kommer att tränga sig in i bostaden!

Nu avslutar jag med

blombild nummer 3

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  15 februari 2021

  Tycker också det är för kallt men dina bilder är så vackra . Hur klarar lille Daniel kylan. Minton får kramp i tassarna. Nu har SMHI lovat + 5 grader i helgen.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   17 februari 2021

   Konstigt nog har inte Daniel haft kramp i tassarna, något som Blinka alltid fick i stark kyla. Ingen mår ju bra av sådan kyla som vi haft, det blev korta promenader! Kram

 2. Svara

  Mirjam Halvarsson

  15 februari 2021

  Be careful what you wish for…eller nåt sånt 🙂 Vi önskade ju vinter och det blev det med råge!
  Vilken märklig isformation där hos grannen! Det har jag aldrig sett förr, nästan kusligt och som du skriver, det verkar som om isen är på väg in i huset, huvva!
  Ja, det där med att klä sig flera ggr om dagen är verkligen inte kul, tidigare var vi ute minst 5 ggr om dagen men nu har jag dragit ner det till fyra, till sessans förtret 😉
  Kram på dig fina Paula <3

  • Svara

   Paula

   17 februari 2021

   Haha, visst är det så, nu har man visst ingen rätt att klaga…Men jag hade ju tänkt mig en vinter då man kan vistas utomhus också! Nu kan ju varken djur eller människor vara ute mer än korta stunder…suck. Men, vi har nollan nu, och nu ska det bli plusgrader närmaste två veckorna.! Från ena ytterligheten till den andra…
   Daniel ser bedjande ut varje gång jag lyfter rumpan från stolen….
   Kram fina!

 3. Svara

  Anna-Lena

  15 februari 2021

  Underbara bilder. Speciellt blombilden. Japp, nu får det vara slut på kylan. Plusgrader är utlovade till helgen. Längtar!Kram!

 4. Svara

  ElisabetR

  15 februari 2021

  Fina isbilder. Stället är fototacksamt. Kallt ja, t.o.m. vi hade drygt 17 kallt imorse ute och 14 varmt i köket. Då är de fint att kasta in lite vedpinnar i spisen.
  Tänk så härligt fram i Mars när det blir islossning i alla flöden. Det blir ju så mycket goare när det inte är slaskigt nu. Man får sitta med sin fika i sydläge och gona.
  Fina markiser av snö. Märkligt vilka konstverk naturen skapar.
  Sista bilden ger verkligen sol i sinnet, så fin.
  Ha det gott i kalltet, det blir snart varmt så vi får längta efter vintern igen.

  • Svara

   Paula

   17 februari 2021

   Vilket roligt ord, fototacksamt! Som fotogenique …Vedspis, som jag längtar ibland, men det är mycket jobb också.. kalltet är redan slut och varmtet anlänt, o varmare ska det bli, kanske börjar det töa även i Småland?

 5. Svara

  bpz3

  15 februari 2021

  Helt fantastiska och dramatiska bilder att titta på som jag brukar säga. Alltså inifrån en varm lägenhet. Här är inte kallt alls, men har varit de senaste veckorna. Men sedan tre dagar tillbaka har vädret “besinnat sig”, speciellt under dagtid. Å nattetid/tidig morgon sover jag ju;)
  Alltså Gällivare-häng har jag hört talas om och sett i verkligheten, men takhäng som på din bild var nåt helt nytt för mig. Säfsen-häng kanske. Har i alla fall aldrig sett snö/is som satt sig runt rom ett rör. Rätt så häftigt faktiskt.
  Andra takbilden – då har snön/isen bildat renhorn eller nåt. Bara att låta fantasin flöda fritt om man säger så.

 6. Svara

  Ditte

  15 februari 2021

  Helt ljuvliga bilder! Men kan tänka mig att du tröttnat på den intensiva kylan. Ä rändå glad för att du har med kameran och delar med dig av det vackra.
  Läckra takhäng med snö men himla tur att det inte är så högt om man är under när det rasar. Men snö är tungt och istapparna vassa . Här har vi suttit ute på balkongen med kaffe i både lördags och söndags , med +12 i solen. Lite vårkänsla var det mitt på dagen.
  Kram!

  • Svara

   Paula

   17 februari 2021

   12 plusgrader, wow!! Jag väntar ännu på vårkänslan, men det är inte så bråttom nu då den stränga kylan gett med sig..
   Kram

 7. Svara

  Tove Olberg

  16 februari 2021

  Rena gympan det där med kläder på och av x 4!
  Bilderna är bara så fina, is är isfint vackert i både tjocka och tunna varianter och formationer, naturen hand är framme. Och du fångar bilderna 🙂
  Bara minus 4 här, grått och snön virvlar tunt idag.

 8. Svara

  Anki

  16 februari 2021

  Snygga och dramatiska isbilder … fint fångat med kameran! Du gillar ju snö och vinter – så njut nu av vintern!
  Ha en fin tisdag!
  Kram

 9. Svara

  Ama de casa

  16 februari 2021

  Vackra bilder! Fast jag kan förstå att du ledsnat på den intensiva kylan. Här har vi också haft soliga och fina dagar, men våra temperaturer är mer behagliga i mitt tycke 🙂 Saknar inte snön alls, faktiskt.

  Ha en fin fettisdag!

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  16 februari 2021

  Vintern är kall men den bjuder på många konstverk som isbilderna här visar 😀 Så fint! Men nu varar det nog inte så väldigt länge till. Snart blir det mer droppande och solvärme 😀
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 12
 • 361
 • 1 645 793
 • 4 693
 • 60 332
Sök här