Bloggen

Blåsig och varm start på året

Av
den
3 januari 2020

Igår kväll trodde jag taket skulle lyfta, så hårt tog vinden i, men jag lyckades somna ovaggad ändå, även om timmen blev sen.

Vid första försöket till morgonpink för Blinka så tvärvägrade hon, det blåste rejält och dessutom duggregnade det, tvärstopp redan vid husgaveln.
När morgonbestyren var avklarade tittade plötsligt solen fram!
Då fick jag bråttom, nu ska vi ut en vända innan skidåkningen börjar!

Titta vilken knallblå himmel nere vid sjön!

Istäcket på sjön är puts väck

De varma graderna till trots blev det jacka på för Blinka som inte håller värmen när hon mest sitter i vagnen

Vattnet krusar sig i blåsten

Världens sötaste fladderöron

Hemma i brevlådan låg en kompressions-strumpa som jag beställt på nätet. Fick tips av en vän som varit drabbad av hälsporre som tyckte denna hjälpte, desperat som jag är så är jag villig att pröva det mesta!

Där sitter den nu, känns just ingenting och jag kan vifta på tårna! Men lite mer stöd skadar ju inte.
Jag har också hittat en youtube-film där man påstår att regelbunden stretchning av vadmusklerna trollar bort besväret på några veckor, så nu står jag och stretchar så fort jag kommer ihåg.

Ska den här värmen bestå så kanske man kan börja klä sig efter vinterns Paris-mode

Men då får nog blåsten ta o hejda sig lite!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Mia Halvarsson

  3 januari 2020

  Vårväder!!! Alltså fladdrande hundöron är bland det sötaste jag vet <3 Artemis ser ut som Chewbacca med Dumboöron ibland 😀 Hon vill förresten inte heller gå ut i blåsten. Här blåser det också och det låter som nån plåt sitter löst nånstans på huset men jag kan inte sen nåt när jag går ut…
  Förstår att du testar vad som helst för att slippa det där eländet, hoppas att det här hjälper!!!
  Snygg outfit det där, det påminner lite om 60-talet. Men i blåsten gäller det att hålla i hatten och knäppa, (vad det nu är) ordentligt!!!
  Kram på're

 2. Svara

  "LillaSyster"

  3 januari 2020

  Tror jag hoppar sista modet…..
  Stretcha och tejpa! Och gå inte i strumplästen inne, utan på med inneskor! Kram

 3. Svara

  BP

  3 januari 2020

  Här har vi haft 8 plusgrader och precis som du riktigt blåsigt. Men jag gillar somna när det blåser eller regnar ute – lite romantiskt tycker jag.
  Dina bilder är otroligt vackra:-) Det enda som “stör mig” är snön som du har lagt in – totalt opassande till fotona, men kanske önsketänkande från din sida – hahaha:-)
  Hoppas stödstrumpan hjälper. Jag bär också en på vänstra benet, men den bär jag för att jag har åderbråck.
  Tycker precis som Mia – outfiten påminner om 1960-talet, men mode går ju i cyklar så…

 4. Svara

  Minton

  3 januari 2020

  Blinkas sovställning är så underbar lika som Minton. Härligt med fladdrande öron och hon är så fin i sin vagn.
  Så vackert med blå himmel och öppet vatten. Hoppas du blir bättre i hälsporren.
  Kramar

 5. Svara

  Karin Eklund

  3 januari 2020

  Jag har förstått att det ska bli kallt väder a la riktig vinter om man får tro på det finländska väderfolket, som har utlovat rejält väderomslag.
  Blinkas humör ser ut att vara bra trots allt. Kanske hon har smittats av matte som har sisu i generna?
  Hoppas att strumpan hjälper dig på bästa sätt.

 6. Svara

  Ditte

  3 januari 2020

  Vilken fin promenad det blev! Kanske inte så skönt med den hårda blåsten men du bjuder oss på väldigt vackra bilder. Förstår att fina blinka behöver en jacka på när hon inte kan gå så mycket. Viktigt att hålla henne varm.
  Hoppas och önskar att din stretching och stödstrumpa kan lindra besvären. Men allt är värt att testa.
  So övriga här kommenterat tycker jag också att kläderna på sista bilden ger nostalgikänsla tillbaka till 60 -talet.
  Undrar hur vi skulle te oss i denna mundering. Vi får kanske testa.
  Kram

 7. Svara

  Mamma Buz

  4 januari 2020

  Tack för din kommentar. Jag har ju haft en liten period när det inte blivit så mkt skrivet i bloggen, men nu har jag försökt sätta igång igen. Här tittade solen fram igår, men det blåste ganska bra.
  Lothus är pigg och busar med tjejerna han träffar, och även med minstingen här hemma. Den där nya fotoutmaningen kan bli skojig nu när inte tisdagstema existerar längre, i alla fall har inte jag hittat det. Vi får se om jag inte tar några “temabilder” jag också.

 8. Svara

  Ama de casa

  4 januari 2020

  Skönt att solen tittade fram så ni fick komma ut en sväng och lufta er 🙂

  Ser fram emot att se fina bilder på dig i det där Parismodet 😀

  Ha en fin lördag!

 9. Svara

  ibod11 - Ingrid

  4 januari 2020

  Jag tänkte att det nog hade blivit lite fel med texten om att istäcket var borta och en bild där istäcket helt klart var kvar 😉 Men så förstod jag att bilden illustrerar hur det var innan det försvann 😀 Det är trist när vädret växlar så mycket men vilken fin dag det blev hos er. Då får man passa på att njuta 🙂 Blinka har verkligen världens sötaste fladderöron och hon har det som en prinsessa där hon sitter i sin vagn och ser ut över sina domäner.
  Jag hoppas att du blir hjälpt av både strumpa och stretching. Det skadar ju inte att försöka i alla fall. Stretchingen är dessutom helt gratis så det kan du köra hårt med 😀
  Kram

 10. Svara

  Carina Larsson

  4 januari 2020

  Jamen detta evinnerliga blåsväder! Vi har haft blåsväder sen mellandagarna och det blåser inte lite heller. Men nu ikväll har det lugnat ner sig och är nästan 0-gradigt så jag hoppas vi slipper blåsten ett tag nu. Gör inget om det blir lite kallare heller och vad sägs om lite snö?
  Jag har sovit rättså hyfsat trots blåsten men mer värk får jag så klart.
  Vi har haft några glimtar av sol här också idag men stannade inne och tittade på skidåkningen ändå. Sambon går aldrig ut nu för tiden. Måste han någonstans så sätter han sig i bilen och backar ut den och sen kör han in den i garaget då vi kommit hem. Det går ju bra när jag servar med att öppna, stänga och låsa dörrarna… 🙂
  Ha en skön avslutning på den förlängda helgen.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 38
 • 172
 • 1 654 285
 • 5 125
 • 66 098
Sök här