Bloggen

..och nu blir det reklam

Av
den
8 juni 2015

Alltså, mitt löfte till trots, hur kan man låta bli att prata väder?

0607a

Igår regnade det manna från himlen…mannagryn, ja de liknade mannagryn, haglen

0607b

..som i ett huj förvandlade den gröna gräsmattan vit

lisas

Bästa Lisa var kreativare än jag och fixade elegant en snölykta!

Nu tänker jag så här, okej för att man på sommaren vill vara utomhus så mycket som möjligt, framför allt ljusa varma sommarkvällar…
Men, hur ser verkligheten egentligen ut?
Hur många kvällar kan man sitta ute under en kort svensk sommar?
I år har jag ännu inte tillbringat en endaste kväll ute på farstubron eller på tomten…

Därför tog jag mig en förhandstitt på vad som erbjuds i sommar på teve 😆

Det var här ordet reklam kom in i bilden, nu tänker jag göra reklam för de program som jag tycker verkar intressanta!

wolf1-jpg

Wolf Hall, jippi, ett äkta kostymdrama, Tudor-ätten med Henrik VIII:s hov á la 1500-tal, kan bli hur bra som helst, visas på SVT

– Det blir flera mord i Midsomer, jag trodde inte att det fanns några invånare kvar, men de kanske har stor invandring där..

– SVT visar också en ny brittisk deckare med kvinnliga förtecken, Vera heter huvudpersonen

“Livet är en tågresa” i Kunskapskanalen handlar om tågresor i Iran, Zambia och Sri Lanka. Då jag med största sannolikhet inte kommer att besöka de länderna under min livstid finner jag det intressant att träffa och språka med folk på tåget fast hemma i vardagsrummet

– Äldre färgstarka personligheter presenteras i programmet “Det är inte så dumt att bli gammal” (om man betänker alternativet, bloggarens reflektion 8) )
Konstigt att ingen ringt mig och frågat om jag vill delta 😉

TV4 satsar på ännu ett lek/tävlingsprogram, nämligen “Stjärnkusken” där kändisar tävlar om att bli bästa travkusk, jisses, stackars hästar…eller?

Ja det var några guldkorn jag har hittat i tevetablån
“Ut och rör på dig människa” kanske någon utbrister, men det hinner jag nog också med..

diet

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Pernilla

  8 juni 2015

  Hur många mord kan göras i Midsomer?
  Nej, det dissar jag. Dessvärre är det oftast TV-4 som står på kvällstid, här hemma. De brukar inte gå ifrån sitt koncept, suck!
  Sommarkrysset? Sänds det, Lotta? Det också va?
  Orkar inte ens kolla. Men det första kostymdramat du skriver om, låter intressant.
  /P

 2. Svara

  Ingegerd

  8 juni 2015

  😉 Jag fick mig ett gott skratt av Din kommentar ang Morden i Midsomer! Jag gillar de engelska byarna med härliga trädgårdar och vackra gamla hus. Och jag ogillar då mananvänder djur i tävlingar, finns exempel på människor som gör skumma saker med travhästar och även hundar på tävlingar och utställningar.Vi var optimister och monterade upp hammocken i början på maj, men den har inte använts. Fast vi har suttit i våra stolar och fikat, tror vi haft bättre väder än Du haft. Och myggorna är sällsynta här. Önskar Du får lite bättre väder

 3. Svara

  Nette Cecilia

  8 juni 2015

  :thumbsup: Jag brukar nog lösa mord på sena sommarkvällar jag ,fniss har också funderat på dom stackarna i Midsommer som alla blir mördade där finns säkert inga åldringshem fniss,Vi håller oss nog innomhus här på holmen, nordanvinden är envis och solen ligger bakom molnen för det mesta ,kram Nette 8)

 4. Svara

  Ninni

  8 juni 2015

  Det brukar inte bli så mycket tv-tittande här på sommarn. Midomer har jag slutat titta på. Bev lite för mycket sånt ett tag så jag tröttna. Tävlingsprogram med djur har jag ingen lust att titta på för då är det djuren det hänger på och det känns inte rätt då de inte vet vad det är fråga om.
  Jag hoppas få igång fiolspelandet nu istället men mitt söndervärkta lillfinger på vänsternäven ställer till det för mig och ont gör det att sätta ner det på strängarna också.
  Men vädret! Efter den här tråkiga inledningen av sommaren och med den vår som varit så bör vi få toppenväder på midsommarafton. Och denna midsommarafton ska lilla Vilja fira hos oss om allt går som det ska. 🙂
  Sen ser jag fram emot några grilltillfällen med familjen och våra nya vänner från Syrien. Det blir spännande att se hur och vad de vill grilla. 🙂
  Kram.

 5. Svara

  Raija

  9 juni 2015

  Vilken hagelskur ni drabbades av. Här har vi klarat oss från sånt. Fast visst är det kallt här också och blåser förskräckligt mycket. Idag ser det dock ut att bli en lugn dag utan starka vindar.

  Tack för tipsen, för det är program jag gärna ser på TV i sommar, utom den sista Stjärnkusken, för den kan jag hoppa över.

 6. Svara

  "LillaSyster"

  9 juni 2015

  Tack det var bra reklam!
  Jag såg på nyheterna igår att det skulle komma snö långt upp i landet. Då tänkte jag lyckliga mig som inte bor där! Ha en fin tisdag! Kramen

 7. Svara

  MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`????

  9 juni 2015

  Alla dessa deckare med mord är så himla bra :thumbsup:
  Sånt kan man inte leva utan.

  Så mycket hagel. Man vill ju inte ha sånt nu.

 8. Svara

  Agneta

  9 juni 2015

  Jag tror du skojar med oss, jag tror du köpt en påse “sagogryn” och lagt ut, dom är väl vita nuförtiden. Allvarligt, jag är inte ett dugg förvånad det här året, inget är riktigt som det skall. Vi får kämpa vidare.
  Kram

 9. Svara

  Eva-Lena

  9 juni 2015

  Wow “Wolf Hall”, jag har inte läst boken tyvärr (?), har du det? Det här blir en höjdare räknar jag med!!! Jag såg “Tudors” och det var en fröjd! När kommer detta! Har du läst något av Maria Gustavsdotter?

 10. Svara

  Eva

  9 juni 2015

  Hej Paula, jag håller med dig i ditt gnällande om vädret, hi hi hi . . . .
  Ja det är minsann inget att skratta åt, väder är viktigt, det finns bra väder och dåligt väder, däremellan finns det tusen olika sorters väder, så att alla ska bli nöjda blir det nog bråkigt där uppe.
  Jag titta på Diskcover programmet på Tv, det handlar ju då om hemska väder i världen, egentligen väldigt kusligt
  Man ska då vara jädrigt glad att man bor här i detta landet trots allt, ha ha ha . . . .
  Men jag måste ändå berätta om hagel, sonen Mikael bor med familj i samhället, förra året kom en sådan hagelstorm, folk pratade om hagel som golfbollar. Det slog sönder altantaket så han fick ut på försäkringen.
  Inte bara hos honom utom väldigt många fick svåra skador på tak och bilar m.m.
  Tänk om man fått dem i skallen då ??? !!!
  Så dina hagel Paula var bara små korn i jämförelse, hi hi hi . . . . men ‘grottan’ blev fin . . .
  Sen ser jag att vi är lika i tycke om Tv program, det du har valt ut gillar även jag, det har jag redan ‘bokat’ som första parkett framför TV:n. Hoppas bara jag kan se dem, men Morden i Midsommar kan jag eventuellt hoppa över. Säger som du finns det några invånare kvar där, *he he he*
  Men jag vet att du inte gillade filmen ‘Jordskott’, men det gjorde i varje fall jag, den var mystiskt och annorlunda.
  Men vad bra att vi har olika smaker . . . .
  Men du läser ju så in i vassen mycket böcker, det hinner jag inte med (inga sommarläsningar)
  men du vet vad jag gör i stället som inte du kan just för din sjukdoms skull.

  Må så gott, kram/ Eva

 11. Svara

  "LillaSyster"

  9 juni 2015

  Jag har ju fästingmagneten Elvis! :thumbsup: Han har dammsuget upp de flesta fästingarna!
  Man kan inte vara rädd för allt som finns där ute heller – jag får kolla 💡 mig till kvällen så att det inte kryper omkring någon rackare på mig.
  Kram

 12. Svara

  Astrid

  9 juni 2015

  Jag sade just till gubben
  Snart midsommar och vi har inte grillat?
  Det går ju inte sitta ute det är både kallt och blåsigt
  Normalt brukar jag sitt ai timmar ute med en kaffekopp och bara lyssna på fågelsång

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 87
 • 520
 • 1 578 122
 • 4 989
 • 64 277
Sök här