Bloggen

Nya grannar i grönskan

Av
den
18 maj 2014

0517a

Nu växer det så det knakar, nästan så man med blotta ögat kan se hur de nya stråna tränger fram genom fjolårsgräset!
Vi har 24 grader i skuggan idag, och gissa var jag håller hus? Just det, i skuggan, och inatt har jag sovit med vidöppet fönster, hur skönt som helst :thumbsup:

nyagrannar

Igår fick mina nya grannar ta sin nya fina hage i besittning och medan jag sitter här och bloggar kastar jag ett getöga ut genom fönstret och ser kompisarna vifta på svansen. Hög mysfaktor 8) Dom snackade högljutt igår kväll, men jag har inte lärt mig språket ännu så jag vet inte vad dom förtäljde. Jag antar dock att de gnäggade av förtjusning 😀

0517b

Har ni sett en vackrare helgfrukost?
Förmodligen inte, nyvärpt Säfsen-ägg som jag fått av min snälla granne, knäckemacka med kalvsylta, hemgjord rödbetssallad med en massa pepparrot i, och högst upp tronar harsyran som ger extra krydda åt anrättningen!

Enligt prognoserna ska sommarvärmen fortsätta många dagar till, jag hoppas alla ni värmeälskare får ert lystmäte nu!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Hönsakadorran

  18 maj 2014

  Åhhh, vilken härlig frukost du visar, jag skulle mycket väl kunna tänka mig äta den på kvällen också. I skåne idag har det regnat idag, och det rejält också, så nu vill jag inte ha mer blöta.
  Kram

 2. Svara

  Mia

  18 maj 2014

  Vilka underbara grannar du har fått, hoppas språkförbistringen fixar sig. Jag tror inte det ska vara nåt större problem, dom brukar lära sig snabbt 😉
  Inga 24 grader här men i skrivande stund, när klockan snart slår 17.30 är det 20 och det räcker gott o väl :thumbsup: Balkongdörren står öppen och har så gjort all den tid jag varit hemma i dag…
  Vilken underbart vacker och med säkerhet god frukost du dukat upp!!!! Nog är det sant att man äter med ögonen också, nu gör jag det, kram finaste, goa Paula! :love:

 3. Svara

  Ingegerd

  18 maj 2014

  Härliga grannar både två- och fyrbenta! Ägget ser läckert ut, är det höns som får gå ute? Och mackan så vacker det riktigt vattnas i munnen. Harsyra har man ju tuggat på som barn, i Dina omgivningar är säkert det gröna utan föroreningar. Du bor ju på en härlig plats! Och just det, lagom svalt i sängen, men Du sätter väl in myggfönster?

 4. Svara

  Saija

  18 maj 2014

  Låter härligt! Vi i Afrika har 20 grader, helt mulet och halvstorm! Brrr.. 🙁

 5. Svara

  Astrid

  18 maj 2014

  Åh harsyra måste jag plocka såg den igår . Så glad jag blir att läsa att du fått så fina grannar, jag älskar hästar
  Du upplevelseskog, jag vet inte varför den är döpt så
  Men det är ju allt möjligt från ängar , vatten, skog så det är väl kanske därför
  Mycket fåglar är det där som häckar

 6. Svara

  Kicki Levin

  18 maj 2014

  Jag tycker om när de är varmt, men jag är å gärna i solen. Kul med nya grannar. 🙂
  Kram

 7. Svara

  Ninni

  18 maj 2014

  Vilken härligt färggrann frukost!
  Va kul att du fått grannar. 🙂 Jag hoppas du får många roliga stunder med dem. Förstår att det är hög mysfaktor hos dig nu.
  Visst är det skönt med värmen och skönast är att man inte behöver frysa i skuggan. 🙂
  Kram på dig!

 8. Svara

  Malin

  19 maj 2014

  Söta hästar och vackra smörgåsar, det finns att glädjas över 🙂 Hade lust att skriva sol och värme också men du är ju inte lika förtjust som jag över det vet jag. Vi har inte lika varmt som er men det är på rätt väg nu.

  I fredags var jag rastlös, HockeyVm lockar inte mig längre. Kanske när det hettar till i final, vem vet?

  Va bra att exet ställer upp och hjälper dig när du behöver det.
  Men du en flakmoppe det skulle du ha!! Hoppas du kommer över en till hyfsat pris, har sett att dem kan vara bra dyra.

  Många hjärtliga kramar

 9. Svara

  "LillaSyster"

  19 maj 2014

  :thumbsup: mmmmmm vilken frukost! Perfekt kokt ägg och knäckebröden ser helt ljuvliga ut!! :love: Nya grannarna kommer nog att trivas bättre än bra! Du förstår nog snart vad de snackar om. Kram kram

 10. Svara

  Anki

  20 maj 2014

  Vilken ljuvlig frukost… ser så gott ut!
  Trevligt med nya grannar… hög mysfaktor med hästar i hagen 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 457
 • 770
 • 1 611 125
 • 5 044
 • 65 075
Sök här