Bloggen

Nyårslöften

Av
den
4 januari 2015

Så här i början av ett nytt år kan man inte öppna en tidning utan bantningstips…

Man förutsätter att minst halva svenska folket behöver börja ett nytt hälsosammare liv, motionera och gå ner i vikt.
Kanske är det så, men varför det skulle vara lättare att avge ett löfte just vid nyår har jag aldrig begripit.

hihi

Jag behöver gå ner i vikt, massor, men första januari blev inte ett startdatum för ett nytt liv för mig.
Har du avgett nyårslöften?

midjematt

Förra året gick min energi åt till att hålla huvudet ovanför vattenytan, att helt enkelt klara vardagen och börja se framåt.
Nu när den biten känns mycket bättre så ska jag nog försöka åstadkomma andra förändringar i livet också.
Men, jag har bestämt mig för att inte längre stirra på vågen och sucka över kilon som vägrar försvinna.
Om jag lever ett skapligt nyttigt liv med vardagsmotion och bra mat så får det räcka.
God mat är en av mina laster, jag äter både för ofta och för mycket och vid fel tillfällen.
Jag klarar inte av att gå hungrig, och är jag uttråkad så stoppar jag i mig ännu mer.
Jag har ertappat mig själv med att alldeles för ofta uppehålla mina tankar kring mat och ätande.

Flera gånger per dag funderar jag över vad jag har i skafferiet, kylen och frysen och hur jag kan kombinera dessa till något gott…
Fördelen med att bo ensam är att när man experimenterat och inte lyckats så är det ingen annan som blir drabbad :angel:

humor

Lite blasé har jag blivit, och så här känner jag,,,,,ska man inte få koppla av och bara vara?

planering

Om lättja är en dödssynd så är jag nog dessvärre syndig

Nä nu börjar snart långfilmen, vad ska man tugga på då då? 😉

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Titti Melender

  4 januari 2015

  Men jag måste ju säga att jag tycker du verka laga väldigt god, nyttig och näringsrik mat oftast!

 2. Svara

  Mia

  4 januari 2015

  Jaa *suck* Den som sover syndar icke så jag borde väl sova 24/7…. Du är ju duktig på att laga mat till dig själv, det är INTE jag! Men nu ska jag skärpa mig, väntar hem två receptböcker från Viktväktarna, tänker ta tag i det där med maten och skulle jag dessutom gå ner i vikt är det bara en fördel. Hoppas matlusten kommer också, mina prover visade magsårsbakterier, vilket har fått till resultat att ingen mat lockar men det är ju fel sätt att gå ner i vikt på, att inte äta alls….
  Kram på dig fina du! :love: :love:

 3. Svara

  Gunnel

  5 januari 2015

  Haha! Jag skriver under på allt jag läst här. Visst ska man njuta av livet och inte behöver man vara trådsmal. Huvudsaken är väl ändå att man trivs med sig själv och inte mår dåligt. Då brukar vikten också rätta till sig. TV kan man inte titta på utan att tugga. Programmen är ibland så dåliga som man behöver något att trösta sig med. Kram

 4. Svara

  Handarbetsglädje

  5 januari 2015

  Att börja på sjukgymnastik togs som ett nyårslöfte av Dotra när jag sa det! Fast jag sa aldrig när jag skulle börja! 😀
  Detta med fetma har ju en del med arv att göra också och inte bara med vad man äter, även om vi ju måste både äta sunt och röra på oss.
  Själv är jag tjock för att jag äter för lite och fel och för lite motion och visst skulle jag må bättre av att gå ner ca 20 kg!
  Att avge nyårslöfte är väl bara ett sätt att sätta ett startdatum och att man talar om det för andra och då blir det ju ett grupptryck också?
  Mat är det minsta jag tänker på och i mitt kylskåp sitter mössen och grinar. 😉
  Tar iaf en halvtimmes promenad med hundarna varje dag och här är en jäkla uppförsbacke med 20 m höjdskillnad, så jag kan ju tala om att jag är mer slut än hundarna efter den rundan. :tunga:
  Önskar Dig en fin Trettonhelg och kram! 🙂

 5. Svara

  Raija

  5 januari 2015

  Håller verkligen med om att det är otroligt tråkigt med alla bantningstips och dieter som står i alla tidningar. Förr fick man vara lite rund och go, utan att få pekpinnar och speciellt när man kom upp i åren. Nu ska alla banta, hela tiden.

  Själv har jag varken ork eller energi att ta tag i min vikt och är lycklig att jag inte längre fortsätter att gå upp i vikt som jag gjorde under flera år när jag var som sjukast. Men det syns inte utanpå att jag är sjuk. Har fått så många kommentarer och tips av folk som tycker att jag ska försöka få ner vikten. Säkert i all välmening, men otroligt sårande för att de inte fattat hur sjuk jag är. Jag är nu för tiden väldigt tydlig med att då förklara för dem att jag faktiskt är sjuk och att jag bara har en viss dos energi att göra av med per dag och den räcker inte till motion, för det finns mycket annat jag prioriterar innan som djuren och jourhemskattungarna.

  Sen kan jag också få ett ryck och gör ett tappert försök att få ner vikten, för visst vore det fint att få ner magen lite. För två år sen lyckades jag gå ner 10 kg och kanske jag orkar ta tag i det igen en vacker dag, för det finns ett antal kilon kvar att plocka av. Men då måste man ha en bra period med energi, ingen värk och humöret på topp.

 6. Svara

  Gun

  5 januari 2015

  Du vi är många i den här åldern med liknande problem, själv har jag också extrakilon lite här och där, för jag råkar ju ha en man som gör världens godaste mat och inte snålar han med grädde, olja och smör precis, han är som dom flesta kockar vad det gäller det här med smakbärare.
  Jag tycker också att allt du visar här på bloggen ser både gott och nyttigt ut!

 7. Svara

  Turkulainen

  5 januari 2015

  Man borde och borde så mycket! Gå ner i vikt, jo. Jag skulle vara nöjd med en minskning på 6 kg, men alltihop borde då försvinna från bukfettet (vilket vidrigt ord!). Givetvis borde jag motionera, göra sit-ups, vad de nu kan heta på svenska. Uppsittare? Blotta tanken är motbjudande. Liksom du tycker jag om att laga mat. Jag äter troligtvis inte för mycket per gång, men i stället alltför ofta under dagens lopp. Plock plock plock i kylen, en smörgås här och en ostskiva där. Eller två. Ostskivor alltså.

  Men jag ska minska på småätandet, jag ska! Inga onödiga smörgåsar mer. Här uppstår frågan: Vilken smörgås är onödig, vilken är nödvändig? Det kan man ju vända och vrida på.

  Annars håller jag med Gunnel som i sin kommentar ovan skrev: Visst ska man njuta av livet och inte behöver man vara trådsmal. Huvudsaken är väl ändå att man trivs med sig själv och inte mår dåligt.

  Det är väl just det där, att trivas med sig själv, som jag måste ta fasta på för att lyckas. Jag trivs definitivt inte med mig själv när jag ska köpa långbyxor i butiken. Eller ny baddräkt, uh.

  Vi kämpar vidare med gott humör.

 8. Svara

  Andra året i Hjo

  5 januari 2015

  Tror du har rätt, det är nog tvärtom – svårare. Att leva upp till nyårslöften än andra löften. Ett par kilo bör jag försöka ta bort. Klarar det nog med hundpromenader och att frosseriet är slut för den här gången.

 9. Svara

  Glada gumman

  5 januari 2015

  Nej, jag har inte avgivit några nyårslöften på evigheter. Jag ser inte heller ett helt år framåt utan tar en dag, eller en vecka, i taget.
  Sedan jag gick i pension i september har jag befunnit mig i någon slags bekvämlighetszon. Innan dess, när jag arbetade några år inom barnomsorgen, var jag för trött för att planera och äta ”rätt”.
  Jag har varit med på Matdagboken.se i många år. Ja, man går ju inte ner i vikt bara för att gå med där, men man kan få lite inspiration och lära känna andra i samma situation.
  Viktigast är nog att veta varför vi vill gå ner i vikt, om vi nu vill det.
  Och jag vill! Framför allt eftersom jag har gått upp 9 av de 23 kilo jag gått ner sedan 2011.
  Jag försöker äta så nära LCHF som möjligt. Jag äter väldigt lite bröd, försöker undvika potatis, ris, pas etc. Och med den typen av kost behöver man verkligen inte gå hungrig!

 10. Svara

  Gunvor

  6 januari 2015

  Jag har aldrig gett några nyårslöften o aldrig kommer jag göra det heller. Jag vet inte vad jag skulle lova heller. Banta behöver jag inte alls! Jag hade istället problem med det motsatta när jag var som sjukast, men som tur är har jag tagit igen det nu. Nu är jag bara glad att jag är så pass bra som jag är. Äter mina pencillintabletter tre dagar i veckan o inhalerar varje dag o det funkar hur bra som helst! Jag är jätteglad för det!
  Alla dessa bantningsrecept kräks jag snart på. Tidningarna har bara det att skriva om. Äta god mat eller banta bort den goda maten o äta nyttigt. Svårt att vara rätt!
  Att må bra är viktigast tycker jag!
  Ha ett bra år o ät må gott! Du duger som du är! Kram!

 11. Svara

  Punatukka

  7 januari 2015

  Halleluja för den här betraktelsen…..Nyårslöfte…nej! Banta,NEJ! Däremot ska jag försöka TÄNKA lite mer på VAD jag stoppar i mig! Det du skriver är som att lägga karbonpapper mellan oss.Jag har exakt samma beteende! Nä vi duger gott precis som vi är men att tänka ett extra “snäpp” ibland,japp, det ställer jag upp på!
  Kram till den bästa “finnkäring” (med ett r) jag vet :thumbsup:

 12. Svara

  Malin

  19 januari 2015

  Vet du vad? Jag har aldrig klarat av att banta i hela mitt liv! Bara tanken på att banta har gjort mig mer hungrig än någonsin.
  För några år sedan bestämde jag mig för att INTE väga mig mer, jag bestämde mig för att vägra låta vikten styra mitt liv och mående. Vägrade vara fixerad. Och det har gått rätt bra ändå. I somras tappade jag lite vikt pga mitt flitiga cyklande, lite har jag nog gått upp igen, med det är som det är. Är så nöjd med att jag hittat en motionsform som fungerar även vintertid. Det blir 2-3 pass spinning i veckan.

  Sötsaksintaget ökade tyvärr drastiskt i julas, där skulle jag behöva försöka göra en insats och minska lite. Men ngt löfte har jag inte gett!

  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 404
 • 450
 • 1 638 571
 • 5 097
 • 65 702
Sök här