Bloggen

Orange är min höstfärg!

Av
den
7 september 2009

Med en dåres envishet har jag i månader letat efter vardagsrumsgardiner.
De skulle gå i orange, det skulle vara längder men inte paneler.
Och som jag letat…..
Rusta, Jysk, loppisar, Tradera, men se orange är inte höstens trend så jag kammade noll.
I lördags sa jag till Hasse att nu finns det bara ett alternativ kvar: Nisses i Smedjebacken
Dom har ett stort urval av gardiner, och jag har aldrig gått därifrån utan att ha ett par nya gardiner under armen.
Och, TADAAA, kan ni tänka er:

Mustiga höstfärger och mycket orange!
Nya gardiner kan verkligen göra skillnad, jag har olika färgperioder, lila, vinrött och till och med svarta gardiner har hängts upp i pörtet.
Vad gillar du för färger på inredning?

Jag är så in i vassen nöjd och hela rummet fick ett lyft!
En eloge till min kära make som pulade en hel eftermiddag med uppsättningen…
Gardinerna var alldeles för långa och det var inte snyggt att bara trä upp dem på stången..
Jag ville också flytta fästena så stången blev bredare, och vi behövde ett extra stöd till stången som annars bågnat av gardintyngden.
Min enda insats var att stryka gardinerna, sen gick jag inte i närheten av vardagsrummet innan gardinerna satt på plats!
Tack älskling för ett kanonjobb!
Vi ska självklart innefatta “gardinupphängning” i vår nya “flytt-konsult”-verksamhet, hihi!
Ja, ni vet, det jag nämnt tidigare, att vi flyttat så ofta att vi blivit experter och borde hjälpa andra stackare som saknar flyttrutin!

Igår kväll gick duschen varm!
I fredags fick vi nämligen ett meddelande om att en cirkulationspump ska bytas i vårt område pga problem med värme- och varmvattenproblem.
Vi har inte märkt av några problem, men så har vi inte satt igång elementen ännu.
Tre dagar utan varmvatten väntar nu!
Så vi kommer att dofta godare och godare för var dag som går….
Och så lär jag få värma diskvatten på spisen, jag som inte har någon diskmaskin.
Välfärdsproblem, javisst, det grejar vi lätt som en plätt!

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  åsa

  7 september 2009

  Visst är det skönt att ha en händig karl!
  Snyggt blev det och jag förstår, att du känner dig nöjd.
  Färger ja, jag/vi har nog ingen speciell färg utan det är ett “summelsimarium” av allting, fast det ser nog inte så rörigt ut (tror jag)…
  Skulle vilja måla om överallt, men det får vi väl ta när maken blir hemmavid.
  Ha dé!/Kram

 2. Svara

  Anki N

  7 september 2009

  Läckra gardiner o rummet blev kanon – men har jag sett hur det var med de andra gardinerna, kanske var minst lika häftigt. Jag gillar också orage, har det i hallen, alltså inlsag typ duk, ljus o sånt, väggar o möblen som står där är grå. Färger ja, jag kör lila i sovrummet, brunt i köket, svart på andra övervåningen, vinrött o congac i matrummet o så blir de väl vinrött o gammelrosa i vardagsrummet….osv osv.. vi har för många vrå…!! Så är de ju inte klart i alla rum, så de blir ju en fråga fram över. Men som du kanske minns valde älsklingen gammalrosa fondtapet till vardagsrummet, den är inte uppe ännu, inte äns hemma för den var ju restnoterad. Kul med intredning o på något konstigt vis får man alltid små tips o ideer när man tittar in hos någon annan, varje människa har sina små egenskaper.

  Utan varmvatten 3 dygn – oj så kallt det ska bli att duscha om Ni inte står ut hela tiden utan att duscha, man kan ju råka slå något på sig så man helt enkelt måste in i duschen – så håll Er i skinnet, slipper Ni duscha iskallt..brrrrrrrrrrr

  Kramiz Anki N

 3. Svara

  hönsakadorran

  7 september 2009

  Så snyggt det blev med orange gardiner, så höstigt och ombonat det blev. Orange är väl annars inte min färg, jag är mer svag för grönt, blått och rött. Kanske skulle jag försöka med orange, blir nog lite sugen när jag ser hur fint det blev hos dig. Undrar om man kan lära sig att tycka om en färg.
  Kram

 4. Svara

  Astrid

  7 september 2009

  Orange är en av mina favoritfärger. Men jag har en grå ?? och vårgrön period just nu .Jag som avskytt grått vill ha grått överallt.
  Det är väl tur nu när man är gråbo
  Men det blev jättemysigt hos er.Så skönt när man kan prenumerera på din blogg, förut så missade jag på grund av glömska , ack ja,minnet är inte det bästa

 5. Svara

  Bia

  7 september 2009

  Wow! Exakt de mustiga färger jag vill ha på gardiner i höst!
  Vad kostade de? Är det långt till Nisses från er?

  Vilka underbara hösttecken du visar upp i förra inlägget!
  Jag älskar hösten lika mycket som våren. Gillar förändringarnas tider.
  Både i naturen och hos mig själv/ i mitt liv.

  Kram/Bia

 6. Svara

  Ninni

  7 september 2009

  Härliga höstfärger! Vad jag gillar för färger? Lila (gärna mustigt mörklila) och blått i alla nyanser hör till mina älsklingsfärger men det kanske du såg när du var hit? 🙂 Ska snart byta till lila gardiner i vardagsrummet igen och till köket skulle jag alldeles ha sytt nya. Tyg finns men inte lusten. 🙁
  En karta över de närmaste omgivningarna vore väl inte så dumt? Så du vet åt vilket håll vägarna bär… Jag gick på marknaden i lördags så jag är rätt nöjd för ett tag. Men jag kände mig också som en vinnare. 🙂
  Har träffat sonen i helgen (träffade jäntorna också) och visst är han modig som avbryter sånt som inte känns bra och ändå har nya planer på gång som han vill förverkliga.
  Ha en skön vecka. 🙂
  Kram.

 7. Svara

  annette

  7 september 2009

  Tycker mkt om orange, men jag tycker vare sig det finns kläder eller gardiner i den färgen så ofta, så Ditt gardinställe är nog en bra plats att köpa på, ser så fint och mysigt ut med dom varma färgerna som är på gardinerna. Tusan så bra att ha en händig karl i huset vid sådana tillfällen, ja annars oxå förstås;)
  Fy för tre dagar utan varmvatten säger jag som nyss kom upp ur ett varmt och långt bad!
  Tycker Dina blommor på balkongen ser så jättefina ut, passar ju ihop med gardinerna;)

  Ha det bra nu och håll Dej lugn så Du inte blir så svettig!

  Kramar!

  annette

 8. Svara

  BrittMarie

  7 september 2009

  Vilken härlig färgkombination! Jag tror till och med att gardinerna matchas av dina Tagetes i blomlådan :thumbsup:
  Kram

 9. Svara

  elisabeth

  7 september 2009

  det blev ursnyggt Paula. När du frågar vilka färger vi tycker om så har ju många gånger färgen för mig mindre betydelse, viktigt är ju att det passar just i det rummet och möbler och framförallt tapeter går ihop. Nu är mitt hus tapeter inte precis nyuppsatta i alla rum, utan en del är mönstrade och över 25 år gamla. så för min del så håller jag mig lite lugn från för starka färger i gardiner just där – då är det väl ingen som orkar vara i rummet. Men i köket vita med marinblåa rutor i tyget. På kontoret vit tunn gardin med rött, gult, grönt i somrigt motiv. Sen finns det lite blandade färger, färger piggar ju upp när höst- och vintermörkret finns utanför. Gammalrosa i sovrummet, från en antik/kuriosa -butik uppsydda och i ett fantastiskt fint tyg, egentligen inte dyra, hittade de på en semestertripp för några år sen.
  kram elisabeth

 10. Svara

  Malin

  7 september 2009

  Det blev verkligen höstmysigt, varm o ombonat precis som det skall vara när man kurar i soffan när höstvindarna viner och regnet piskar mot rutan!

  Det där m färg det skiftar ju hela tiden, jag har haft orange som höstfärg ett par år, nu blev det lila i v-rum o matrum. På vår sommar vill jag ha ljusa gärna vita gardiner och limegröna detaljer.
  I sovrummet har jag turkos o det gillar jag. Gillar även svart, har mycket svart i gillestugan.

  När jag började m orange för ett par år sedan hade jag aldrig själv valt orange till inredning, samma är det i år med lila.

  Min första lägenhet hade mycket rosa och sen kom jag in i en blå period.

 11. Svara

  TT

  7 september 2009

  Snygga gardiner, och vilken matchning mot blomlådorna! :thumbsup:
  Jag är ju en väldigt lila person så mycket är lila här hemma textilmässigt sett.
  När jag bodde i bostadsrätt i staden målade jag rätt många väggar lila också men här är det bara köket jag lyckats få in lite lila i.
  Annars gillar jag turkost och orange också.
  En sak är säker, brunt ska jag aldrig mer ha eftersom allt trä här i lägenheten är brunt i alla dess fula nyanser! :thumbsdown:

 12. Svara

  Kicki

  7 september 2009

  Snyggt! Jag får väl se det live snart (och träffa dig oduschad 😉 ).
  Jag har varit jättesvag för orange i hela livet i princip, eller terracotta, som jag fortfarande gillar, men annars har jag hamnat mycket åt grönt sista året.
  Tänk så bekväm och bortskämd man blir av alla moderniteter. Värma vatten till disk och annat gjorde vi i flera år som nygifta.
  Vi ses snart! :caffienated:

 13. Svara

  messan

  7 september 2009

  Dina mustiga färger blev perfekt. Att söka efter nåt speciellt det är unikt, bara för oss. och sen blir det så bra. Tack för dina underbara inlägg. Blir alltid lika glad för dom. Nu är det mycket hos mig mer än jag berättar…plus lite till.
  Kramar om från messan

 14. Svara

  Lena

  7 september 2009

  Go kväll vännen,
  Snyggt jobbat! Själv är väl jag inne i ja du vettisjutton. hehe
  Men du det är väl inga problem med duschen, ta en tur med pärlan och släng er i sjön. hehe
  Kramis

 15. Svara

  Nilla

  8 september 2009

  Det blev verkligen fint. Jättesnygga gardiner i höstigt varmt orange. Mycket, mycket fint! Känns som om det vore dags för nya gardiner här också. Men jag har inte tid. I eftermiddag börjar mitt skift (alltså att ta hand om grabbarna bus) Och sen blir det lite jobb och i slutet på september åker vi ner till Österlen några dagar. Och sen känns det nästan som om det är för sent. Ja,ja vi får se, jag kanske hittar några snygga, och gärna billiga gardiner i skåne. Vem vet.
  Hoppas att du klarar dagarna utan varmvatten nu 🙂
  Kram

 16. Svara

  britten

  8 september 2009

  jättejättefina gardiner …verkligen …så Nisse kanske måste besökas vid tillfälle….Rikitgt så där ombonat och härligt höstfint…grattis..

 17. Svara

  Monica

  8 september 2009

  Härliga färger i dina nya gardiner. Det ska vara lite varmt och ombonat då hösten kommer. Förr sydde jag egna gardiner och bytte flera gånger om året – numer köper jag färdiga och inte alls särskilt ofta.

  Det kanske kan vara bra att ha en “gubbe” ibland 😉

 18. Svara

  Ulla

  8 september 2009

  Hur klarar ni er utan varmvatten?

 19. Svara

  Inger Maryissa

  8 september 2009

  Jag tycker också om Orange färg och i olika nyanser.
  Och de gardiner du hittat är verkligen fina.
  det ser jätte-snyggt ut !
  Så fint nu när hösten också kommer att byta till alla härliga höstfäger.
  Men oj vad jobbigt att vara utan varmvatten i tre dagar.
  Hoppas dagarna går fort så ni snart har varmvatten snart igen.
  Kramar

 20. Svara

  Doris/doje

  9 september 2009

  Mycket snyggt :thumbsup: .
  Jag byttar inte såå ofta, gardinerna i “finrummet” är gröna, 17 år gamla …
  Enda stället som jag byttar på är köket, köpte just gardiner i Sverige för köksfönstret, ljusa med gröna blader på 🙂 .
  Köpte specialbeställda rullgadiner också nu, mörkblåa med solskydd på baksidan MEN min gubbe är inte lika ivrig som din så jag undrar om jag inte får ha hit “alltmuligmanden” för att få upp dem 🙁 …
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 21. Svara

  Ragnvi

  9 september 2009

  Morning på dig i Fina HöstPörtet! Blev jättefint! Och fotot där solljuset silar in genom balkongdörren-wow! Jag är väl som du…byter färgsmak allt efter årstid o humör tror jag! Men här i skrutthuset är så rörigt så jag får passa mig lite….

  Jisses vilken promenad du var ute på! Tur du hittade hem igen utan större missöden!
  Och jag håller med dig om vikten…både på mig o hunden, fniss!
  Kramen!
  Ragnvi

 22. Svara

  Gunvor

  9 september 2009

  Oj va fint det blev. Riktigt höstlikt o varmt o ombonat ser det ut. Jag har inga speciella färger som favoriter. I köket har det varit mycket svart vitt o grått ett tag men snart ska det bli lite andra o varmare färger där. Jag tycker det är så kul att byta gardiner. Det blir så roligt att städa då.
  Vilken händig gubbe..med tålamod!
  Jag har dotter o lilla barnbarnet hemma den här veckan så det blir inte så mycket tid över till annat än gosa o leka med lillfröken. Hon är supergooo!
  Ha det så bra! Kram på dej!

 23. Svara

  Leja

  22 mars 2010

  Hejsan.
  Jag kände nästan igen mig själv när jag läste om de orange garinerna! Om sättet att beskriva det hela på.
  Kul med folk som gillar färger!!! Moderna människor är så förb. diskreta och tråkiga numera.

  Kika gärna in på min h.sida, där finns det gott om färger.
  V.H
  Leja

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 470
 • 520
 • 1 640 662
 • 5 101
 • 65 736
Sök här