Bloggen

Och göken den gal och gal..

Av
den
16 maj 2014

0516e

Igår när jag gick på en skön skogspromenad så hörde jag för första gången göken gala. Jag försökte lokalisera varifrån den gal, tänkande på ramsan: södergök-dödergök, västergök-bästergök, östergök-tröstergök, norrgök-sorggök
men dessvärre så gick ljudet rundgång i skallen på mig och jag kunde inte avgöra om det var öst eller söder jag hörde den ifrån..
Väldigt dåliga alternativ förresten, förutom västergök är dom inte mycket att ha…

0516f

Tro nu inte att jag lyckades hålla mig på stigen denna gången heller, plötsligt såg jag ett “intressant” hygge som måste undersökas närmare, det kunde ju växa murklor där…
Men tji fick jag, där växte absolut ingenting av värde, men det var ett litet helsike att ta sig ner till vägen igen och på kvällen var kroppen helt nedbruten..

I veckan gick min vän “dra-maten”, (eller “dra-tvätt” just den aktuella dagen) sönder, ena hjulparet lossnade! 😯
Himmel och pannkaka, jag är ju helt hjälplös utan den, inte en chans att jag skulle orka bära varken tunga matkassar eller tvätt till tvättstugan utan hjälp av min kompis på hjul!

gropar

Shoppingvagnarna är förstås inte gjorda för gropiga grusvägar ute på vischan utan för östermalmsdamer som shoppar i galleriorna…
Vägen hem är så gropig att om jag köpte röd mjölk så hade jag nog smör innan jag kom fram till dörren!

Tack och lov gick nu detta fel att avhjälpa, exet hjälpte mig att sätta dit hjulen och knäppa fast spärren som höll dem på plats.. så till all lycka fick jag hem ölen från Preem även denna fredag och helgen är räddad! 😉

Nu ska svenska folket sitta och glo på hockey ikväll, för mig återstår förmodligen Tomas Ledin…
Ledin i all ära men jag är inte mycket för att sitta och titta på musikprogram, kanske väljer jag en bok till sällskap istället… eller varför inte en kombo, en bra bok med ackompanjemang av “Sommaren är kort”

tihi

Ha en ljuvlig försommarhelg och glöm inte att vi alla har lite olika sätt att se på världen beroende på vem vi är! 8)

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Astrid

  16 maj 2014

  Åh gök hör jag aldrig här vid kusten . Men hit bör den inte anlända än, den brukar komma runt den 25
  Jag minns en gång när vi gick i de trakter jag växte upp, det satt en gök i varje buske och gol
  De var i midsommartid, vi gick upp till en fjällplatå som heter …ja vadå
  I de trakter som Bernhard Nord skrev
  Nu kom det Blaikfjället
  Här har vämen anlänt idag

 2. Svara

  Mia

  16 maj 2014

  Så klart att det var västergök, nåt annat går inte för sig!!! Göken gol i väster en morron här hemma, sen gol den i söder på jobbet men det lyssnade jag inte på….
  Du tycks ha lika dåliga vägar där nere som vi har här uppe…
  Kram fina, goa Paula… :love:

 3. Svara

  Nette Cecilia

  16 maj 2014

  8) vi har nog sammma ramsa men norrgök är torrgök.Min man hörde göken här nu en morgon .Grönt blir det nu i ett huj då värmen kommit .Vi har stugpremiär i morgon ,nu är det Tomas Ledin här också ,trevlig helg ,nette :zzz:

 4. Svara

  Ninni

  16 maj 2014

  Nån gök har jag inte hört än och jag lär inte höra nån heller hänne i bostadsområdet. Då blir det väl som när jag var liten och lillbrorsan sa “Mamma, mamma, hör göken” varpå mamma svarade “Äh, det är bara Mårs pöjkane” (grannens tvillingpojkar).
  Ja nog har jag kollat hockey allt. En bra match som var riktigt spännande då och då. 🙂
  Badat varmbad har jag gjort idag och städat bort en massa pollen både på möbler och golvet på altan. Sen tog jag itu med att “sanera” en syrenbuske som står alldeles nedanför grannens lönn och våran tall…. och jag kan lova att det var länge sen nån tog undan löv och kottar i och omkring den busken. :hmm: Så nu är jag ledbruten. Har kört lite för hårt med kroppen några dagar nu så den börjar protestera högljutt. Hoppas få bättre sömn i natt iaf för natten till idag blev det lite nattvandring.
  Ha en skön helg goa du!
  Kram.

 5. Svara

  Gunnel

  17 maj 2014

  Haha! Sådana kul skyltar har vi inte här. Om man tar det där odjuret för en ängel måste man vara bra närsynt. Kram

 6. Svara

  "LillaSyster"

  17 maj 2014

  Någon gök har jag inte hört. Men ute i solen har jag varit hela dagen! Började dagen med fika inne i stan med en kompis jag inte sett på länge. Men sedan blev det trädgården…… jobb, jobb,jobb eller hur man nu vill se det! :ohno: Jag har haft det roligt hela dagen iallfall, avslutade med att springa i spåret nu på kvällskvisten, fast det var i varmaste laget. Det är bästa att träna på morgonen! Den där skylten var ju mer än bra! Ha en fortsatt skön kväll! Kram

 7. Svara

  BrittMarie

  18 maj 2014

  Hoppas du haft en fin helg i ditt nya pörte, bland galande gökar. På tal om fåglar hörde jag ett kåseri av Göran Rosenber på radion i morse. Han talade om alla gråsparvar med ett lite minde inslag av pilfink, som man såg så ofta när man var barn. Nu finns de inte alls i samma utsträckning längre. Samma sak gäller sånglärkan. När han sa det tyckte jag det stämde så bra fast jag inte tänkt på det förut. Jag minns så väl barndomens promenader vid de öppna fälten i västergötland, då man alltid ville iväg och se och höra lärkan om vårarna. Är det verkligen sant att dessa fåglar minskat så drastiskt. Jag trodde bara det var för att jag flyttat och de inte är så vanliga här??
  Tur att göken finns kvar då!
  Kram

 8. Svara

  Anki

  20 maj 2014

  Göken gal som en galning här också… och samma ramsa om väderstrecken 🙂
  Skönt att du fick dramaten fixad… bra grejer det där…
  Kul skylt… gäller här på vår väg också 🙂
  Och visst är det så att man ser olika på saker och ting… har gott om fladdermöss här… och jag tillhör minoriteten som faktiskt gillar dem.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 485
 • 770
 • 1 611 153
 • 5 045
 • 65 076
Sök här