Bloggen

Ordlek 1

Av
den
5 januari 2022

Det snurrar en ordlek i bloggar och på sociala medier.
Bloggaren som plockade upp denna ordlek är Ainas Klimakteriehäxan
Jag hakar på, tycker det är skoj att fundilera!
Så här gör man: kopiera frågorna och skriv in svaren, twisten är att varje svar ska börja med sista bokstaven i föregående svar! Inget googlande!
Om du deltar så lägg in en länk hos Aina så fler hittar dina svar!

Namn: Paula
Djur: Anakonda (stor och stark)
Pojknamn: Axel (morfar hette så)
Färg: Lila (en favoritfärg)

Film: Avatar (jag som sällan ser på film har faktiskt både sett och gillat denna!)

Något jag bär: Raggsocka
Dryck jag dricker:Ale
Mat jag gillar: Entrecote
En grej i badrummet: Epilator

En plats jag besökt: Ryssland (komplicerat dock, när jag besökte Ryssland 1969 hette det fortfarande Sovejetunionen och St. Petersburg som jag besökte hette då Leningrad, bägge bytte namn 1991)) Jag blev mest imponerad av Vinterpalatset och Metron som är ett av de djupaste T-banesystemen i världen, minns att rulltrapporna fortsatte i oändlighet…)
Anledning att vara sen: Diarré
Något jag haft men inte saknar: Eksem (tyvärr återkommer de med ojämna mellanrum)

Detta var skoj och jag har valt att kalla ordleken nr 1 för tänk om flera hittar på nya ordlekar vi kan delta i, gärna för mig!

Önskar dig som tittar in en fin Trettondagshelg!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  5 januari 2022

  Så kul att också du har hoppat på ordleken. Den överväldigande responsen hade Klimakteriehäxan nog inte förväntat sig. Så himla roligt:-)
  Konstigt nog har jag också sett Avatar, egentligen inte alls min genre, men min man var så tagen av filmen att han ville se om den och “tvingade” mig att kolla. Det ångrade jag inte.

  WOW med ett besök i Ryssland. St. Peterburgs tunnelbana är ju dessutom så otroligt vacker och pampig. Har aldrig varit där, men sett bilder. Så jag blev aningen impad.

  • Svara

   Paula

   6 januari 2022

   Impad? Då kan jag tala om för dig att varenda unge som gick i skolan i Helsingfors åkte på klassresa till St Petersburg, förr eller senare! Man hyrde buss och drog iväg med en stackars lärare som förtvivlat försökte hålla koll på tonåringar som var berusade av rysk vodka och som stojade och stökade på Vinterpalatset osv. Usch ja så man betedde sig. Men kul hade vi, vad jag kan minnas iaf…

 2. Svara

  Minton

  5 januari 2022

  Detta var kul och nu vet jag lite mer om dej. Har också varit i St Petersburg men inte tunnelbanan. Åkte en bussresa för några år sedan och vi fick inte rör oss fritt utan hade en guide med hela tiden.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   6 januari 2022

   Men du fick nog ut mer av din resa än jag som ung flicksnärta som bara var där för att festa med klassen! Hoppas hotellen var bättre nu än på den tiden jag var där, det var bedrövliga. Men de hade en hotellmadam på varje våning, hon satt bakom ett bord och stickade med ett huckle på huvudet och såg till att det var ordning och reda på hotellrummen…Kram

 3. Svara

  LillaSyster

  5 januari 2022

  Så kul att läsa alla svar =) Lila är en bra färg! Tänk att Petersburg hette första huset jag bodde i som liten. Långt ifrån St Petersburg. Ha en bra kväll!

 4. Svara

  ibod11 - Ingrid

  5 januari 2022

  Det är kul att läsa andras svar men jag hakar inte på själv. Det får räcka med nöjet att läsa och lära känna er andra lite mer 😀
  Kram

 5. Svara

  Kicki

  5 januari 2022

  Jag nappade också på den här ordleken. Jag gillar sånt.
  Så du har varit i Ryssland, imponerande.
  Kram

 6. Svara

  Anna-Lena

  5 januari 2022

  Hoppas att det kommer fler ordlekar. Det var kul! Ale är gott! Bättre än lager Var också i St Petersburg flr ett antal år sedan. På en kryssning. Så vi hann inte besöka så många platser. Vinterpalatset såg bl.a Vilket bygge!
  Snygga raggsockar!
  Ha det fint! Kram

 7. Svara

  Ditte

  5 januari 2022

  Så roligt att du också hängde på! Och jag läste dina svar med sant nöje. Extra roligt också med lite bilder till. Jag är väldigt förtjust ordlekar och hoppas på fler. Såg att det nu är omkring 10 som är med.
  St:Petersburg har jag besökt ett par gånger och båda var speciella. Ena gången var på 90-talet och nästa gång 2002. Minns hur svårt det var den senaste gången att få bo hos svenska vänner som bodde och jobbade här. “Man”; myndigheterna ville ha koll och ville att vi skulle bo på hotell. Vi lyckades genom att muta SAS hotellet och fick ett intyg på att vi bodde där. Vi fick ju personlig guidning av våra vänner så allt blev lyckat.
  Vackra raggisar.
  Kram och trevlig kväll.

  • Svara

   Paula

   6 januari 2022

   Så smarta ni var! Ja jag har också förstått att man är rätt övervakad som turist, och får inte alltid röra sig som man vill utan helst ska det vara en guide med hela tiden. då hade ni en himla tur som fick så personlig guidning av dem som bodde i staden! Min klassresa kan nog närmast betecknas som en fest- och glamresa med en hel del vodka i glasen.

 8. Svara

  ElisabetR

  5 januari 2022

  Jag är med på alla tokigheter. Får se var jag hamnar.

  Namn: Elisabet
  Djur: Tiger, (så vacker å smidig)
  Pojknamn: Reinhold (jag fyller år den namnsdagen)
  Färg: Djupblå
  Film: Ådalen 31 (tragisk, man ser så lätt det vänder till allvarlig aggresion)
  Något du bär: 1 (ett) smyckeshjärta i djupblå ton.
  Dryck du gärna dricker: Te, (gärna Earl Grey, fast inte för sent på kvällen, förstör nattsömnen)
  Mat du gillar: Enrisrökt, (på gammaldags vis, korv, jag fick hemgjord i rökbastun rökt hackkorv som liten, finns inget som slår det, skinka, fisk etc)
  En grej från badrummet: Tandkräm (har nyligen köpt salttandkräm från Weleda, löddrar inte så mycke, men innehåller inte så mycket annat jox )
  En plats du besökt: Mönsterås. (Fint litet pitoreskt samhälle på ostkusten. Bodde där när jag jobbade för 1177 Stockholmsdel som heter MedHelp, de har kontor på flera ställen i Sverige och Finland + ett i Thailand) 
  Anledning att vara sen: Sommartid. (Brukar aldrig komma för sent men då blev det en hel timme)
  Något du haft men inte saknar: Droppande näsa. (Peppar, peppar inte varit förkyld på länge)

  Puh, det blev en hel roman. Man fick verkligen tänka till.
  Ha en fin Trettondag.

  • Svara

   Paula

   6 januari 2022

   Reinhold, tror inte jag ens hört det namnet förut. Det står alltså kvar i namnsdagsalmanackan? När jag flyttade till Fberg fick jag för första gången höra namnet Härje. Har ännu inte hört flera som heter så..
   Enrisrökt är populärt, flera som svarat det, och jag instämmer. Mönsterås vet jag inte var det ligger ens…tror jag måste googla…Kul att du deltog, hoppas det blir fler roliga utmaningar framöver!

   • Svara

    Paula

    6 januari 2022

    Nu har jag kollat Mönsterås, ligger fint, kanske har jag passerat där på väg till Öland…

 9. Svara

  Ama de casa

  6 januari 2022

  En rolig utmaning det där som jag sett på flera håll. Kul att klura och du lyckades ju jättebra med det 🙂

  Ha en fin trettondag!

 10. Svara

  Mirjam Halvarsson

  6 januari 2022

  Vilken kul lek!! Du lyckades bra tycker jag, kram på’re!

 11. Svara

  Gun+Wiik+Pils+

  6 januari 2022

  Namn Gun
  Djur Noshörning
  Pojknamn Gustav
  Färg Vit
  Film Top Gun
  Klädesplagg Nattlinne (nix sover naken)
  Mat Enchiladas
  I badrummet skumbad
  Land Danmark
  Försening Koma

  • Svara

   Paula

   6 januari 2022

   Kul, tack för att du deltar! Men den sista frågan: Något du haft men inte saknar…
   Enchilladas är så gott, lagar det aldrig själv, ingen enmansrätt. Skumbad köpte jag till dottern i julklapp, hon har ju lyxen att ha ett badkar. Ja är man i koma blir man nog aningen sen!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 304
 • 380
 • 1 635 175
 • 5 092
 • 65 628
Sök här