Nyårsfunderingar

Jag är dålig på att titta bakåt, planera framåt, jag bara ångar på utan så mycket eftertanke…
Jag känner många som varje år skriver långa listor med saker de önskar satsa på under det nya året, man måste ha mål framför ögonen så livet känns meningsfullt.

Den här illustrationen tycker jag räcker alldeles utmärkt för min egen del!
Livet behöver inte vara mer komplicerat än så, speciellt inte när man blivit äldre och orken för att uträtta stordåd inte längre finns där…om den nu någonsin fanns..

Just nu har jag ju svårt att fokusera på så mycket annat än hur min lilla vovve mår…och idag kom ett rejält bakslag då hon inte velat stödja på tassen alls…
Hon har ätit dåligt och det är ju inte svårt att förstå eftersom hon inte är ute och rör på sig. Dessutom ska hon helst vara lätt i kroppen för att inte belasta knäna för mycket…
Men idag blandade ja lite elakt upp torrfoder som hon ratat länge nu med kokt ris och hackkorv.
Vips så var hela skålen tom, braaaa, duuuktig tjej!
Ja ni fattar, jag vacklar mellan hopp och förtvivlan

Något som dykt upp internet nu vid årsskiftet är

en ny app, även kallad “moodtracker”

Här ska man genom att klicka på olika e-mojis tala om hur man mår, för att sedan kunna följa sitt mående bakåt i tiden och göra vissa analyser och kanske fundera på vad man behöver åtgärda på något vis.
Jag uppfattar denna app som speciellt lämpad för dem som är drabbade av t.ex depressioner.

Här kan du läsa något som fick igång min hjärna, en roman på e-moji istället för bokstäver!
Visst, jag använder själv gärna symboler för att förstärka något jag skriver, framför allt när man försöka hålla meddelanden korta.
Inget ont i detta, men jag hoppas att man inte tänker ersätta hela alfabetet med emojis och andra symboler!

Då blir vårt språk rätt fattigt!

Ja det är sannerligen mycket nytt att läsa och lära om man har intresset.
Själv har jag köpt en vanlig kalender som består av en sida per dag precis som ifjol. Där skriver jag ner små minnesanteckningar, inget avancerat. Passar mina behov perfekt.

Jag kan glädja er som eventuellt missade det fantastiska skådespel som himlen igår eftermiddag visade upp.
Av vad jag sett på sociala medier så var det inget lokalt fenomen utan himlen brann både här och där, häftigt var det och det var många kulörter som hann visa sig på himlen innan mörkret tog över.

En riktigt god fortsättning på det nya året alla fina vänner!

4

16 Comments:

 1. Återblickar gör jag då och då, om kroppen visar “ojämnheter” stämmer av var jag befinner mig och om det är ok, om inte ändrar jag vid behov. Långtidsplanering sällan, förutom utställningar då, de har låång väntetid, lister förekommer så gott som aldrig. Några löften om förändringar gör jag heller inte. Lever mest här och nu, men en blick framåt har jag alltid. Tycker återblick och framöverblick liksom hör ihop jag, utan att det tar så stor tid i anspråk. Plakaten du visar med goda råd är fin!
  Jag gillar emojer, men att de skulle ersätta orden gillar jag inte, så ordnörd jag är :-)
  Himlens fantastiska lyste också över Arvika i går!
  Tack för fina bilder i alla fall :-)
  Måtte det gå vägen till bättring för din Blinka, jag håller tummarna.
  Nu blev det allt en långer kommentar …. hjärnan gick igång.

 2. Den längsta planeringstiden för min del handlade om Islandsresan. Under minst två år, då jag inte orkade så mycket, var den det lockande glädjeämnet och sedan fortsatte planeringen något år till innan det passade. Men så blev det väldigt bra också :D Om jag vet att jag har något inbokat vill jag gärna ha koll på logistik och allt som behöver förberedas och jag förbereder i god tid. Men annars blir dagarna som de blir och det är väder, humör och ork som bestämmer. Jag skulle inte få för mig att skriva listor om vad jag ska göra. Dels för att jag inte har något intresse av att göra det och dels för att verkligheten ofta kommer i kapp och förändrar planerna.
  Jag blir så ledsen för din och Blinkas skull när det går åt fel håll. Min fina Kasper blev också väldigt kräsen det sista året men åt med god aptit om han fick något gott i maten. Men han hade inga andra krämpor förutom att han var gammal. Det är klart att allt ditt fokus just nu är på Blinka, så är det ju när man älskar sina djur.
  Wow, vilken himmel. Jag har sett andra bilder med samma himlafenomen och det måste vara en fantastisk upplevelse i verkligheten. Jag såg inget sådant här igår men något liknande hann jag skymta i dag, men då var det redan nästan mörkt. Så bra att du låter oss se det du fick se :D
  Det där med en app för mående kan nog vara kul för många. Men jag undrar om deprimerade personer verkligen orkar bry sig om att klicka in hur de mår varje dag. När jag var deprimerad pga kortisonet skulle jag troligtvis inte ha brytt mig alls och inte orkat heller. Det krävs ett visst intresse för den ansträngningen.
  Kram

 3. God fortsättning till dig och Blinka med! Jag hoppas verkligen att Blinka återhämtar sig, och du verkar känna de rätta knepen att få henne på banan igen.

  Nyårslöften ger jag aldrig, och planera gör jag inte heller. Varje gång vi planerat nåt gick det åt skogen, och det var länge sedan. Så nu tar jag/vi det som det kommer. Så jag tycker din lista är fullt tillräckligt och den gäller ju för alla år.

  Emojis använder jag ytterst sällan, för ärligt talat vet jag inte vad de betyder. Okej, jag vet var ett hjärta och en smiley står för, men resten går över mitt förstånd. Så jag fortsätter med mina :-) eller ;-). Det räcker, och dessa “symboler använder jag ofta, kanske för ofta kan jag tycka ibland.

  Å vad gäller appar är det lika illa här med. Suck, börjar bli gammal, eller så är jag redan det;-)

 4. Me again: Glömde ju helt att kommentera dina absolut fantastiska bilder. Här såg det faktiskt ungefär likadant ut, men jag satt i bilen och rutorna var skitiga… Emma kommenterade att sådana himlar betyder blåst. Å hon hade helt rätt.

 5. Tackar! Önskar dig också ett bra 2020 och en gid fortsättning. Gillade din först bild väldigt mycket. Stämmer bra in för min del också. Inga listor här inte. Men jag har en tanke och det är att försöka göra någon människa glad varje dag. Några nyårslöften finns inte och inte planerar jag heller ås långt i förväg.
  Förstår att du vacklar angående Blinka men när du nu blandade upp hennes mat så åt hon med god aptit. Roligt! Hoppas hon inte ska ha så ont.
  Jag är inte förtjust i vare sig nätläkare eller appen “Daylio”. Tror mer på en vanlig anteckningsbok där man själv skriver ner. För att skriva är också ett sätt att tänka.
  En roman på e- moji skulle jag inte alls läsa. Språket är viktigt och jag vill inte ha det mer utarmat. Många unga idag kan ju inte förstå innehållet i en dagstidnings artikel. Så kanske mer värt att satsa på läsförståelse i text.
  Dina bilder är så vackra. Har sett liknande himmel här i Stockholm också. Men bara liknande. Din var mycket vackrare.
  Kram

 6. Blinka. Hoppas att hon blir bättre. Det känns så fåfängt att bara kunna önska just nu. Jag vill hjälpa mera handgripligt, hjälpa dig så du orkar vara ännu mera matte. Håller tummarna hårt .

  Jag har förstått att himlen har varit lika vacker hemma på Åland som hos dig.
  Tänker på er flickor och förstås på killen din också.

 7. Tråkigt med bakslag … hoppas det snart rättar till sig igen, men jag förstår att du har svårt att tänka än annat än Blinkas mående just nu. Väldigt bra den där första bilden … känner att det är helt tillräcklig även för mig.
  Smileys är kul och bra … i måttliga mängder, men jag skulle inte vilja läsa en hel bok
  med bara såna – verkar förskräckligt utarmande för språket tycker jag.
  Fantastiska bilder på solnedgången! Jag såg att himlen var röd här också bakom skogen och att ljuset blev riktigt rödaktigt … nästan lite olycksbådande.
  Kram

 8. Jag gillar Daylio, knappknapp så är man klar. Jag har lagt till egna “knappar” med tex mitt mående, väder, temperatur osv, så jag kan gå tillbaks och titta om jag vill. Dagbok har jag ju på nätet men det här är såå smidigt för att snabbt lägga till daglig info.

  Pussa Blinka på nosen från gammelmatte <3

 9. Älskade lilla Blinka och goaste Paula <3 konstigt att det alltid ska komma nåt bakslag men det brukar gå fortare framåt efteråt, hoppas det gäller även för er!!!
  Vad gäller nyårslöften och sånt, så avstår jag, jag har alldeles för lätt att bryta dom, så jag gör ungefär som du, tar dagen som den kommer. Den där nya appen vet jag inte vad jag ska säga om, är ju ganska oteknisk överlag och dessutom när jag ser tillbaka på livet, så kan jag få riktiga lågmärken och må dåligt, så jag vet inte om jag vill se och bli påmind om det….
  De himmelska bilderna är vackra men samtidigt kan jag tycka att dom är skrämmande, tudelad känsla alltså :) Kram på dig nu och så håller jag tummen för Blinka <3

 10. God fortsättning till er i Pörtet!
  Stackars lilla Blinka, men bara du vet vad som är bäst för henne. Hoppas verkligen att hon mår bättre igen, det krävs ju mat /energi när man är sjuk /halt.
  Du ska få ett boktips, du kanske redan har läst? Hjärnstark av Anders Hansen, jag har läst den nu – så intressant =) sen har du så rätt…. jag åkte för ett bra tag sedan och än har jag lata dagar kvar. Lata och lata, börjar med 2h promenad och det är ju inte planmark många meter. Ha en bra dag! Kram

 11. Så tråkigt med bakslaget, men du är en slug kvinna som får Blinka att må bättre. Luras med fodret och åka barnvagn är nog grejerna som kommer att ordna till det hela.

  Emojis kan vara roliga tycker jag, men dom kanske ska användas med måtta och eftertanke? ????? Annars blir det lätt lite snurrigt… ? :-D

  Ha en fin fredag!

 12. Haha! Där skulle jag skoja till det lite med blandade ejmois, men din blogg genomskådade mig och satte dit en massa frågetecken istället :-D

 13. Tänker mycket på lilla Blinka och förstår din oro. Lite gott på torrfodret är bra så hon får i sej maten. Inga nyårslöften och inga listor utan jag tar dagen som den kommer.
  Underbara bilder på himlen.
  puss till Blinka

 14. härlig avslappningsbild överst

 15. Återblickar gör jag då och då, inte minst när jag läser mina tidigare blogginlägg.
  Framåtseende är det sämre med, där tar jag mest dagen som den kommer.
  Tråkigt att Blinka blev sämre, men om korsbandet är av så är det väl dessvärre vad ni får räkna med.
  Det gäller väl att medicinera henne så smärtfri som möjligt,
  Hopas din hälsporre blir bättre med övningarna som du gör.
  Kram Kicki

 16. God fortsättning!
  Tråkigt med bakslag, hoppas det är något som går över snart och att hon kan gå snart. Jobbigt med sjuka djur. De kan ju inte tala om hur det känns heller.
  Smart av dig att “tylla in” torrfodret med go mat. Här har vi problemet att vissa blötmatspåsar inte faller katterna på läppen. Får kassera en fjärdedel av påsarna då de inte vill ha sånt som de smaksatt med en touch av ost. Ska försöka byta märke men de är rätt kinkiga, i synnerhet Snoozen.
  Jag har heller inte avgett några löften inför det nya året, ej heller nån lista på vad jag förväntar mig/vill ha ut av det nya året. Men jag har lovat mig själv att försöka ta mig iväg på lite roliga saker utanför hemmet även om sambon inte vill/orkar göra mig sällskap. Så därför har jag köpt en dyr biljett till “Spela för Emma” den 2 februari. En välgörenhets-grej. Det spelas då en hockeymatch mellan ett damlag härifrån trakten och de spelar mot ett kändislag (med damer). Nina Söderqvist, Nanne Grönvall, Billan och Anna Haag är några av kändisarna. Sen ska Carola åtminstone sjunga på tillställningen. Vet inte om hon även ska spela hockey. Vore ju himla kul om hon även spelar hockey. Jag ser fram emot den kvällen men får väl antagligen gå dit själv och det är ju inte lika roligt. Sambon vill inte följa med då han är så frusen och fryser inomhus så varför stå i en kall ishall?
  Kram på dig!

Kommentera