Bloggen

Nytt försök att nå Eldpallkojan

Av
den
21 januari 2021

Senast då vi gick den mysiga promenaden i Säfsbyn hade vi som mål att gå till Eldpallkojan.
Dock var det oplogad väg och efter att en stund plumsat i snön gav vi upp och vände..
Med förhoppning om att man nu plogat vägen gjorde vi ett nytt försök härom dagen.

Vädret var inte soligt denna dag men det var nästan nollgradigt och behagligt promenadväder

Träden är snötyngda och fina

och höga! Ser du liten Daniel där på den fortfarande oplogade vägen?

Men den här gången skulle vi ända fram, så vi knatade på i lösa spår

Det var inte så svårt att hålla avstånd…vi mötte totalt fyra personer på vår runda..

Och fram kom vi, Daniel är nyfiken på hur det ser ut inne i kojan

Här inne får många plats runt elden, nu var det mörkt som natten..

Vi mötte en skidåkare här nere som berättade att vi kunde gå tillbaka på strandkanten längs myren och vi tyckte det var en bra idé

Vissa har lite svårt att hålla sig på leden..

Att åka skidor på myren en solig dag i mars är bland det mysigaste man kan göra! Många fina minnen trängdes i huvudet när vi gick där..
Nu var det nästan lite läskigt att gå där för vatten hade trängt upp underifrån på sina ställen och att trampa igenom och bli blöt om fötterna hade inte varit någon trevlig upplevelse

Nu är vi tillbaka där vi startade efter en sista jobbig uppförsbacke och pustar ut vid en orienteringstavla vi hittade. Vi startade vid kyrkan och gick någon av de gröna slingorna, dock inte den längsta.

En riktigt skön promenad fick vi, och jag kunde konstatera att till nästa säsong måste nya icebug-kängor införskaffas, de är inne på tredje säsongen och som synes är de inte vattentäta längre…

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Mirjam Halvarsson

  21 januari 2021

  Jisses vad ni är duktiga! Här blev det minsann inga promenader att tala om idag, vädret är som förra veckan, snöstorm!! Det är halvsnödagen idag, så tror man på det ska det komma lika mycket snö igen! Jag bävar….det är fint med snö men varför blir det aldrig lagom??
  Kram på dig i pörtet <3

  • Svara

   Paula

   23 januari 2021

   Hej, såg hur det såg ut hos dig idag, hos mig har det töat alldeles förskräckligt. Vilket innebär ishalka nu då det åter frusit på vägbanorna. Tur vi har värme och sällskap, vi klarar oss
   Kramen

 2. Svara

  BrittMarie Bengtsson

  21 januari 2021

  Ni har så vacker natur även när solen inte är framme. Här har den lilla snön som fanns blaskat bort. Blöt om fötterna blir man här också utan problem.
  Kram

  • Svara

   Paula

   23 januari 2021

   Ja, jag har valt helt rätt plats att bo på, men du är väl uppväxt därborta? Har ni alls kunnat träffa sonen i Norge under pandemin? Jag har inte träffat barn o barnbarn sedan i somras då vi sågs utomhus.
   Kram

 3. Svara

  LillaSyster

  21 januari 2021

  Det var en rejäl runda, hur många steg blev det för Daniel? Galet med snö och mer verkar du få enligt prognosen. Kan du inte impregnera kängorna? Jag har också icebugs, verkligen guld värda när det är isgata. Ha en bra kväll =)

  • Svara

   Paula

   23 januari 2021

   Imprengeringen tror jag att man skulle ha gjort innan de började läcka! De får duga denna vinter ut, men till nästa får det bli ett byte, tror att även nubbarna under sulorna har blivit sämre…visst är de fantastiska, hur klarade vi oss innan de fanns?

 4. Svara

  ibod11 - Ingrid

  21 januari 2021

  Härligt vintrig promenad och jättebra kämpat av er båda. Lilla Daniel blir ännu mindre under de stora ståtliga träden och det ser nästan lite läskigt ut. Tänk om snön rasar ner på honom eller kanske en stor gren. Men de här träden är nog vana vid mycket snö och både starka och sega.
  Ni var nog rejält trötta när ni kom hem men visst blir man nöjd när man har lyckats med något man föresatt sig 😀
  Kramar till er båda

  • Svara

   Paula

   24 januari 2021

   I grevens tid kan man säga, dagen efter började det töa, o igår och idag har det varit alldeles förfärligt väglag. Nu har det börjat frysa på och det är inte någon höjdare när man ska ut på knaggliga vägar. Men bara att bita ihop

 5. Svara

  Karin Eklund

  21 januari 2021

  Idoga och ivriga vandrare är du o Daniel! Mysigt att pulsa på med er i snön. Tack för trevligt sällskap! Hoppeligen så är tårna torra igen??

  • Svara

   Paula

   24 januari 2021

   Absolut är tårna torra, fast de har visst blött ner sig igen…slask och blask hela dagen igen. Och nu fryser det på. Ja det är vintern i en kvadrat.

 6. Svara

  Ditte

  21 januari 2021

  Vilken skön promenad här för mig också att via dina vackra bilder gå med till Eldpallkojan. Och en rejäl promenad blev det i så vackra omgivningar. Kan tänka mig att Daniel trivdes och hann springa än längre med alla avstickare. Njöt extra också av det fina vinterlandskapet .
  Stort tack!
  Kram

 7. Svara

  Justina

  21 januari 2021

  Beundrar dig för Daniels och dina LÅNGA promenader Själv är jag glad om jag kan gå 150 m

 8. Svara

  Anna-Lena

  21 januari 2021

  Det var en ordentlig vandring. Speciellt som det var oplogat. Bra att ha mål och att inte ge upp. Man orkar mer än man tror….Icebugs har jag också, behövdes inte idag. Ganska mycket barmark. Stavar är bra att ha, speciellt ryggen gillar att få bra upprätning av dem. Ha det fint!

 9. Svara

  ElisabetR

  21 januari 2021

  Härlig promenad ni gjort. Skulle man varit med, med varm choklad och korv att grilla. Doften som blir i skogen vid den tempraturen är speciell. Särskillt lite längre fram på våren när det börjar pysa bland tuvorna. Vi har grillat där men det var på sommaren med barn å barnbarn.
  Ha det gott med er, alla tre.

  • Svara

   Paula

   24 januari 2021

   Ja tack, så gott det hade varit med mat och dryck. Vi hade inte alls förberett något sådant…-

 10. Svara

  Susjos

  21 januari 2021

  Känner doften ända hit! På mina promenader i min omgivning kommer man ofta nära E4:an, inte så skön musik kan jag säga!
  Hade mina nya kängor med dubbar på mej idag, men nästan all snö är borta här, lite typiskt när jag äntligen kan gå på det hala!
  Ha det gott!
  Kram

  • Svara

   Paula

   24 januari 2021

   Så bra att du har dubbkängor , de är ovärderliga

 11. Svara

  bpz3

  21 januari 2021

  Det var verkligen bra jobbat i den oplogade terrängen. Stor eloge! Såååååå mycket snö ni har fått! Som jag brukar säga – himla fint att titta på framför en dator. Här var det fyra plusgrader och snön är så gott som borta. Men självklart var det snorhalt på parkeringen. Borde ha tagit fram mina Icebugs, men orkade inte.
  Du går ju så mycket mera än jag , och du har ju betydligt mera snö i dina trakter också. Men med tanke på vad de kostar borde de hålla längre än tre säsonger. Mina är väl fem år gamla, men som sagt det är ju inte varje år dobbar behövs. Ifjol var det ju en grön vinter så då nöttes de då inte.

  • Svara

   Paula

   24 januari 2021

   Ja kanske borde mina kängor hålla lite till, men jag har utnyttjat dem till max och inte servat dem på hela tiden. kanske finns det nu självservande icebugs, haha

 12. Svara

  Anki

  22 januari 2021

  En lång härlig promenad i fantastisk natur! Vackra bilder och jag måste säga att jag är imponerad att du orkar gå så långt på oplogade vägar.
  Ha det gott!
  Kram

 13. Svara

  Ama de casa

  22 januari 2021

  Vilken härlig promenad i en vacker snöig miljö! Fast det verkade vara lite jobbigt på sina håll också. Kanske mest för Daniel som inte har så långa ben 😉
  Det såg kallt ut om fossingarna där på slutet…

  Ha en fin fredag!

 14. Svara

  Minton

  22 januari 2021

  Det blev mycket motion att pulsa i snön. Daniel ser så liten ut under grenarna. Njuter av dina vackra snöbilder och önskar att det varit lite snö. Här har det regnat hela dagen. Har köpt ett par icebug så nu kan jag känna mig lite säkrare när det blir frost.
  Kram Anki o Minton

 15. Svara

  Herr Nilssons Fru

  23 januari 2021

  Oh vad snö ni har. Vi fick ca 1 cm som låg några dagar så regnade de bort. Nu är de kalt o bart igen. Fina bilder. Kramiz

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 137
 • 400
 • 1 717 075
 • 4 907
 • 63 145
Sök här