Bloggen

Öken – öken – öken

Av
den
24 juli 2018

Härmed lovar jag, Paula Veronica, på heder och samvete, att inte klaga en endaste gång över stormvindar, orkaner, kyla, fukt, regn, snöstormar och annat under hela resten av detta år, bara denna ökenhetta tar slut!

Denna ljuva syn möter mina morgontrötta ögon när jag slår på datorn….Och genast är det lättare att andas!

På förmiddagspromenaden är det ännu acceptabel temperatur, och vi följer de söta vita duvornas morgontjatter

Plötsligt avslutar de hastigt sin konversation för att börja röra på påkarna

Javisst ja, här kommer något annat vitt men modell större och utan fjäderdräkt!

Mitt på dagen går nästa tur, till biblan. Det fanns inga reserverade böcker igår att hämta när jag var inne och återlämnade några , men när jag hunnit vara hemma fem minuter kom ett pling i mailkorgen med en avisering!
Typiskt… Men i denna värme vandrar man inte landsvägen upp flera gånger än nödvändigt…

Hälsar på en kompis vars kisse Tiran inte litar ett dugg på Blinka utan intar en försvarsposition utom synhåll, men är allt lite nyfiken ändå.

Summeringen av dagens steg är inget att yvas över, 5500 alltså bara hälften av målet, men,
“Hur långsamt jag än går, är jag fortfarande snabbare än de som sitter kvar på sin rumpa”

När jag satt och läste diverse tidningar idag hittade jag en intressant notis om världens första destillerade alkoholfria spritdryck!
Den är gjord på ärter, hö och gröna örter!
För en 70 cl flaska får du punga ut 349 riksdaler!!!

Nog för att höet är dyrt i år men….
Här kan du läsa mer om produkten

Nu undrar jag, skulle du vilja dricka en grogg gjord på alkoholfri sprit?
Jag vet att alkoholfri öl och även vin dricks allt mer. Man vill vara social och känna sig med i gänget även när man väljer bort alkohol.
Men varför måste det smaka sprit är frågan?
Vill Paula ha en alkoholfri whiskypinne?
Aldrig i livet! Jag vill känna det varma pirret av alkoholen i blodet, annars kan jag lika gärna dricka ….mineralvatten….typ

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  BP

  24 juli 2018

  Jag sitter absolut kvar på min rumpa och njuter av värmen. Rör mig så lite som möjligt, men jag har ju ingen hund som kräver motion heller. Är aningen tacksam för det. För visst blir man aningen svettigt av att gå ut just nu;-)

  Har aldrig druckit alkoholfria dryck. Alltså missförstå mig inte. Jag och min man dricker just nu minst fem flaskor Brähults i veckan, utspädd, annars är den för sträv. Men pratar vi öl och vin ska det absolut vara “the real thing”. Annars får det vara. Sprit dricker jag inte. Undantag mojito utan socker.

 2. Svara

  Anki

  25 juli 2018

  Jag instämmer i ditt löfte och lovar också att inte klaga på is och snö! Detta väder gör mig snart tokig … jag har inte lust till något!
  Jag har stegräknare i mobilen, men oftast har jag ju inte den med mig så jag har ingen aning om hur många steg jag går under en dag 🙂
  Hm … alkoholfri öl har jag aldrig smakat, men rött vin … smakade sådär … föredrar riktigt vin, men såklart är det ett bra alternativ. Om whisky tycker jag inte!
  Kram

 3. Svara

  Kicki

  25 juli 2018

  Du är tapper som ändå går när det är så outhärdligt varmt.
  Mina hundar får inga promenader i den här värmen.
  Kram

 4. Svara

  dogladyn

  25 juli 2018

  Har inte blivit många steg för mej heller. Maken är snäll och tar hundarna varje dag. Han har semester!
  /P

 5. Svara

  Gunnel Moberg

  25 juli 2018

  Värmen är verkligen påfrestande, men det finns inte mycket att göra åt det. Alkoholfri sprit vet jag inte varför det finns. Man kan väl vara lika sällskaplig genom att dricka juice eller nåt annat. Jag gillar vitt vin och whiskey tycker jag bara om i Irish coffee. Kram

 6. Svara

  Ama de casa

  25 juli 2018

  Alkoholfri SPRIT??? Alltså. Det är ju helt omöjligt! Sprit = alkohol oavsett om den är till för utvärtes eller invärtes bruk. Vad dom hittar på! Tur att den var billig i alla fall 😉 Tror nog inte att det kommer att bli en hit…

  Alkoholfria drinkar finns ju, ifall man nu vill vara social utan alkohol. Haha! Det där kan vara det mest korkade jag hört på länge 😀

  Ha en fin onsdag – med eller utan lill-lördags-groggen 😀

 7. Svara

  Lillian Flaskerud

  25 juli 2018

  He he he jammen fikk jeg meg en god latter over din introduksjon til dagens innlegg. Er det ikke det ene så er det det andre med været. Jeg er glad for at vi har fire årstider så vi får litt variasjon. Helt enig med deg at nå kan det godt bli litt kaldere. Til helga er det til og med spådd regn!

 8. Svara

  ibod11 - Ingrid

  25 juli 2018

  Hahaha, jag skulle aldrig avge ett sådant löfte 😀 Dels så får man klaga (i lagom mängd) när det känns jobbigt och dels så är vintern inte mycket att klaga på här nere. Möjligtvis skulle det vara att den är så ynklig. Men förra vintern blev faktiskt bra till sist 😀
  Du ska vara nöjd med de steg du tar. I den här värmen är det inte bra med för stor ansträngning så du gör nog alldeles lagom mycket. Jag går vid sextiden på morgnarna och sedan håller jag mig inne. Det är bara om jag är hundvakt som jag måste ut några korta rundor även senare på dagen.
  Blinka ser inte ut att vara särskilt intresserad av katten så den kan nog vara lugn 😉
  Kram

 9. Svara

  "LillaSyster"

  25 juli 2018

  Ska det vara så ska det vara på riktigt inte gjort på ärtor och hö.
  Katten är ju för söt som tittar fram där…….
  Tycker ofta är så att man bara hinner hem så plingar det till att något har kommit att hämta precis då man passerat för typ 5 minuter sedan. Nu blir det häng vid AC: n en stund, bilen visade 33 gr då jag parkerade hemma på gården. kram

 10. Svara

  Ditte

  25 juli 2018

  Hett är det verkligen! och vi har lägenheten och balkongen till största delen i söderläge så balkongen kan användas nu från 17.30 och tidiga mornar. (Men tidiga mornar är inte min melodi) Sena kvällar gillar jag att sitta där när det blir svalare. Bra gjort att gå så långt i ävrmen.Jag tycker att värmen är tärand eför att jag inte orkar göra så mycket. Är inte direkt den som gärna sitter still. Och svalkande aktiviteter är det ont om här och nu.
  Vad gäller alkoholfri sprit är jag tveksam, även vin. Men har testat alkoholfri öl och den var ok. Bra dock att dte finns alkoholfria viner. Dock går min gräns vid sprit som är det. Alkoholfria drinkar kan vara riktigt goda.
  Har idag lämnat ungsta barnbarnet i Uppsala, tåg dit. Så efter en titt på stegmätaren har jag passerat 7000 steg. Så nu ska jag vila mi i form i kväll. Går inte en meter till.
  Har nu +32 här i Stockholm.
  Ska slå till på en GT (gin tonic , det är ju lillördag.
  kram!

 11. Svara

  Hanneles bokparadis

  25 juli 2018

  det finns så mycket goda spännande färdiga juicer och smoothies för alla smaker, systemet har också väldigt gott alkoholfritt, köpte nån jordgubbs… med bubblor, idag har det varit +31?C, tufft för min mor.

 12. Svara

  Hanneles bokparadis

  25 juli 2018

  (alkoholfritt dricker en om man ska köra bil hem eller ammar… eller äter medicin)

 13. Svara

  Charlotta

  25 juli 2018

  Amen, jag ger samma löfte! +34 här idag och vattenpumpen trasig. Som tur är hade inte alla elektriker/rörmokare semester… Väderappen har lovat oss regn till helgen. Kan knappt tro det är sant.

 14. Svara

  Eva-Lena

  25 juli 2018

  Vi är sååå sega så vi orkar inte ens bada; är det 27 grader i sjön är det meningslöst.

  Alkohol dricker jag extremt sällan, mest av hälsoskäl, men också att jag inte gillar smaken. En Campari med juice vart tredje år, några matskedar (!) whisky i en kaffedrink samt iskall skumpa vart sjunde år typ, är min konsumtion. Det finns så mycket god alkoholfritt bubbel numer, inte bara sötslisk.

  Svågern i Hälsingland ringde, och under samtalet med Roland regnade det 24!!! millimeter, och de pratade i typ 20 minuter. Låt det komma söderut.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 292
 • 380
 • 1 635 163
 • 5 092
 • 65 627
Sök här