Bloggen

Skam den som ger sig..

Av
den
19 maj 2014

Förra veckan hade jag ingen lyckad murkeljakt, men idag gick det bättre!

0519h

Pärlband av fina svampar redo att plockas!

0519i

Stora och fina men mycket sköra, jag hade ju ingen korg med mig eftersom jag knappast trodde att jag skulle hitta nåt…

0519g

Man har fin utsikt uppe på hyggena

fettbrann

och nu har man klarat av ett aerobicpass, förhoppningsvis med viss fettförbränning…

0519a

Nu ska skönheterna få torka i lugn och ro, sisådär ett år blir nog lagom…

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  19 maj 2014

  Lyckliga du!!!!! Jag är glad över nässlorna, hoppas jag kan hitta lite murklor också, allting kommer nu här uppe! Borde skynda mig att plocka rönnskott också, kolla här:
  Rönnskottspaj
  Botten: nånsorts pajbotten ex:
  100 g mjukt smör
  2 dl vetemjöl
  1 msk socker. Blanda.
  Tillsätt 2 msk kallt vatten.
  Tryck ut med mjölade händer i smord pajform,
  förgrädda 5-7 min. I 200 grader
  Blanda:
  1½ dl finhackade rönnbärs skott
  2 ägg
  1dl grädde
  2 dl creme fraiche eller gräddfil
  1 dl socker
  2 tsk vanilj socker
  Ska testas!!!
  Kram finaste Paula!!!!! :love:

 2. Svara

  Mia

  19 maj 2014

  Oooops, glömde!
  Häll i pajskalet, grädda tills ljusbrunt, låt kallna.
  Smakar som finaste mandelpaj

 3. Svara

  Nette Cecilia

  19 maj 2014

  :kiss: Snygga grannar du fått .Murklor en hel korg inte dåligt .Här har vi klarat av sommarens första åskväder efter rekordvärme idag .Nu är det efter duschen väder varmt och fuktigt och doften går inte att beskriv ,kram Nette

 4. Svara

  "LillaSyster"

  19 maj 2014

  Du är flitig som en myra!
  Tänk vad mycket som finns ute i det stora skafferiet!
  Mia´s paj låter spännande!
  Och gratis motion fick du också…..
  Du får lära upp Blinka då du ska ha tag i svamp.
  Kram

 5. Svara

  TjockMorsan

  19 maj 2014

  Hmm… 😕 Jag kan inte ens påminna mig om att jag någonsin sett en murkla? Kanske kan jag skylla detta på att jag aldrig varit så mycket till skogsmulle. När jag flyttade från storstan till Småland så gjorde jag några tappra försök att ge mig ut i skogen, men då fick dessa äckliga älgflugor mig på flykt. Sen är jag ju ingen svampfantast heller. :rodna: Men jag tycker att det är jätte trevligt att få följa med dig (genom bloggen) på dina härliga skogsturer. :thumbsup:

  KramKram! :love:

 6. Svara

  Ninni

  19 maj 2014

  Murklor plockade jag för en massa år sen. Vet att vi sedan kokade dem i flera omgångar. Ser att du torkar dem. Kanske varit “lättare” det. 🙂
  Kramen.

 7. Svara

  britten

  19 maj 2014

  Lyckost dig

 8. Svara

  Anki

  20 maj 2014

  Grattis till murkelskörden! Kul när man hittar dem och kul att plocka – de fyller ju bra i korgen 🙂 Tycker dock att de smakade bättre förr… innan jag visste vad gyromitrinet kan orsaka…… Ja, jag vet vad du tänker… du har alltid ätit dem… du har aldrig blivit sjuk… o.s.v… och jag tänker inte komma med några pekpinnar 🙂
  Om värmen återvänder här nere så kan man snart gå på jakt efter andra goda svampar… det längtar jag efter just nu!
  Ha det gott!
  Kram kram

 9. Svara

  Malin

  20 maj 2014

  Men va kul att du hittade murklor! Vem behöver plankan när man kan plocka svamp eller göra som gubben på bilden HAHAHAHA

 10. Svara

  Gunnel

  20 maj 2014

  Haha! Det verkar vara en besvärlig form av fettförbränning. Nog finns det väl andra alternativ? Kram

 11. Svara

  Synnøve

  20 maj 2014

  Fina bilder och visst är det härligt med svamp. Men jag har blivit så rädd för att äta murklor så jag låter dom stå. Säkert för att jag inte vet hur jag tar hand om dom.
  Kram Synnöve.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 32
 • 172
 • 1 654 279
 • 5 125
 • 66 098
Sök här